Merhaba yine kk üyeleri. Ben artık gerçekten bu sıkıntılardan çok yoruldum. Eski konularımı bilen bilir ben 23 yaşındayım ve yeni mezunum bölümüm psikoloji. Açıktan da yönetim bilişim sistemleri son sınıfım. Açıktan İngiliz dili ve edebiyatı okuyorum. İş bulamıyorum bugün yine iş görüşmesine gittim 1 ay boyunca girdiğim 3. görüşme ve yine hüsran. Sevgilim de dubaiye taşındı iş için evlenme kararı aldık zaten. O da bana iş bulamıyorsun buraya gel 2-3 ay yaşa hem de aklındaki şüpheler gider diyor. Lise döneminden beri ara ara çalıştım. Lisede tatil bölgesinde yaşadığım için 1 ay falan arkadaşlarımla rehberlik gibi işlerde çalıştık. Üni için mezuna kaldım o arada ailemin işi var ticaretle uğraşıyoruz orda her işi yaptım diyebilirim. Sonrasında da halam eczacı onun yanında bazen kalfalık yaptım. Sonra tekrar ailemin işinde çalıştım full olarak ofisteydim ve bir çok işi ben yaptım diyebilirim. Sonrasında staj için ailemin işinden ayrıldım uzun bir staj yaptım ardından emlakçılık yapmaya başladım orda da 1 sene çalıştım. Sıkıntı yaşadığım için işten ayrıldım o ara iş aramaya koyuldum ama bi türlü aradığımı bulamadım. Mezun oldum alanımda iş aramaya başladım yine bulamadım. Bir kaç referans aracılığı ile ik için iş görüşmesi yaptım biri olumlu geçti ama farklı bir şehire taşınmak bana zor geldi. Sonra yüksek lisans başvurusu yaptım ama kabul alamadım. Ardından bir iş buldum proje kobi yok maliyet bir sürü şey yaptığını danışmanlık işi yaptım 4 ay boyunca. Bu arada da ailemin işinden de elimi çekemedim maalesef. Sonrasında kpssye girdim 87 aldım ama atanamadım. Zaten evlenmeye karar vermiştim yani bu yüzden de olmaması benim için daha mantıklı herhalde. Bugün gittiğim iş görüşmesi bir okuldaydı. İdari işlerle ilgili ayrıca derse girmemi de istediler. Görüşme çok güzel geçti normalde görüşmelerde sordukları ilk soru evlenmeyi düşünüyor musun. Yaşın genç evlenirsin gibi bahaneler hep. Sonrasında da baktılar ki sigorta girişim uygun değil 3 ay boyunca işsiz olmam lazımmış. Dönem sonunda kadar konuşmuştuk bu konuda da sıkıntı yoktu. İyice çöktüm artık zaten ruh sağlığım iyi değil iş çıkışı gittim oturdum ağladım. Daha önceki görüşmelerde de bir fabrikadaydı yine yaşadığım şehirde orda da yaşın küçük dediler. Psikolog olarak bir ehliyet kursuyla konuştum orda da yüksek lisans arıyoruz dediler. Artık gerçekten çok yoruldum. Kafamı doldurmaya ihtiyacım var. Arkadaşımın sevgilisinin çalıştığı bir mağaza var oraya gireyim dedim öncesinde de girme teşebbüsüm vardı. Sonrasında tatile gideceğim için girmedim orası da kabul etmemiş bu yüzden. Benim kafamda da bu aralar farklı alanlara kaymak var. Sql veri eğitimi vs almaya başladım çok detaylı olmasa da. Zaten sap gibi programlara oldukça hakimim. Özlük işlerine muhasebeye bunlara da hakimim. Bu yüzden ik olabilir dedim ama yine bulamıyorum. Bir şirketin online sınavına girdim. Görüntülü mülakat yaptık. İş uzaktan olduğu halde İstanbul'da yaşamamı istediler. Ne yapmam lazım bilmiyorum bu süreçte sizce iş aramaktan vazgeçip sevgilimin yanına gitmeli miyim? ekim gibi evlenme planımız var ama kesin değil. 2024e kayabilir gibi.