İş Bulamamak!

Sisko_sisko

.....
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2016
36
10
Arkadaşlar üniversite mezunuyum ve uzun zamandır iş arıyorum ama yok marketlere bile iktidar parti üzerinden torpil isteniyor.
Nasıl olur böyle bir adaletsizlik anlam veremiyorum. Var mı benim gibi olan aranızda...

Hangi bölümden mezunsunuz? Ne yazık ki, artık tek başına üniversite mezunu olmak yeter kriter değil. Bu, hepimiz için geçerli. Diplomadan ziyade, bitirdiğimiz ya da uzmanlaşmayı istediğimiz alanla ilgili sertifika, yabancı dil gibi niteliklere önem veriliyor. Pandemi döneminde, alanınızla alakalı sertifikalı uzaktan eğitimler işe yarayabilir.

İnanın, size vereceğim tavsiyeler oldukça sınırlı zira, mezun olduğumdan beri iş arama sürecim, çalıştığım dönemden daha fazla olmuştur. Sertifika, yabancı dil, deneyim vs. gibi bizi birkaç adım öne çıkaracak nitelikler önemli amenna ama şahsen bu işin kesin bir matematiği olduğunu söylemek pek doğru olmayacaktır. Çünkü mesela kesin dönüş yaparlar dediğim firmalardan dönüş almadığım, amaan zaten dönüş yapmazlar dediğim firmalar tarafından özgeçmişim birkaç kez görüntülenmiş ve aranmıştım.

X