• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş beğenmeyen erkek arkadaş

Patidostu

Çok pati az insan çok huzur
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
7.421
13.759
248
Erkek arkadasim isletme mezunu yüksek lisans yapti neyse. Ülkede zaten iş yok bulduğinu da beğenmiyor. Kpss calismiyor. Akademik kariyer yapmak icin ales yds de calismiyor. Sınav çalışamazmış.Bulunduğu şehirden başka yere de gitmek istemiyor. Maaşımın cogu eve gider diyor.Bulunduğu şehirde birkac defa is görüsmesi yaptı olmadı kısaca yeni mezun ve deneyimi yok diye istemediler. Bugünde merksze bir bucuk saatlik mesafede bir is görüşmesi yaptı. 2400 teklif ettiler diye kabul etmemis 3 istemiş. Diyor ki ben zaten burada ev tutsam kiraya 800 vericem(merkezde bile en lüks evler 800 ilcede 500-600 e rahat ev bulunurdu) fatura ailemin yanina git gel maasimin yarisindan cogu gider dedi. Ben o parayi bilgisayar basindan da kazaniyorum oyun oynayarak dedi. Gercekten de kazaniyor. Kimse finansal köle olmak istemez.Ama nereye kadar oynayacak kendisi de diyor nereye kadar oynayacağım diyr,bir yerden başlamak lazım değil mi ? Kimse yeni mezun tecrübesize ekstra bir özelliği yoksa gel seni 3binle baslatalım demiyor sonuç olarak. Tecrübe kazanarak maaş artıyor. Bir sene dururdun baska yerlerde de is arardin dedim. Ama hayat onun hayati olduğu için dırdır yapmak istemedim,konuyu kapattım.Haksiz miyim sizce ? Şu an ben de iş güç sahibi değilim ama deli gibi kpss kasiyorum. Olmazsa baska alternatifler aryacağım.
Güncelleme : Hanımlar lütfen ayrıl demeyin ya da evlilik nasil olavak demeyin. 1-)Benim isim uokken ondan işi yok diye ayrılmam iki yüzlülük olur. 2-)Lütfen her konuyu evliliğe bağlamayalım.
Erkek arkadasimla nasıl bir konusma yapmam gerekiyor kırıp incitmeden ve dırdır etmeden bana bu konuda tavsiye verirseniz sevinirim

Son düzenleme:
Erkek arkadaşınızın biraz büyümesi lazım.
siz olgunlaşırken sanki o biraz hala çocuk kalmış.
Müşkülpesent biraz. Ablasinin bulunduğu şehirde üni okuyormus zamaninda ablasinin tayini olunca ben öğrenci evleriyle uğraşamam deyip ailesinin yanında üniversiteue devam etmiş.

Ben o parayi bilgisayar basindan da kazaniyorum oyun oynayarak dedi.

Arkadaşınıza söyleyin, o parayı kazananlara maliyenin çok güzel sürprizleri oluyor bu aralar. Kazandıklarını misliyle ceza olarak ödemesin.

2.700lira yazikk...
Benim lise mezunu kuzenim bile deneyimi olmadigi bir işe işci olarak 2.500liraya girdi. 2.700 ne yahu😕

Erkek arkadasin hakli ama durumlar içler acisi malesef. Baska bir kuzenim de aynen boyle maas begenmeyip oturup bekledigi için yaş oldu 29 birgun bile iş deneyimi yok mezun oldugundan beri evde oturuyor. Boyle oturmaktansa biyerden baslayip idare etsin.

henuz yememis hayatin tokadini ondan... baba evnde fatura derdi yok vs rahatini kacirmak istemiyor. ama calismadan kimseye para yok. esimin arkadasi izmir de sektoru olmadigi icin esimin referansiyla onun yaninda ise basladi. bekar hayati maddi manevi zor tabi 1,5 yil dayandi anamin yemeklerini ozledim ya giderim nalburda cirak olurum daha iyi dedi gitti, 4 yildir izmir de nalbur cirakligi da denedi olmadi:) simdi yine istanbulda is bulsana diyor esime gelmek icin...

esim asgari ucretle basladi simdi 3 katini kazaniyor, ama yillarca o sektorde bir seviyeye gelene kadar kopek gibi calisti sabahlara kadar asgari ucrete. bu isler boyle ne yazikki. bir yerden baslamasi lazim

Boğaziçi mezunu bigisayar mühendisi kuzenim
2500 lirayla işe başladı
İnanamadık bizde malesef durum bu
Bir de boğazici yani türkiyenin en iyi üniversitelerinden biri. Ben öğretmen olacağım ailem müsade etseydi ücretli öğretmenlik ya da özellere bakınacaktım. Kimse en tepeden başlamıyor.
Arkadaşınıza söyleyin, o parayı kazananlara maliyenin çok güzel sürprizleri oluyor bu aralar. Kazandıklarını misliyle ceza olarak ödemesin.
Vergilerini biliyor. Oyundan para kazanmasinda sakınca görmüyorum nerede çalıştığına nereden kazandigina da öyle ama şımarıklık bu son yaptığı. Sanki ailesi fabrikatör. İkisi de emekli memur sonuçta.
Ne oyunu oynuyor?
Bilmiyorum birkac farkli oynuyor.
aman aman yol yakınken göster kapıyı derim

bu çocuktan ne köy olur ne kasaba

paşama bak sınav çalışamazmış onu yapamazmış bunu yapamazmış
Daha zamanı var onun.
2.700lira yazikk...
Benim lise mezunu kuzenim bile deneyimi olmadigi bir işe işci olarak 2.500liraya girdi. 2.700 ne yahu😕

Erkek arkadasin hakli ama durumlar içler acisi malesef. Baska bir kuzenim de aynen boyle maas begenmeyip oturup bekledigi için yaş oldu 29 birgun bile iş deneyimi yok mezun oldugundan beri evde oturuyor. Boyle oturmaktansa biyerden baslayip idare etsin.
Erkekler hep böyle. Abim de zamaninda iyi is bulamadı fizyoterapi mezunu olmasina rağmen. Bulunanlari da beğenmedi sınav calışmakta istemedi. Arkadaşımın abisi de aynı şekilde iyi bir bölüm mezunuydu is bulamadı. İtfaiye amirliği falan oluyordu beğenmedi.

Ücret çok az fakat yeni mezun olan kişiye de kimse daha yükseğini vermiyor. Hele ki bu ara piyasa o kadar kötü ki. Zaten ilk işlerinde kimse paraya bakmıyor. CV'ye çalışma geçmişi yazabilmek için "mecburen" çalışıyor. Sonrasında adım adım artıyor o maaşlar.

Sevgiliniz çok el bebek büyümüş sanırım. İşi beğenmemesinden ziyade bence iş için gerekli hiçbir şeyi yapmaması sıkıntı. Çalışma etme, iş kriterlerin yüksek olsun. Ve bekle ki o iş ayağına gelsin. Olmaz.

Evin tek erkek çocuğu mu?

Bir de boğazici yani türkiyenin en iyi üniversitelerinden biri. Ben öğretmen olacağım ailem müsade etseydi ücretli öğretmenlik ya da özellere bakınacaktım. Kimse en tepeden başlamıyor.

Vergilerini biliyor. Oyundan para kazanmasinda sakınca görmüyorum nerede çalıştığına nereden kazandigina da öyle ama şımarıklık bu son yaptığı. Sanki ailesi fabrikatör. İkisi de emekli memur sonuçta.

Bilmiyorum birkac farkli oynuyor.
Daha zamanı var onun.
Erkekler hep böyle. Abim de zamaninda iyi is bulamadı fizyoterapi mezunu olmasina rağmen. Bulunanlari da beğenmedi sınav calışmakta istemedi. Arkadaşımın abisi de aynı şekilde iyi bir bölüm mezunuydu is bulamadı. İtfaiye amirliği falan oluyordu beğenmedi.

Mezun olunca hemen iyi paralar kazanacaklarini zannederek okuyorlarsa demek 🙄

En lüks evin 800 tl olduğu bu şehir nerde söyleyin bana canım ya.😂Bu arada bence siz şu an karışmayın kendi geleceğinize bakın.Onu bunu beğenmezse kusura bakmasın iş bulamaz.Bi de güvendiği başka birşeyler mi var.Ayrıca aileden aldığı parayla geçinecek yüzsüzlüğü varsa da bırakın devam etsin.sizin bölümünüz neydi?

henuz yememis hayatin tokadini ondan... baba evnde fatura derdi yok vs rahatini kacirmak istemiyor. ama calismadan kimseye para yok. esimin arkadasi izmir de sektoru olmadigi icin esimin referansiyla onun yaninda ise basladi. bekar hayati maddi manevi zor tabi 1,5 yil dayandi anamin yemeklerini ozledim ya giderim nalburda cirak olurum daha iyi dedi gitti, 4 yildir izmir de nalbur cirakligi da denedi olmadi:) simdi yine istanbulda is bulsana diyor esime gelmek icin...

esim asgari ucretle basladi simdi 3 katini kazaniyor, ama yillarca o sektorde bir seviyeye gelene kadar kopek gibi calisti sabahlara kadar asgari ucrete. bu isler boyle ne yazikki. bir yerden baslamasi lazim
Ever müşkülpesentlikten hic kendi ayaklari üzerinde durup zorluk yaşamamış. Bir de erkek aileleri çok rahat sanirim paşa oğlum aslan oğlum kafasindalar annesi uari yolda burasi cok uzak ben oğlumh göndermem demiş sanki lise cocuğu. Ben iş bulamasam herhalde ailem bana iyi muamele gôstermezdi abime hicbir sey demediler.
Kimse tepeden başlamıyor herkes yavas yavas yükseliyor burada ne konular var ne kadar iyi cvsi olanlar is bulamiyor. Kiminin gecesi hündüzü olmuyor

Nasıl iş bulacakmış? İİBF mezunu kaynıyor ortalık. Bir yerden başlayıp, deneyim kazanıp, pişmedikçe, kimse de kollarını açıp, süper maaşlarla onu beklemeyecek. Ha asgari ücret yerine 3000 istemesi aslında çok da büyük bir mesele değil, belki o maaşa iş bulur. Ama nereye kadar bu belkiye bel bağlayacak, o da önemli. Bir yerde çalışmaya başlayıp, sonra daha iyi şartlarda iş aramaya devam etmesi daha mantıklı. Bunun yerine evde hiçbir şey yapmadan beklemek, onu elbette daha iyi yerlere götürmeyecek. Haklısınız yani.

Öğretmenlik mezunları bile kasiyerlik yaparken iş beğenmemezlik hele ki bu devirde... yarın bi gün evlilik olacak. Ne zaman işe girmeyi düşünüyor? İlerisi için planı yok demek ki?
Onun var da benim yok 😅 oralara girmeyelim hiç
Nasıl iş bulacakmış? İİBF mezunu kaynıyor ortalık. Bir yerden başlayıp, deneyim kazanıp, pişmedikçe, kimse de kollarını açıp, süper maaşlarla onu beklemeyecek. Ha asgari ücret yerine 3000 istemesi aslında çok da büyük bir mesele değil, belki o maaşa iş bulur. Ama nereye kadar bu belkiye bel bağlayacak, o da önemli. Bir yerde çalışmaya başlayıp, sonra daha iyi şartlarda iş aramaya devam etmesi daha mantıklı. Bunun yerine evde hiçbir şey yapmadan beklemek, onu elbette daha iyi yerlere götürmeyecek. Haklısınız yani.
Bence değil yani ülke sartlarında böyle. Ha eğr ki iyi bir üniversiteden mezun olsaydi iyi bir dil eğitimi sertifikalari falan olsaydi normal hatta az bile olurdu ama vasfi olmayan yeni mezun icin asgari ücret iyi bir tutar bence

Ever müşkülpesentlikten hic kendi ayaklari üzerinde durup zorluk yaşamamış. Bir de erkek aileleri çok rahat sanirim paşa oğlum aslan oğlum kafasindalar annesi uari yolda burasi cok uzak ben oğlumh göndermem demiş sanki lise cocuğu. Ben iş bulamasam herhalde ailem bana iyi muamele gôstermezdi abime hicbir sey demediler.
Kimse tepeden başlamıyor herkes yavas yavas yükseliyor burada ne konular var ne kadar iyi cvsi olanlar is bulamiyor. Kiminin gecesi hündüzü olmuyor
alt komsumuz itu bilgisayar muh mezunu bir gun esim ise giderken durakta gormus almis onu da birakayim diye adam isporta da esarp satiyormus is bulamadigi icin... ne kadar aci degil mi?

Back
X