• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş başvurularınızdan en çok ne kadar süre sonunda sonuç aldınız?

1 ay beklemişliğim oldu, aradıklarında şu an için olumlu olduğunu bir üst yöneticinin de mülakat yapmak istediğini söylemişlerdi. O ara sıkıldım ama defalarca mülakat yapıyorlar diye farklı bir yerden olumlu dönüş olunca orayla devam etmiştim. En kısa dönüş de yaklaşık yarım saat olmuştu şok olmuştum. Mülakattan çıkınca yakınlarda bir kafeye gitmiştim, o ara siparişimi verdikten sonra bir telefon geldi ve belirtilen tarihte işe başlayabileceğimi söylemişlerdi.

Firmadan firmaya değişir ama genelde olumlu dönüşler kısa süre içinde gerçekleşiyor ben genelde 2-3 gün içinde bazen aynı gün içinde dönüş alıyordum

Firmadan firmaya değişir ama genelde olumlu dönüşler kısa süre içinde gerçekleşiyor ben genelde 2-3 gün içinde bazen aynı gün içinde dönüş alıyordum
Olumsuz olması da bir cevap alsın da. Akılda kalmamış olur. Keşke herkes olumsuz diyecek kadar profesyonel olsa.

En fazla iki ay, en az 1-2 hafta içinde dönüşler aldım. Zaten genelde olumsuzsa arayıp başvurunuz olumsuz demiyorlar. Arayıp ya direkt sizinle çalışmak istediklerini ya da mülakata davet ettiklerini söylüyorlar
İki ay sonra ulaşan olumlu muydu? Siz hiç aramayanları aradınız mı? Ben arayıp olumsuz desinler demiyorum ama artık çoğu yer otomatik mail oluşturuyor.

Temmuz sonunda başvuru yapılan yere Aralık sonu 2 günde ise başlattılar.
Eylül sonu Kasım başı örneğide var yine 3.gun ise başlattılar

Temmuz sonunda başvuru yapılan yere Aralık sonu 2 günde ise başlattılar.
Eylül sonu Kasım başı örneğide var yine 3.gun ise başlattılar
Anlamadım Esila Hanım, Temmuz'da ik ile görüştünüz. Aralık sonunda gel başla mı dediler? Ben de bir yerden geri dönüş bekliyorum. Olumsuz deseler kafam rahat olacak, insan çok istediği yer olunca başka şeylere odaklanamıyor.

Anlamadım Esila Hanım, Temmuz'da ik ile görüştünüz. Aralık sonunda gel başla mı dediler? Ben de bir yerden geri dönüş bekliyorum. Olumsuz deseler kafam rahat olacak, insan çok istediği yer olunca başka şeylere odaklanamıyor.

Evet böyle bir örnek biliyorum internetten başvuru yapıldı aralıkta son hafta arayip 2 gunde baslattilar

İki ay sonra ulaşan olumlu muydu? Siz hiç aramayanları aradınız mı? Ben arayıp olumsuz desinler demiyorum ama artık çoğu yer otomatik mail oluşturuyor.
Evet olumluydu. Zaten gözlemlediğim kadarıyla iş alımlarından bir iki ay öncesinde ilanları açıp birikmesini sağlıyorlar. Beni aramayanları aramadım ama şöyle bir şey yapmıştım ben, başvuru yaptıktan hemen sonra arayıp ''ben ilanınızı gördüm, sizinle yüz yüze de görüşmek isterim'' tarzı şeyler söylüyorum ve ismimi not almalarını sağlıyorum. Bu şekilde de geri dönüşler olmuştu. İşverenin gözüne ne kadar kendinizi sokup belli ederseniz aranma ihtimaliniz o kadar artıyor.

Bir de şunu ekleyeyim, özel olarak çalışmak istediğiniz firmalar/kurumlar varsa fakat internette iş ilanı açmamışlarsa onları arayıp CV göndermek için mail adresi istediğinizi söylerseniz veriyorlar. Ya da direkt gidip CV'nizi elden de teslim edebilirsiniz. Sonrasında ihtiyaç olunca akla ilk siz geliyorsunuz böylece. Şuan çalıştığım yerdeki işi bu şekilde bulmuştum mesela.
Umarım sizin de istediğiniz gibi olur💕

Evet olumluydu. Zaten gözlemlediğim kadarıyla iş alımlarından bir iki ay öncesinde ilanları açıp birikmesini sağlıyorlar. Beni aramayanları aramadım ama şöyle bir şey yapmıştım ben, başvuru yaptıktan hemen sonra arayıp ''ben ilanınızı gördüm, sizinle yüz yüze de görüşmek isterim'' tarzı şeyler söylüyorum ve ismimi not almalarını sağlıyorum. Bu şekilde de geri dönüşler olmuştu. İşverenin gözüne ne kadar kendinizi sokup belli ederseniz aranma ihtimaliniz o kadar artıyor.

Bir de şunu ekleyeyim, özel olarak çalışmak istediğiniz firmalar/kurumlar varsa fakat internette iş ilanı açmamışlarsa onları arayıp CV göndermek için mail adresi istediğinizi söylerseniz veriyorlar. Ya da direkt gidip CV'nizi elden de teslim edebilirsiniz. Sonrasında ihtiyaç olunca akla ilk siz geliyorsunuz böylece. Şuan çalıştığım yerdeki işi bu şekilde bulmuştum mesela.
Umarım sizin de istediğiniz gibi olur💕
Teşekkürler tavsiyeniz için aslında ben bir yere başvurmadım. CV'mi oluşturdum ve onlar aradı. Şimdi de cevap yok. Çok da istemiştim olmasını. Dediğiniz fikri de daha önce yapmıştım, işe yaramıştı.

Back