İş arkadaşlarım

MissEbruli

Nirvana
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2008
892
735
648
Ankara
İşyerinde nisbeten muhabbetimin olduğu, genelde onlarla takıldığım bir kaç arkadaş var. Bunlardan biri(çok yakın bir kız arkadaşımın eşi) dün akşam saat on buçuk falan civarı msj attı, çekildiğimiz bir video vardı, istiyordum yolla diye, onu göndermiş, sonra "x ve y ile beraberiz bu arada, videodan konu açıldı ordan aklıma geldi, seninle ilgili şöyle şöyle dediler" dedi. Videoda kötü bişey yok bu arada. Neyse, güldük ettik slm söyle dedim, sonra içiyoruz beraber dedi foto attı bana. Bir iki daha yazıştık, iyi hadi sonra görüşürüz dedim ama kafası baya güzel, ben kesmeye çalıştıkça o sürekli yeni bi muhabbet açıyor. Ben de öyle insanları tersleyebilen biri değilm pek, gülerek cvp yazıyorum, normalde de sevdiğim bir arkadaştır, aslında içince de sevimli olur zararsızdır yani. Sonra dedi ki "x i satıp y ile çorba içmeye gideceğiz buradan, sen de gelsene". Önce görmezden geldim cvp vermedim, çorba teklifinde ciddiyim dedi. Dedim "git işine, saat kaç oldu yatıcam ben". Bu arada sürekli 'msjları x ve y'ye gösteriyorum, beraber yazıyoruz' diyo bana, sorun değil diyorum ben de. Neyse en sonunda gelmeyeceğimi söyleyince hadi öptük seni demiş kalpli öpücük atmış. Ben de görüşürüz tarzı bişey yazdım bıraktım.

İçki masasında benimle ilgili konuşulması hoşuma gitmedi açıkçası. Bana söylediği dışında kim bilir neler konuşuldu. Ve sonrasında çorbacıya beni çağırması zaten tam fiyasko. Düşünüyorum içlerinden birisinin eşine gece o saatte içen üç tane adam msj atsa, senden konuşuyorduk, hadi sen de gel dese ne tepki verirdi. Ben şu an evli olsam veya hayatımda biri olsa direkt kavga sebebi yani, adam demez mi bunlar nerden buluyor bu cesareti diye. Ve bu ilk değil, daha önce de bu üçlünün bir araya geldiği bir içki ortamında yine benim muhabbetim geçmişti. Bunların benimle ilgili olayı ne anlamıyorum. Siz olsanız rahatsız olmaz mıydınız, yorumlar mısınız

Kötü yorumlardım ben olsam.bence evli olmadığınız için bu kadar rahatlar heralde.

Ben empati yaptım hiç de rahatsız olmadım
Ki böyle durumlarda bizim de arkadaşımızı çağırdığımız çok olmuştur.

Daha önce de biraraya geldiklerinde sizin muhabbetiniz geçmiş ve rahatsız olmuşsanız, dün yine mesaj atıp muhabbeti devam ettirmek istediğinde siz kesecektiniz konuşmayı. Kırmamak için gülücüklü mesajlarda atmayacaktınız. Bir şeyden rahatsız oluyorsanız onun tekrarının olmaması için ona göre tavır göstermeniz gerekmez mi?

Bu tarz insanlarla araya mesafe koymak her zaman iyidir. İçki masasında konuşulan şeylerin çokta normal olduğunu sanmıyorum. Birde ne cesaret o saatte yazabiliyor gel diyebiliyor içkili içkili.
İşte ben de kendime kızdım, demek ki ben fazla yumuşak yüzlü davranmışım ki yüz bulmuşlar, biraz mesafe koyayım dedim bundan sonra. O arkadaş aslında çok saygılı düzgün bi çocuktur da diğer ikisi için artık farklı düşünüyorum

Evt haklısınız, ben ilk başta o kadar alkollü olduğunu farketmedim ve konuştuklarını söylediği şey de kötü bişey olmadığından neye tepki vereceğimi bilemedim. Başka neler konuşmuş olabilecekleri zannı üzerine de triplenmek istemedim o an. Ama bu akşam işyerinde söyleyeyim diyorum, bu durum hoşuma gitmedi tekrarı olmasın tarzında

demek ki aranızda böyle bir samimiyet böyle bir yakınlık var da bu cesareti bulabiliyorlar. bir iki terslenseler ya da hoşunuza gitmediğini belirtecek bir imanız olsa zorla yapacak değiller. sorular sizde ama cevaplar da sizde...

Samimiyet var ama hayat tarzlarımız farklı aslında. Ben de kimseyi kırmak istemiyorum, belki onlara göre normaldir, art niyetli değillerdir diye düşünerek, mesela yukarıda bir arkadaş bana göre çok normal demiş. Ama yine de biraz çizgileri belli etmem gerekiyor sanırım

Sorun şu ki ben normalde muhafazakar birisiyim, alkol falan almam ve bunu biliyorlar. Buna rağmen sonrasında çağırmaları garip oluyor
Muhafazakarlık da kademe kademe. Demek ki siz sarhoş evli arkadaşla gece kahkahalı emojilerle konuşacak muhafazakarlıktasınız. Karşı taraf da böyle bir teklifte bulunabileceğini düşünmüş. Sınırlarını net şekilde çizen bir kadına erkeğin böyle teklifte bulunacağını düşünmüyorum. Böyle samimi olunması size yanlış geliyorsa, bu samimiyeti önce siz azaltacaksınız.
Kaldı ki kapınıza dayanmamış. Belki de nezaketen sordu sadece?

Dediğim gibi o kadar sarhoş olduğunu farketmemiştim. Ve ben de ne niyetle sorduğu konusunda arada kaldığım için fikir almak istedim. Tabi ki zorlayamaz, gelmeyeceğimi söyledim ve olay kapandı. Zaten gerçekten geleceğimi düşünmüş olamaz. Ama zarf attıysa da bu şekilde görülmekten rahtsız olurum ve bundan sonra tavrım ona göre olur

kimseyi kırmamak üzerine bir hayat kuramazsınız , belli çizgileriniz olmazsa herkes her türlü davranma hakkına sahip olur. yeni nesil muhafazakarlardansınız sanırım, 3 arkadaşınız var evli videolar çekiliyor samimisiniz akşam içiyorlar sizi de çağırıyorlar ben başta bayan arkadaşlarınız sanmıştım. bağnaz olarak düşünmeyin benim de iş ortamında arkadaşlarım oldu ama hem muhafazakarım deyip hem böyle muhabbetlere girip hem de bozuldum demeniz çok çelişkili...

Video eşi yanındayken çekildi, ve videoda bişey yok, ben onlarla iş dışında başbaşa bir aktivite yapmıyorum ki. Bu çocukla samimiyetimiz eşinden kaynaklı zaten. Ayrıca beni içmeye çağırmadı tabi ki, o tarz ortamlara girmediğimi biliyorlar, sonrasında çorbacıya çağırdı, muhtemelen öğle yemeklerinde gittiğimiz yer, belki de ordan aklına geldi kafası da güzel aklına geleni söyledi.
Konunun dine dönmesini istemediğim için daha detaylı açıklama yapmak istemiyorum.

videoda kötü bir şey var anlamında söylemedim, amacım dine bağlamak da değil, muhafazakar anlayışlarımız çok farklı olduğu için sanırım bana garip geldi samimiyetiniz. Aklı başında bir insan olduğunuz belli ama insanlara kibar olmak adına kimseyi kırmamak adına kendinizden ödün vermeyin.

evli olmadığınız için rahat davranmıyorlar, kendiniz söylemişsiniz zaten tersleyebilen biri olmadığınızı. sizden aldıkları yüzle rahatlar bana göre.
belki bu olay çok basit ama daha öncede benzeri yaşanmış.. ileride canınızın sıkılmaması için bu konuda kendinizi geliştirin derim.

en basitinden cevap vermemeyi seçebilirsiniz. 2 yazar 3 yazar cevap gelmeyince susar. diyelim ertesi gün neden yazmadın dedi, laubali alkol sofrası muhabbetlerini sevmem dersiniz onların kafası ayıkken olur biter.

Çok haklısınız, ben çizgi çekme konusunda yetersiz kalıyorum sanırım, bu konuya dikkat edicem.
Bu arada benzeri derken önceki olayda bana msj atmadılar sadece bu üçlünün olduğu ortamda benimle ilgili konuşulduğunu biliyorum.

ee ne fark eder ? öncekinde konuşmuş şimdi mesaj atmışlar..
demedi demeyin, yarın öbür gün o arkadaşınız bile konuyu yanlış anlar, yuva yıkan damgası yersiniz.

ee ne fark eder ? öncekinde konuşmuş şimdi mesaj atmışlar..
demedi demeyin, yarın öbür gün o arkadaşınız bile konuyu yanlış anlar, yuva yıkan damgası yersiniz.
Biraz abartmadınız mı? Bugün o arkadaşa desem ki böyle böyle eşin dün akşam bana msj attı rahatsız oldum, ne var ki bunda der. Olay onlar için gayet normal benim için anormal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…