• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iş arkadaşları sorunsalı

Benim fikrim şu ki sizin bu arkadaşınız size göre daha samimi olabilen bir tip. Biraz yalaka sanki. Arkadaşlarınızla sizden daha fazla içli dışlı olmasının nedeni biraz bu. Kesinlikle bu kişi ile münakaşa etmeyin derim ama samimiyetine güvendiğiniz arkadaşlarınızla çok mesafeli olmadan bu arkadaştan rahatsızlığınızı dile getirmekte fayda var. Hepimiz insanız sonuçta kendinizi arkadaş grubunuzdan uzak tutmak yerine onlarla eğer samimiyetlerine güveniyorsanız içten bir konuşma yapın. Hamile olduğunuzun da ruh halinizi etkilediğini ve üzgün olduğunuzu anlamalarını sağlayın.
aynen doğru bi tanımlama yaptınız.biraz yalakalık var ve o sayede kendini cok guzel yer ettiriyor.hatta o kadar ki insanların içinde benmle sohbeti biraz uzatan birisi olunca ortama gelip hemen beni rencide etmeye bozmaya çalışıyor küçük düşürmeye çalışıyor.memuriyette benden iki yıl fazlası var ezmeye çömsün sen filan demeye başlıyo bi anda ama bunu oyle bi yapıyor ki şaka yapıyoruma getiriyor.o an ters tepkı verınce ben kotu oluyorum yani bi anda magdur oluyo hanfendi

Yorum yapanları anlamıyorum. yahu zaten konu sahibi bi sorun yaşıyor sonunda da yazmış kusura bakmayın umarım anlatabilmişimdir diye. başlarda bi arkadaş yazmış keşke noktalama işareti kullansaydın paragraf yapsaydın diye defalarca söylemek ne mantık? biraz empati kurmayı, insanlara zorluk çıkarmamayı olaylara çözüm bulmayı denesek keşke.

konuya gelince, arkadaşın sana sen onlarla konuşma ben konuşurum dediği zaman gerek yok ben hallederim demeyi bil. diğer insanlarla oturup konuş benim size karşı bi tavrım mı oldu sadece merak ediyorum yoksa ben hamileyim diye alınganlık mı yapıyorum de ki sende öğrenmiş ol ne nedir. belki senin söylemediğin şeyleri 10 yıllık arkadaşın söylemişsin gibi davranıyor. belki de gerçekten sen hamile olduğun için alınganlık yapıyorsundur. kendini ortamdan uzak tutmana gerek yok diğer arkadaşının yeri ayrı senin yerin ayrıdır..

Yorum yapanları anlamıyorum. yahu zaten konu sahibi bi sorun yaşıyor sonunda da yazmış kusura bakmayın umarım anlatabilmişimdir diye. başlarda bi arkadaş yazmış keşke noktalama işareti kullansaydın paragraf yapsaydın diye defalarca söylemek ne mantık? biraz empati kurmayı, insanlara zorluk çıkarmamayı olaylara çözüm bulmayı denesek keşke.

konuya gelince, arkadaşın sana sen onlarla konuşma ben konuşurum dediği zaman gerek yok ben hallederim demeyi bil. diğer insanlarla oturup konuş benim size karşı bi tavrım mı oldu sadece merak ediyorum yoksa ben hamileyim diye alınganlık mı yapıyorum de ki sende öğrenmiş ol ne nedir. belki senin söylemediğin şeyleri 10 yıllık arkadaşın söylemişsin gibi davranıyor. belki de gerçekten sen hamile olduğun için alınganlık yapıyorsundur. kendini ortamdan uzak tutmana gerek yok diğer arkadaşının yeri ayrı senin yerin ayrıdır..
Çok teşekkür ederim cevabın için gerçekten gözüm doldu böyle düşünceli insanlar kalmış yani..ortamdan kendimi soyutlama sebebim her hareketi davranışı şuan üzerime çekerin diye korkuyorum.en azından doğum sonrası dönene kadar uzak durmak istedim ama onları çekip konuşmak hatta o sıkıntıların peşine de bu arkadaş konuşma dediği için gitmediğimi de söylemem gerek ondan sonra gene kenara çekilir beş haftayı doldururum bu sürede de yanıma isteyen gelir istemeyen gelmez

Nokta virgül çok önemli şuan okuduğumuzu tam anlamış olmuyoruz.
Konunuza gelirsek ilk yapmanız gereken o arkadaşınızdan uzaklaşın.
Kendinize değer verin yoksa bu konuda çok sıkıntı çekersiniz.

Nokta virgül çok önemli şuan okuduğumuzu tam anlamış olmuyoruz.
Konunuza gelirsek ilk yapmanız gereken o arkadaşınızdan uzaklaşın.
Kendinize değer verin yoksa bu konuda çok sıkıntı çekersiniz.
konuyu bastan asagı duzelttım hala neden bunun uzerıne konusuluyor anlmıyorum.kaldı ki yazdım da hatam varsa kusura bakmayın dıye cok uzatıldıgını dusunuyorum bu konunun.konuya gelırsem arkadastan uzak kaldım bakalım ınsallah zaman en ıyı ılac olacaktır beklemek gerek.kendısı bekleyemedı ancak dn bana mesaj atmıs.ben sana ne dedım de bana cephe aldın vesaıre bırsuru sey yazıp magdurum moduna gecmiş.demekkı gunah cıkartmaya calısıyor bende sadece sabır dıyorum beklıyorum :)

sıkıntılı olduğunuz ve bu yüzden konu açtığınız besbelli ve eğer yazdığınız yazıyı imla hataları yüzünden okuyamamış ve anlamamış olsaydım canınızı daha sıkıcak yorumlar yerine başka konulara geçmeyi tercih ederdim ..ne gerek var di mii konu sahibi zaten dertli ...

neyse gelelim iş hayatınızdaki sorunlara . malesef yaşamış olduğumuz şu zamanda bir başkasının mutluluğu , duruşu ,işi arkadaşlık ilişikileri ,kocası ,çocuğu , çok kıskanılan durumlar..ÖZELİKLE DE mutluysanız .. insanlar bi başkasının mutsuzluğuyla mutlu oluyorlar ... o sebpten özellikle iş hayatında dostluk arkadaşlık çok beklemeyin ..

arkadaşınız çok nankör birymiş ve sizi kıskandığı açıkara belli zaten ..yaptığı çok yanlış ama bu şekilde devam ederse eline yüzüne de bulaştırır merak etmeyin . sadece zaman gerekiyr ve sizin sabırlı olmanız bide kesinlikle taraf olmayın .ona malzeme verecek davranış ve sözlerden kaçının ..
diğer kişilerle problemleriniz de aranıza arkadaşınızı sakın katmayın yani laf getir götür olayları olmasına müsade etmeyin.. ilk başta mesafenizi arkadaşınızla aranıza koyun derim ... kaçan kovalanır unutmayın .. bunu hazmedemeyecektir yakınlaşmaya çalışcaktır ama izin vermeyin.. MUTSUZ SORUNLU KALABALIKLAR YERİNE , sakinliği mutlu yanlızlığı trcih edin .. dik durun , işinizin gereğini yapın akşam olunca da eve gidin. böyle kalitesiz insanlara ihtiyacınız var mı sizce..

hamile olmanız sebebiyle bu durum size zor gelebilir ama hiç üzülmeyin siz doğru olanı yapın sadece , su akar yolunu bulur merak etmeyin biraz daha sabır..

belki sonrasıında tayinizi ister gidersiniz ..ama unutmayın böylesi hazımsız insanlar her yerde var , bu tarz insanların sizi mutsuz etmelerine izin vermeyin boşverin bence !!!!!! zaman her şeyin ilacı kimin ne olduğunu onlarda görürler , yarına kalır belki ama yanına kalmaz merak etmeyin :KK66:

Son düzenleme:
sıkıntılı olduğunuz ve bu yüzden konu açtığınız besbelli ve eğer yazdığınız yazıyı imla hataları yüzünden okuyamamış ve anlamamış olsaydım canınızı daha sıkıcak yorumlar yerine başka konulara geçmeyi tercih ederdim ..ne gerek var di mii konu sahibi zaten dertli ...

neyse gelelim iş hayatınızdaki sorunlara . malesef yaşamış olduğumuz şu zamanda bir başkasının mutluluğu , duruşu ,işi arkadaşlık ilişikileri ,kocası ,çocuğu , çok kıskanılan durumlar..ÖZELİKLE DE mutluysanız .. insanlar bi başkasının mutsuzluğuyla mutlu oluyorlar ... o sebpten özellikle iş hayatında dostluk arkadaşlık çok beklemeyin ..

arkadaşınız çok nankör birymiş ve sizi kıskandığı açıkara belli zaten ..yaptığı çok yanlış ama bu şekilde devam ederse eline yüzüne de bulaştırır merak etmeyin . sadece zaman gerekiyr ve sizin sabırlı olmanız bide kesinlikle taraf olmayın .ona malzeme verecek davranış ve sözlerden kaçının ..
diğer kişilerle problemleriniz de aranıza arkadaşınızı sakın katmayın yani laf getir götür olayları olmasına müsade etmeyin.. ilk başta mesafenizi arkadaşınızla aranıza koyun derim ... kaçan kovalanır unutmayın .. bunu hazmedemeyecektir yakınlaşmaya çalışcaktır ama izin vermeyin.. MUTSUZ SORUNLU KALABALIKLAR YERİNE , sakinliği mutlu yanlızlığı trcih edin .. dik durun , işinizin gereğini yapın akşam olunca da eve gidin. böyle kalitesiz insanlara ihtiyacınız var mı sizce..

hamile olmanız sebebiyle bu durum size zor gelebilir ama hiç üzülmeyin siz doğru olanı yapın sadece , su akar yolunu bulur merak etmeyin biraz daha sabır..

belki sonrasıında tayinizi ister gidersiniz ..ama unutmayın böylesi hazımsız insanlar her yerde var , bu tarz insanların sizi mutsuz etmelerine izin vermeyin boşverin bence !!!!!! zaman her şeyin ilacı kimin ne olduğunu onlarda görürler , yarına kalır belki ama yanına kalmaz merak etmeyin :KK66:
dediğiniz çok doğru.dün bana mesaj atmış mağduru oynuyor.ben alınganmışım ben sorunluymusum gibi yazmış.gercekten sadece ben alınganlık yapıyo isem ve bu benm huyumsa sen de bunu bılıyosan ona gore davran sonucta kac yıllık bı mazımız var dmı ama.dısardan bakınca yalnız kalmıs gıbı gzukuyorum ama dediğiniz gibi kuru kalabalıktansa kalıtelı yanlızlık daha yidir.cok sukur guzel bi ailem eşim annem babam yakında aramıza katılacak bi oğlum var ben daha ne isteyim :) bu bahsettiğim arkadasın da eşiyle arasında sorunlar var ve eşi pek arkasında durup kendi ailesine karşı onu savunmaz benim eşim de tam tersidir ve bana olan düşkünlüğü onun baya zoruna gidiyor.bunu ben değil çalışma arkadaslarımızın cogu farketmıstı herkes soyler bana kendinde olmadıgı ıcın senın esınle muhabbetını kıskanıyor cok onun yanında anlatma derler

herkese selam arkadaşlar benim sorunum aslında büyük değil ama şuan hamile olduğumdan muhtemelen aşırı zoruma gidiyor ve takıyorum. işyerindeki arkadaşlarımla bazı sorunlarım var.daha doğrusu burada on yıllık bı arkadaşım var .kendisi biraz kıskanç ve her ortamda sadece beni sevsinler derdi var.çalıstığım yere tayinle geldim ve geldiğim zamandan beri herkesle aram iyi ortam güzel bir sıkıntım yoktu.bu bahsettiğim on senelik arkadaşımı da iyi olur eski arkadaş sonuçta diye buraya gelmesi için uğraştım çabaladım ve benden 2 ay sonra geldi.ancak geldiği günden beri burdaki arkadaş grubuna girmeye beni o gruptan ekarte etmeye çalıştı.nitekim de başarılı oldu.şuanda o grupla aramda mesafe var ve saçma sapan sebepler yüzünden oldu.ve ne hikmetse hep bu arkadaş sayesinde oldu olaylar.Bir sorun yaşanır ben işyerinde yokken arkamdan işler konuşulur çevrilir ben gelince herkes bi surat sallar noldu diye sormaya gittiğimde kimseyle beni konuşturmadan kendisi ortaya atlar sen geçen gün şoyle demişsin ondan böyle davranıyolar sen şimdi gitme yanlarına ben konuşurum onlarla der beni uzaklaştırır ve sonuç şuanda herkes bana mesafeli davranıyor. bikaç kez de iftira attı .hamilelikten ötürü bende aşırı unutkanlık var birisi bişi söylediğinde ben onu unutuyorum. misal geçen gün beni bi saat idare et demişti arkadaş.bnde tamam dedim.soran olursa gittiğimi söyleme ama demiş ve ben bunu hatırlamıyorm bile.içerde yatıyo orada burada de demiş.ben tabi bunu hatırlamadığım için soran oldğunda işi vardı erken çıktı ben yerine bakıyorum sorun yok dedim.cidden bi sorun da olmadı. akşamında bu kişi beni arayıp sorun oldumu diye sordu.bende yok seni sordular bende ben bakıyorum yerine dedim.tamam dediler dedim.o da tamam o zaman sorun olmadıysa problem yok dedi.ama ertesi gün ben doktor kontrolüne gittiğimde bu arkadaşla aralarında ne konuştuysalar bi gün sonra geldim bana cephe almışlar.birdaha mesai emanet etmem sana dedi arkadaş.sebebini sorduğumda bu on yıllık arkadaşım atlayıp gittiğini hemen söylemişsin içerde uyuyo dicektin dedi.bnde uyuyo diyeceğimi bilmiyordum hatırlamıyorum ole bi konuşmayı sorun da olmadı zaten.neden şimdi problem yaptınız dedim.hatırlasam onu soylerdim neden kötü niyetle gitti deyim.benim ne garezim var ki dedim.diğer arkadaştan ses çıkmıyo ama bu on yıllık arkadaş bana bir çıkıştı sen kesin kasti yaptın.hep unutuyorumun arkasına sığınıyorsun zaten de bilmem ne diyerek ortalığı iyice kızdırdı.sonuç ben ağlayarak eve gittim kasıtlı yapmışım gibi konuşması,helede beni on yıldır tanıyan birinin bunu bu şekilde lansettirmesi beni o kadar üzdü ki kendimi çok kötü hissettim.şuanda herkesle mesafeli tavırlıyım.diğer arkadaş bugün sende art niyet yok ben biliyorm ama çok unutkansın.buda ilerde zarar verebilir mesailerı emanet etmeyelim birbirimize.üzülme sende dedi.onunla tatlıya bağladık ama kendimi dışlanmış gibi hissediyorum.sorun burada.biraz uzun oldu kusura bakmayın.çok doluydum bi anda döküldüm.hatam varsa affola umarım kendimi ifade edebilmişimdir.şimdiden okuyan cevap veren herkese teşekkürler :)​
Kiyamam sana yaa.. Ben de hamile olduğumdan sanırım normal bir insanın etkilenebileceginden bile çok etkilenirdim böyle bir durumda. İzne cikmana az kalmıştır sabret kimseyle özellikle yakın! Olan arkadaşına bence samimi olma. Işini yap bebisini düşün evine git sen dönemne kadar Inşallah birşeyler düzelmiş olur

içi dışı birsiniz ,düşünmeden saf dille (kötü anlamda demiyorum) söylüyorsunuz her şeyi bence bunlar çok güzel özellikler siz değişmeyin arkadaşınız sandığınız o kurnaz tilkiyi değiştirin ya da uzaklaştırın kendinizden ...belli ki siz ne kadar hesapsız kitapsızsanız ;o, o kadar içten pazarlıklı....Allahım korusun öylelerinden ,iyi insanları

içi dışı birsiniz ,düşünmeden saf dille (kötü anlamda demiyorum) söylüyorsunuz her şeyi bence bunlar çok güzel özellikler siz değişmeyin arkadaşınız sandığınız o kurnaz tilkiyi değiştirin ya da uzaklaştırın kendinizden ...belli ki siz ne kadar hesapsız kitapsızsanız ;o, o kadar içten pazarlıklı....Allahım korusun öylelerinden ,iyi insanları
keşke herkes sizin gibi insanları boyle hemen tanıyabılse yada ben bu huylarımı degıstırebılsem guzel dıyosunuz da ben hep zararını goruyorm bu salaklıgımın :)

konuyu bastan asagı duzelttım hala neden bunun uzerıne konusuluyor anlmıyorum.kaldı ki yazdım da hatam varsa kusura bakmayın dıye cok uzatıldıgını dusunuyorum bu konunun.konuya gelırsem arkadastan uzak kaldım bakalım ınsallah zaman en ıyı ılac olacaktır beklemek gerek.kendısı bekleyemedı ancak dn bana mesaj atmıs.ben sana ne dedım de bana cephe aldın vesaıre bırsuru sey yazıp magdurum moduna gecmiş.demekkı gunah cıkartmaya calısıyor bende sadece sabır dıyorum beklıyorum :)

Cevap vermeyin bile bence.
Sessiz kalıp uzaklaşmak daha iyi.
Azıcık vicdan muhasebesi yapabiliyorsa ders çıkarır.
Zeyntiyağ modeli arkadaşınız siz ne derseniz diyin üste çıkar.

Oradaki insanlar seni tanıyamamış mı da gelen arkadaşın aranızı bozacak Allah aşkına demek ki çokta iyi değilmiş o arkadaşların. Onlar seni bildikten sonra kimse bozamazdı aranızı. Onlar mesafe koyuyorsa gider sorarım ne oluyor diye. Konuşulan şeyi unutan sizsiniz ondan arkadaşı kızmış sana herşey de de hamileliğin arkasına sığınmak saçma. O senin arkadaşlarınla samimi diye kıskanmışsın bariz. Ama sorunlar var öbür arkadaşlarınla da aranda sen onları çöz.

dinsizin hakkından imansız gelir demiş atalarımız. ortada bir şey yokken onla ilgili bir olay oluşturup içinizdeki herşeyi dökün. sen insanları kışkırtıyorsun ben arkadaşlarımı seviyorum, eminim ki onlar da beni seviyordur. yalnız sen yalan yanlış konuşup herkesin aklına soru işareti koyuyorsun ayıp ve terbiyesizlik lütfen bir daha muhatap olmayalım de. okları çevir ona.

Back
X