Umarım öğrenir.Sınır çizmek her zaman iyidir. Gayet profesyonel davranmışsınız. Hiç takmayın kafaya. Maalesef bazı insanlar anca bu şekilde saygı duymayı öğreniyorlar.
Konuşmalarınızı herkesin yanında profesyonelce yapın arkanızdan iftira atmasın
Hayır gayet yerinde bir tavır göstermişsiniz. Maalesef bu tiplerden çok türedi. Ben hatırlıyorum ilk işe başladığım zamanı gık demez minnet rica iş öğrenirdim. Şimdikilerde bir ukala bir ukala hepsi değil ama ukala olanlarda hayli fazla. Ben hatırlıyorum müdüre hanım uyarırda bazen ben biliyorum vs falan bağırıp çağırmalar varoş varoş hareketler
Alicjacım, bir insanın niyeti hakkında şüpheye düşüyorsan, genelde o kişinin niyeti pek iyi çıkmıyor çünkü iyi niyetli, paylaşımcı ve ince insanlar, karşılarındaki kişi tarafından yanlış anlaşılmamak için genellikle sorun çıkan bir ortamda kendilerini açıklama/sorgulama eğiliminde oluyorlar. Kendinden pay biç; sen nasıl davranıyorsun? Davranışlar insanları gayet ele veriyor. İyi niyetli bile olsa, diğer özellikleriyle zaten kendisine mesafeli kalmanı gerektirecek türden biri. Baştan kestirip atman iyi olmuş.
Ben de acaba daha profesyonel mi davranmalıydım diye düşünüyorum ama çok öyle bir ortam da yok aile gibiydik bu vatandaş böyle davranana kadarÇok resmi ve profesyonel davranmışsınız hayran kaldım
Benim eski iş yerimde de bir kız vardı. İstenen evraklarla o ilgileniyor, bana söylüyor ,ben de o işi yapacak arkadaşlara atıp takibini sağlıyorum,böyle bir işti. Ne zaman bir olay patlasa, evrak eksik olsa anında 'aaa ben yengence soyledim' derdi. Ama bir değil iki değil, bunu hep yapardı. 'Molaya çıkıyordun söylemiştim,hatırladın mi? Hani Ayşe gelmişti o gün söylemistim' falan Derdi üstelik. Daha kendini akla , aklayabilirsen
Ben de kızla başka bir sebepten aram bozulunca onla konuşmayı kesip tamamen Skype üzerinden iletişim kurdum . Asla bana sözel olarak bir şey söylemesine izin vermedim, söylediğinde 'tabii ki yaparım, skypedan yazar misin?' dedim, evrakım gelince ilk mesajınakoyup x y geldi yazdım falan. Daha da bana bok atamadı. Ne zaman 'yengencten istedim' dediyse iki saniyede skypta arama yapıp 'hayir istememissin' , 'evet ama 25 Mayıs'ta sana o evrak için kişiyi xyz'ye göndermen gerektiğini yazmisim' diye yapıştırdım cevabı.
Genclestim resmen, bu kadar mı farkeder :)
O yüzden sana da önerim ne yaparsan yap, yazılı şekilde yap bu kızla. Evet ofisiniz küçük ama olsun. Bizimki de küçüktü ve yan yana oturuyorduk:)
Zabıt katibi misiniz, son 1.5 senedir alınan personellerin çoğunun iş ahlakı zayıf, kapasiteleri düşük ya da kapasitelerini yeterince kullanmak istemiyorlar. Benzer olayları malesef ben de gözlemliyorum. Bir yıldır aynı birimde çalışıyorsa zaten öğrenmiş olması lazım çoğu şeyi. Yardımcı olmayın artık kendi kanatlarıyla uçsun. Yanında tecrübeli personel olunca rahata alışıyorlar. Her dakika yardım edecek birini bulamaz, bilmiyorsa sistemden bakıp yapsın.
Fazlaca iyi niyet bile göstermişsiniz. Ben olsam kendi işimi bırakıp onunkiyle uğraşmazdım. Kendisi koşacak peşinizden ağzınızın içine bakıp öğrenecek gerekirse. Hele geldiği hafta dedikoduma başlayabildiğine göre enerjisi vardır diye düşünürüm. Zaten neredeyse 1 yıl olmuş, yeter artık düşsün yakanızdan. Kartları açık oynamak, yüzüne yüzüne senin ne mal olduğunu biliyorum demek en güzeli, o yüzden hiç de abartmamışsınız. Kimseyi aptal yerine koymaya çalışmaz artık =)
Yakın bir arkadaşıma bahsettim konudan da belki kötü niyetli değildir filan diyerek kafamı karıştırdı. Ama kafam netleşti artık yeterince müsamaha gösterdim. :)
Yakın arkadaşınız çok iyi niyetli.Çok üzerler onu.Bence siz onu uyarın bu kadar iyi niyetli olma pembe bir dünyada yaşamıyoruz diye.Onun iyiliği için.Yakın bir arkadaşıma bahsettim konudan da belki kötü niyetli değildir filan diyerek kafamı karıştırdı. Ama kafam netleşti artık yeterince müsamaha gösterdim. :)
Yakın arkadaşınız çok iyi niyetli.Çok üzerler onu.Bence siz onu uyarın bu kadar iyi niyetli olma pembe bir dünyada yaşamıyoruz diye.Onun iyiliği için.Bu arada tepkine hayran kaldım.Umarım bende senin gibi davranıyorumdur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?