• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iş arkadaşıma nasıl davranmalıyım, çıldırmak üzereyim !

pamukkksekerrr

Çilemse çekerim, kaderimse gülerim
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2016
1.374
1.411
63
merhabalar, bi konu hakkında fikirlerinizi almak istiyorum. 4 yıldır aynı kurumda çalışıyorum. bulunduğum kurumda buralı olmayan bi tek ben varım.

bulunduğum şubede çok ağır sorumluluk gerektiren bir işi 2.5 yıl yaptım ve artık bunu kaldıramadığımı iş rotasyonunun olmasının gerekli olduğnu, bu şekilde daha adil olacağını sorumlumuza söyledim, yılda 1 işler rotasyon olsun dedim..zaten işimle ilgili problemleri diğer arkadaşlar da biliyodu.. o an istenmese de kabul edildi. şube müdürmüz benim işimi başka bi bayan arkadaşımla değiştirdi. onun işini de bana verdi. bu olay tam 1 yıl önce oldu.

değişim olduğu hafta dosyalarını tavırlı bir şekilde masama koydu az kalsın masaya vuracaktı dosyaları... ben de güzellikle sana vereceğim işin yarım bi kısmı var halledeyim yarın devrederiz olur mu dedim. tmm dedi ama tavırla.... o arkadaş bu olaydan sonra gebe kalmış ve gebeliğini gizlemişti . ben 3 aylık gebeyken öğrendim kendisini.. gebeliği sorunlu geçiyordu tsh hormonu tansiyonu filan iyi değildi ama iş konusunda zorlandığını kimseye bahsetmedi.. sonra 4 aylık gebeyken düşük yaptı.. hastaneye gittik hepimiz apar topar. sonrasında taburcu olduğunda halini hatrını sordum .. bi şekilde atlattı..

bu olaydan sonra gebeliğinin sonlanmasının sebebi benmişim gibi bana karşı hep tavır aldı somurttu biçok zaman. hatta benim yanımda başka bi arkadaşa, benim bebeğimin herşeyi normaldi , burdaki olaylar yüzünden bu stres yüzünden öldü bebeğim dedi. ben hiç bişey söylemedim. sustum .. sanki ben babamın işini devretmişim gibi

neyse sonra işin ondan alınmasını istedi alındı. ama yine düzelmedi tavırları. şimdi yine gebe kalmak istiyor ama tiroidleri sorunlu olduğu için gebe kalamıyor, takipte sürekli. o dönemde ben gebe kaldım ve bana bırakın hayırlı olsun demeyi, raporlu olduğum hafta sonrası işe başladığımda ağzından bi kelime dahi duymadım. geçmiş olsun vs .. çok bozuldum ve çok sinirleniyırum bu duruma.. ne olmuş olabilir ki ? hiçbi laf atışmamız dahi olmadı kendisiyle

diğer arkadaşlarla herşey normal, gebe olan bi arakdaş daha var o başka bi şubede, ona bile yanımda ne kadar ballandıra ballandra iltifat ediyor, gözüme sokuyor resmen, bayram dönüşü hal hatır sormadı , odadaki dğerlerine tek tek sordu , ben yokmuşum gibi davranmaya çalışıyor , gözüme sokmaya çalışıyor umursamadığını sanki.. ama işin içinde başka bi olay var ondan mı böyle davranıyor ?? bi de 5 ay sonra Allahın izniyle doğum iznine çıkıcam, sonra da tayinciyiz , işlerim burda yine onlara kalacak. bunun hazmedemezliği mi bu ? nedir ? bana fikir verirseniz sevinirim, teşekkürler....

Okudum ben hepsini.
Bence iş arkadaşlarını çok dikkate almamak gerek.
İşimi yapar,giderim ben.
Şu bana selam vermemiş,bu benim bebeğimi merak etmemiş takılmam ben.
Gerçekten insanlar arasında frekans tutturmak kolay değil,şartları zorlamamak gerek.

Okudum ben de şimdi. En baştan başlıyorum iş değişimi istemeniz adil olmuş yani ağır bir işi neden sürekli siz yapasınız? Onun hamile olduğunu bilseydiniz belki yardımcı olurdunuz ama sonra öğrenip hiç yardımcı olmadıysanız o da şimdi sizin hamileliğinizi umursamıyor olabilir. Size kızgın ama çok da haklı değil. Bu yüzden hiç takmayın. Onunla sıkı fıkı olmak zorunda değilsiniz.

bence boşver. hele de tayinciymişsin. ben işime gelmeyenle konuşmuyorum. sen de bir hata yok. bazı işler gerçekten yıpratıcı oluyor ve rotasyon olması gayet doğal. akışına bırak.

Okudum ben de şimdi. En baştan başlıyorum iş değişimi istemeniz adil olmuş yani ağır bir işi neden sürekli siz yapasınız? Onun hamile olduğunu bilseydiniz belki yardımcı olurdunuz ama sonra öğrenip hiç yardımcı olmadıysanız o da şimdi sizin hamileliğinizi umursamıyor olabilir. Size kızgın ama çok da haklı değil. Bu yüzden hiç takmayın. Onunla sıkı fıkı olmak zorunda değilsiniz.
umursamıyormuş gibi davranıyor evet ben de çok sıkı fıkı olmak istemyorum da insanın zoruna gidiyor. onun gebeliğinde sorun yaşadığı için izin alırdı giderdi ben hep sorardım nasıl oldun diye, sonuçların ne zmn çıkcak filan. ne bileyim

umursamıyormuş gibi davranıyor evet ben de çok sıkı fıkı olmak istemyorum da insanın zoruna gidiyor. onun gebeliğinde sorun yaşadığı için izin alırdı giderdi ben hep sorardım nasıl oldun diye, sonuçların ne zmn çıkcak filan. ne bileyim

O size çok kızmış bir de tiroid falan zor zamanlar geçirmiş belli ki. Ayrıca herkes bir değil siz daha yumuşak huylu bir insanken o biraz daha katıdır belki. Boşverin kimseden beklenti içinde olmayın o size nasıl davranıyorsa siz de öyle davranın. Doğum izni kullanacak olmanıza içten içe kıllanıyor da olabilir ama bu konuda yapabileceği bir şey yok bunu da hiç düşünmeyin yasal hakkınızı kullanıyorsunuz bir gün anne olursa o da kullanacak onun işleri de size kalacak o zaman çok büyütmeyin kafanızda.

bence boşver. hele de tayinciymişsin. ben işime gelmeyenle konuşmuyorum. sen de bir hata yok. bazı işler gerçekten yıpratıcı oluyor ve rotasyon olması gayet doğal. akışına bırak.
Zaten 5 ay sonra gidiyormuşsun. Abuk subuk insanları dert edip de bebeği üzme. Sevgiler :KK200:
sağolun canım. haklısınız .... ama insan aynı odada çalıştığı kişinin tavırları böyle olunca dayanamıyor işte

O size çok kızmış bir de tiroid falan zor zamanlar geçirmiş belli ki. Ayrıca herkes bir değil siz daha yumuşak huylu bir insanken o biraz daha katıdır belki. Boşverin kimseden beklenti içinde olmayın o size nasıl davranıyorsa siz de öyle davranın. Doğum izni kullanacak olmanıza içten içe kıllanıyor da olabilir ama bu konuda yapabileceği bir şey yok bunu da hiç düşünmeyin yasal hakkınızı kullanıyorsunuz bir gün anne olursa o da kullanacak onun işleri de size kalacak o zaman çok büyütmeyin kafanızda.
evet canım artık tayin olayım da gideyim burdan yemin ederim 4 yıldır yıprandım ya :KK12:

İyi iş yok canım :) Her yerin kendine göre zorluğu var iş yerlerine anlam yüklememek lazım para için katlandığımız saatler sadece. Saatini doldurup çıkıyorsun bu kadar boşver :)
o da doğru da işte Allah burayı aratmasın diyorum eşime, öyle dua ediyorum. gerçi bebeğimizi sağ salim kucağımıza alabilirsek ücretsiz izne ayrılmayı da düşünüyorum. rahat rahat bebeğime bakabileyim diye, hem biraz uzak kalmış olurum da iş ortamından :KK16:

o da doğru da işte Allah burayı aratmasın diyorum eşime, öyle dua ediyorum. gerçi bebeğimizi sağ salim kucağımıza alabilirsek ücretsiz izne ayrılmayı da düşünüyorum. rahat rahat bebeğime bakabileyim diye, hem biraz uzak kalmış olurum da iş ortamından :KK16:

Hele sağ salim bir doğur düşünürsün onları boşver şimdi mutlu olmaya bak :) Çok boşver dedim ama valla boşver :)))))

niye bu kadar kafaya taktığınızı anlamadım. selam vermemiş başka gebeyi övmüş hayırlı olsun dememiş oymuş buymuş. ee ne olacak ki çok mu lazım yani sizle can ciğer olmaması?

Sende onu görme neden bu kadar umursuyorsun ki ?
Sonuçta sen beni bu işten alın ona verin dememişsin.
Çocuğunun ölümüyle de senin ve yaptığı işin bi alakasi yok bence bahsettiğiniz hastalıklar zaten gebelikte düşüğe sebebiyet verecek en önemli unsurlar ki sizde hamileymissiniz gebelikte tiroidin TSHlarinn şekerin düzeninin ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuz dur arkadaşınız sanırım bir depresyon atlatıyor ve bebeğini kaybetmenin sebebini sağlık sorunlarına vermek değilde bir günah keçisine bırakmak istiyor buda siz oluyorsunuz onun gözünde. görmezden gelin duymayinn bence çokmu onemli onun halinızı sorması ?

Sen de onu görmezden gel boşver, zaten gidiciymişsin. Sıkı fıkı görüştükleriyle görüşmez oluyor insan, bu arkadaşının muhtemelen yüzünü bile görmeyeceksin. Bebeğine doğumuna odaklan.

Back