neden iş bulmak bu kadar zor. tanıdık olmadıkça iş bulmak çok ama çok zor toplam 3 ayrı firma da çalıştım hepsi de tanıdık vasıtasıyla. işsizklikten gazete yada netten artık her yere başvuru yapıyorum olmuyor yok.
komik olan sen üniversite mezunusun önün açık iş bulunca gidersn biz vasıfsız arıyoruz demeleri. önemli değil sadece çalışmak ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum iş fark etmez diyorum çünkü bu imkansızlıkla seçeneğim yok ama elde var sıfır. artık iş görüşmelerine bile gitmekten eli boş dönmekten sıkıldım.. görüştüğüm firmaların hepsi asgari ücret veriyor, yol parasını veren neredeyse hiç yok . üç kuruşa çalıştırıp her işi de sana yaptırmak istiyorlar. sadece kalıcı severek gideceğim düzgün bir iş istiyorum ama yok. kendine güvenen ve çalışkan biriyim hırslıyım ama işverenler yıldırdı artık beni.
çok mutsuzum ve de şanssız. biliyorum Allah herkesin nasibini mutlaka yazmıştır eninde sonunda iş bulacağım. ama o kadar yoruldum ki sinirli,mutsuz biri oldum çıktım. hayat bizi nerelere getiriyor. oysa üniversite'ye gitmeden önce kendime ne kadar çok güvenirdim, kariyer yapacağımdan çok iyi yerlere geleceğimden emindim. şimdi ise tek amacı iş bulmak olan biriyim. kariyer yapmak gerçekten bu devirde çok zor. Allah hepimizin yardımcısı olsun.