Bebek Beslenmesi irmikli bebe bisküvisi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

alirem

elifim..
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2012
463
7
46
Kayseri
İrmikli Bebek bisküvisi
Malzemeler:
-2 çay bardağı un
-1/2çay baradağı irmik
-2 çay baradağı pirinç unu
-4 yemek kaşığı tereyağı
-2 yemek kaşığı pekmez

HAZIRLANIŞI:
1-Terayağı,un,pirinç unu,pekmez ve irmiği karıştırıp kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz.(eğer hamur sert olursa birkaç kaşık sütte ilave edilebilirsiniz)
2-Hamurdan parçalar kopartıp üzerini bıçakla çizip şekil veriyoruz
3-Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.pişen kurabiyeleri fırından çıkartıyoruz.
NOT-Kapalı cam kavanozun içinde 1 hafta saklayabilirsiniz

ne kadar güzel bi tarif çok sağol paylaştığın için..benim oğlum 8 aylık kahvaltısını irmik muhallebisiyle hazırlıyorum..bebe bisküvisi vermek istemedim açıkçası..ama senin tarifin de çok güzel kesinlikle denicem..

arkadaşlar ben denedim dün yaptım çok güzel oldu tarif için çok teşekkür ederim..

benimde ikinci yapışım bu hem çok kolay hemde oglumda çok sevdi

dün akşam bende yaptım çok güzel oldu
pirinç unu yerine mısır nişastası kullandım
kızımın kahvaltısına koydum severek yedi
hazırlardan çok daha iyi

Dün bende yaptım çok güzel oldu.Sütün içerisinde tıpkı eti cici bebe gibi çok güzel eriyor.
Yalnız ben bu konuyu başka bir blogta gördüm, ordan alıp bize aktardığınız için çok teşekkürler. unuttuysanız, "alıntı" ibaresini eklemeniz daha uygun olur diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…