Tatlı Tarifi İrmik Tatlım (Resimli)

fascination

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Mart 2010
2.653
6
çokkk hafif ve lezzetli:)

9 y.kaşığı irmik
11 y.kaşığı şeker
1 kilo süt
vanilya
1 paket kakaolu bisküvi
bi tatlı kaşığı tarçın
yarım su bardağı ceviz içi rondodan geçmiş olucak

bir tencerede bi kilo süt,irmik ve şakeri ocakta pişiriyoruz muhallebi kıvamına gelene kadar en son ocaktan almadan önce vanilyayı ekleyip karıştırıp kapatıyoruz altını ocağın daha sonra kare bi borcamı ıslatıyoruz suyla (yapışmadan çabuk çıkması için kesince tatlı)sonra muhallebinin yarıasını döküyoruz borcama onun üstüne bisküvi diziyoruz onun üstüne tekrar kalan muhallebiyi doküyoruz ardından rondoda kalan bisküvi,tarçın ve cavizi çekip karıştırıp tatlının üstüne serpiyoruz 3 saat buzdolabın soğutucu bölümünde dinlendiriyoruz servise hazırdır şekerler afiyet olsun...

sağol canım evet çokkk hafif denemeni tavsiye ederim pişman olmıcaksınyerimseniben

canım ellerine saglık......... ..ama tarcın yakısmıyor bence irmik tatlısına........tarcınsız daha güzel olurdu.........

canım ellerine saglık......... ..ama tarcın yakısmıyor bence irmik tatlısına........tarcınsız daha güzel olurdu.........

saol canım...damak zevki tabi sen tarçınsız da yapabilirsin istersen öylede güzel olur ama bunu yiyip yakıştırmayan olmadı hiç bi dene öyle karar veryerimseniben

yaptım ,ama kakaolu ıle degıl petıbor ıle ,üstüne de ekstradan fındıklı krokanlarımdan ekledım

bakalım nasıl olucak :)

aynı anlarda yazmısız :) bu ustundekıler cok dökulmez dımı oraya buraya ,üstü için ayırdıgım ,tatlıyı tam kapladı ama bıraz artınca onu da ekledım bu sefer de bıraz fazla mı oldu ne :))

Son düzenleme:
yaptım ,ama kakaolu ıle degıl petıbor ıle ,üstüne de ekstradan fındıklı krokanlarımdan ekledım

bakalım nasıl olucak :)

aynı anlarda yazmısız :) bu ustundekıler cok dökulmez dımı oraya buraya ,üstü için ayırdıgım ,tatlıyı tam kapladı ama bıraz artınca onu da ekledım bu sefer de bıraz fazla mı oldu ne :))

bisküvi tercihi sana kalmış şekerim normal petibörlede olur tabi ki,yok dökülmez kız bende bol koyuyorum dökülmüyolar merak etme bu arada bi püf noktasıda veriyim sana keserken tatlıyı bıçağı ıslatıp öyle kes o zaman tatlı hiç dağılmadan dümdüz kesliyuo afiyet olsun tekrarzemuszemus

Teskür ederim canım ama görünüm muhtesemmmmmmmmm.......umarım beni yanlıs anlamamıssındır.....sadece bir öneriydi.......

evet cnım bıcagı ıslatıp kesmeyı hep kullanıyorum :)

aksam esıme denetıcem bakalım ,

eger 15 dılım ve fazlası cıkarsa vesımden de onay cıkarsa ramazanda bu tatlıyı yapıcam :)

yanına da lokma koyarım olur bıter

cok sagol tarıf ıcın ,ustunu daha once cevızlı ve tarcınlı yapmamıstım

hep içi bıskuvılı ,etimekli,meyveli ve jolelı fılan yapıyordum :)

evet ramazanda yapılır tabiki de ama beyenir eşinde eminim ben bizde dün 30 kişilik misafir vardı onlara yaptım bundan hepsi çok beğendiler hatta tarifini bile istediler yani:KK1:

yedık ,cok guzeldı :)

bu tatlıdan yapmaya karar verdım bıraz daha kucuk kesersem 15 kısıye yeter :KK1:

ıcıne damla sakızı da koyucam ,evde kalmamıstı koyamamıstım ..

cok begendık :)

oo sumak yapmış bile ben rejimde olduğum için yapmadım dayanamam diye.
ben bunun arasına bi kat çilek reçeli koyup yapıyorum bazen. üstüne reçelle şekil çiziyorum falan. o da meyveli sevenler için hoş bi tat oluyor.

X