Çorbalar İrili-Ufaklı Köfte Çorbası - Efsane Un Sponsorluğunda

Nana

🕊🕊🕊🕊
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2015
28.222
82.839
598
Yeni bir yarışmada yine sizinle birlikte olmak ne güzel

İrili-Ufaklı Köfte Çorbası Malzemeleri
  • İri köfteler
  • Ufak köfteler
  • 1 sb nohut
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 12 sb soğuk su.
  • 1.5 sb yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 yk un
Üzeri için 1 tatlı kaşığı kadar kuru nane.

Tarife başlamadan önce malzemeler ile ilgili bir kaç bilgi vermem gerek.

*İri ve ufak köftelerimi önceden yapmistim. Kışa hazırlık olsun diye. Çorba da onları kullandım.

İri köftemin içerisinde; Prinç, kıyma, tuz, karabiber, kırmızıbiber, nane ve 1 adet yumurta var.
Ufak köftemde ise; köftelik bulgur, kıyma ve tuz.

**Yoğurdum ev yapımı ve çok katı değil.

***Nohutlar bir gün önceden ıslatılmıştır. En az 10-12 saat suda beklettim. Kolay pişsin diye 1 çay kaşığı karbonat ekledim suyuna.

-Yapılışı-

Pirinci ve nohutu yıkayıp, 12 bardak su ile beraber tencereye koyarak pirinçler yumuşayana kadar pişirdim. Daha sonra donmuş büyük köftelerimi ekleyip pişirmeye devam ettim.
Küçük köftelerim çok çabuk piştiği için yoğurtlu terbiyeyi dökmeye yakın tencereye ekledim.

Terbiyesi için 1.5 su bardağı yoğurdun içine 1 yk un ve 1 yumurtayı ekleyip karıştırdım.
Çorbanın hem kesilmemesi hem de güzel kıvam alması için yoğurtlu terbiyenin içine tenceredeki yemeğin suyundan 2-3 kepçe alıp ekledim. Ve sonra yoğurtlu terbiyeyi tencereye ekledim.

Üzeri için küçük tavaya az miktarda sıvı yağ döküp iyice kızdırdıktan sonra 1 tatlı kaşığı kuru naneyi ekleyip yemeğin üzerine döktüm.

Afiyet olsun

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerine sağlık , yarışmada başarılarr

Merak ettim bir gün deneyeceğim, başarılar :)

Eline saglik ama neden sadece tek tip kofte ile yapilmamiski :)

Ellerine sağlık lunyam misss

Eline sağlık canım basarilar dilerim :)

Ellerine sağlık Lunya ,ye beni ye beni diyor ,kaşığa koymuşsun göster ama elletme gibi olmuş bu,başarılar diliyorum canım .

Teşekkür ederim

Mutlaka denemelisin teşekkür ederim

Şşş aramızda kalsın, bu benim çakma analı kızlı çorbam
Topa tutulmayayım diye bu adı verdim
Hahaha olabilir bir malatyali olarakta cok severim anali kizliyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…