Irenbe tüp bebek merkezi

Ben bugün ön görüşme için randevu aldım bu söylediklerinizin hepsini saydılar ama şuan yoksa şart değil dediler ben hepsini hazırlayıp gitsem daha mantıklı olur sanki

Selamlar, bu yazışmadaki arkadaşların durumunda bir değişiklik oldu mu?

Y Yumak88 siz gidebildiniz mi? Hangi doktoru seçtiniz Ümit Hanım mı, Alper Bey mi?

Ben randevu almak için aradığımda adetliyken gelin, denildi ve sonuna rastladığı için gidemedim. Önceki doktorlar bu konu hakkında kesin konuşmadığı için karışıklık yaşadım.

Selamlar, bu yazışmadaki arkadaşların durumunda bir değişiklik oldu mu?

Y Yumak88 siz gidebildiniz mi? Hangi doktoru seçtiniz Ümit Hanım mı, Alper Bey mi?

Ben randevu almak için aradığımda adetliyken gelin, denildi ve sonuna rastladığı için gidemedim. Önceki doktorlar bu konu hakkında kesin konuşmadığı için karışıklık yaşadım.
Merhaba bende pcos var adet olmayi bekliyorum gitmek icin. Yine herzamanki gibi gecikti.

Merhaba, Alper beyin hastasıyım ben de. Tüplerime hidrosalpenks teşhisi konulduktan sonra kendısı ile tanıstım şubat ayında. Birkaç doç ve prof da gezdim başka illerde izmirdeyim deyince alper hocanın adını söylediler direk. Önce yumurtaları topladık bende bir de orta okuldan beri pcos var. Yumurtaları topladıktan sonra tüplerin alınması lazımdı . Herhangı bır yerde aldırabılecegımı soyledı kendısınde aldırmak gibi bir zorunluluk yoktu. Devlette aldırabılırsın istersen dedi ben doktor kendı yaptıgını bilir diye istemedim Alper hocada iki tüpü de aldırdım. Mayıs 24 de transfer oldum. 3. Gün çift embriyo. Hoca 5. Günden tek olarak planlıyordu ama benim artık biyolojik olarak hiçbir şansım kalmadığı için iki adet olmasını rica ettim. Rahim durumuna göre uygun gördü. İlk transferde pozitifi gördük şükür. İkisi de tuttu. Doğum dahil kendisi ile devam ediyorum. 21. Haftadayız inşallah ikisini de sağ salim kucagımıza alabiliriz. Allahım inşallah bekleyen herkese de nasip eder ☺

Merhaba, Alper beyin hastasıyım ben de. Tüplerime hidrosalpenks teşhisi konulduktan sonra kendısı ile tanıstım şubat ayında. Birkaç doç ve prof da gezdim başka illerde izmirdeyim deyince alper hocanın adını söylediler direk. Önce yumurtaları topladık bende bir de orta okuldan beri pcos var. Yumurtaları topladıktan sonra tüplerin alınması lazımdı . Herhangı bır yerde aldırabılecegımı soyledı kendısınde aldırmak gibi bir zorunluluk yoktu. Devlette aldırabılırsın istersen dedi ben doktor kendı yaptıgını bilir diye istemedim Alper hocada iki tüpü de aldırdım. Mayıs 24 de transfer oldum. 3. Gün çift embriyo. Hoca 5. Günden tek olarak planlıyordu ama benim artık biyolojik olarak hiçbir şansım kalmadığı için iki adet olmasını rica ettim. Rahim durumuna göre uygun gördü. İlk transferde pozitifi gördük şükür. İkisi de tuttu. Doğum dahil kendisi ile devam ediyorum. 21. Haftadayız inşallah ikisini de sağ salim kucagımıza alabiliriz. Allahım inşallah bekleyen herkese de nasip eder ☺
Insallaj bende alper beye gitmeyi düşünüyorum. Çok korkuyorum herseyden tüm sürecten...... son çare olarak gördugum icin. Ocakta 2 yil olacak cocuk dusundugumuz olmadı. Sizin adiniza cok sevndim.

Insallaj bende alper beye gitmeyi düşünüyorum. Çok korkuyorum herseyden tüm sürecten...... son çare olarak gördugum icin. Ocakta 2 yil olacak cocuk dusundugumuz olmadı. Sizin adiniza cok sevndim.
Tüp bebek hem bedenen hem ruhen yıpratıcı bir süreç içeriyor bence. Ama korkmayın doğacak olan doğuyor yaşayacak olan yaşıyor. Ben ne zaman pimpiriklenip kendimi kassam istediğim o şey hiç bi zaman olmadıgı ıcın direkt akısına bırakmıstım. Allahım inşallah hiç birimizin kucağını boş bırakmasın 🙏

Tüp bebek hem bedenen hem ruhen yıpratıcı bir süreç içeriyor bence. Ama korkmayın doğacak olan doğuyor yaşayacak olan yaşıyor. Ben ne zaman pimpiriklenip kendimi kassam istediğim o şey hiç bi zaman olmadıgı ıcın direkt akısına bırakmıstım. Allahım inşallah hiç birimizin kucağını boş bırakmasın 🙏
Insallaj amin. Bir de insanlar sürekli hadi artık yapmiyomusunuz vs. Biz kimseye söylemedik olmadigini düşünmüyoruz suan dedik. Süreci daha kolay atlatmak icin

İnsallaj amin. Bir de insanlar sürekli hadi artık yapmiyomusunuz vs. Biz kimseye söylemedik olmadigini düşünmüyoruz suan dedik. Süreci daha kolay atlatmak icin
İyi demişsiniz. Herkes herşeye burnunu sokuyor. Siz gönlünüz nerede nasıl rahat edecekse öyle yapın. Ben 29 yasında doğal yolla asla hamıle olamayacagımı öğrenınce bir hafta kadar mal gibi oldum açıkcası. Tüp bebek de yapan etrafımda kimse yoktu. Kabullenme surecınde bir sürü doktora gittim. Bir haftada saclarım avuç avuç dökülmeye basladı agzımın içinde yaralar oluştu sıkıntıdan. Bir haftanın sonunda da hiç bişey sağlıktan önemli degıl bu işin sonunda Allahın dediği olur dedım. Herkese göstere göstere tüp bebek sürecini bilerek geçirdim. Birkaç hadsiz vardı haddini bildirdim. Zaten süreçte beden ve ruh olarak yoruluyoruz bi de elalem ne der diye çekecek durumda değildim. Siz de kendinizi nasıl iyi hissedecekseniz o sekılde devam edin hep , inşallah en kısa zamanda sonuca ulaşırsınız 🙏

İyi demişsiniz. Herkes herşeye burnunu sokuyor. Siz gönlünüz nerede nasıl rahat edecekse öyle yapın. Ben 29 yasında doğal yolla asla hamıle olamayacagımı öğrenınce bir hafta kadar mal gibi oldum açıkcası. Tüp bebek de yapan etrafımda kimse yoktu. Kabullenme surecınde bir sürü doktora gittim. Bir haftada saclarım avuç avuç dökülmeye basladı agzımın içinde yaralar oluştu sıkıntıdan. Bir haftanın sonunda da hiç bişey sağlıktan önemli degıl bu işin sonunda Allahın dediği olur dedım. Herkese göstere göstere tüp bebek sürecini bilerek geçirdim. Birkaç hadsiz vardı haddini bildirdim. Zaten süreçte beden ve ruh olarak yoruluyoruz bi de elalem ne der diye çekecek durumda değildim. Siz de kendinizi nasıl iyi hissedecekseniz o sekılde devam edin hep , inşallah en kısa zamanda sonuca ulaşırsınız 🙏
Evet evet akrabalarin hicbirisi bilmiyor. Çogu kisi anneme falan cocugu olmuyormu yoksa demiş. Bu insanlara bunu söylememekle en iyisini yaptigimi dusunuyorum. Sizin adinjza gercekten cok sevindim💕

• Beğen
Reactions: dhn
Evet evet akrabalarin hicbirisi bilmiyor. Çogu kisi anneme falan cocugu olmuyormu yoksa demiş. Bu insanlara bunu söylememekle en iyisini yaptigimi dusunuyorum. Sizin adinjza gercekten cok sevindim💕
Boş boğaz bir sürü insan dolu. Siz pozitif olun gerisi illaki gelecek. Stres yapmayın ki adetiniz de bir an önce gelsin. En kısa zamanda da pozitifliğiniz beta hcg pozitif ile taçlansın 🥲

Boş boğaz bir sürü insan dolu. Siz pozitif olun gerisi illaki gelecek. Stres yapmayın ki adetiniz de bir an önce gelsin. En kısa zamanda da pozitifliğiniz beta hcg pozitif ile taçlansın 🥲
Cok tesekkur ederim insallahhh 💕

• Amin
Geçmiş olsun size. Sonu güzel olmuş. Bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim.

• Amin
Doktor seçiminde nelere dikkat ettiniz? Ben de Ümit ve Alper doktorlar arasında kaldım.

Ben kendimi şimdiden ayarlıyorum, insanlardan gelecek tepkiler için. Ama bu süreçte bunu düşünüyor olmam bile çok yazık.

Geçen yıl, daha 5 dk önce tanıştığım bir kadın “40’tan sonra zor,” dedi. Biz de 4 (o zaman 3) yıldır denediğimiz için içimden “40 yaşına kadar da zor olduğunu ben biliyorum” zaten demiştim.

İnsanlar sadece şey sanıyor sanırım. İşte bunlar iş, kariyer peşinde denemiyorlar, sonra bu günler mumla ararlar… İnsanların yatak odasında ne olduğunu sadece o 2 kişi bilir.

Ben kendimi şimdiden ayarlıyorum, insanlardan gelecek tepkiler için. Ama bu süreçte bunu düşünüyor olmam bile çok yazık.

Geçen yıl, daha 5 dk önce tanıştığım bir kadın “40’tan sonra zor,” dedi. Biz de 4 (o zaman 3) yıldır denediğimiz için içimden “40 yaşına kadar da zor olduğunu ben biliyorum” zaten demiştim.

İnsanlar sadece şey sanıyor sanırım. İşte bunlar iş, kariyer peşinde denemiyorlar, sonra bu günler mumla ararlar… İnsanların yatak odasında ne olduğunu sadece o 2 kişi bilir.
Söylemeyin kimseye bence kim nerden bilecek.

herkese merhaba, ben sürece başlamadan önce çok araştırdım ancak hiç aradığımı bulamadığım için merak edenlere rehber olması amaçlı paylaşıyorum. Sebepsiz infertilite teşhisimiz var, Femara isimlik ilaç ve çatlatma iğnesiyle 3aylık deneme süreci yaşadık ancak olumsuz sonuçlandı. Aşılama için doktorumuzla konuştuk fakat zaman kaybı olacağını söyledi, biz de rapor olmadan SGK desteksiz tüp bebek tedavisine başladık. Rapor çıkarma süreci biraz uzunmuş şöyle ki;
Eğitim araştırma hastanesine gidilecek, erkekten 15er gün aralıklarda sperm testi alınacak, 2 kez aşılama yapılacak olumsuz olacak vs.vs. sebepsiz infertilitede maalesef süreç uzun nerden baksanız raporu çıkarmanız en az 4-5 ay sürüyor. Ben bir önceki adet dönemimde aile hekiminde kadın doğum doktorunun isteyebileceği tüm kan hormon vs ne tahlil varsa yaptırım ve bir sonraki ay tüp bebek tedavisi için yola koyuldum.
Neyse gelelim raporsuz tüp bebek masraflarına;
Doktorum İRENBE'de Alper Biler'i önerdi. İRENBE'NİN 2024 Yılı fiyatları şu şekilde ilk muayene için 1600tl gibi bir ücret veriyorsunuz ve devamındaki 20gün boyunca gittiğiniz kontrollerden herhangi bir ücret alınmıyor. Adetimin 2.günü gittim ve ilaç tedavisine başlamak için bir kan testi yaptılar ona da 400tl ücret verdim. Tüm bebek için merkeze ödenecek rakam ise Yumurta toplama (OPU)+Dondurma+Transfer ücreti 50.000TL. Bu arada Medical poin hastanesinde bu ücret 55.000TL ve doktor muayene ücreti de 2500tl civarı aynı 20 günlük ücretsiz takip burası için de geçerli. Merkeze ödenen ücretlerde herhangi bir taksit imkanı yok ve bu para yumurta toplama günü tamamı sizden tahsil ediliyor. Fakat muhasebedeki arkadaşlar rakamı farklı kartlardan parça parça çekebileceklerini ve bizim de banka aracılığıyla taksitlendirebileceğimizi söyledi biz de yumurta toplama günü bunu deneyeceğiz,bakalım.
Adetimin 2.günü akşamı iğnelere başladım. Gonal-f ve meriofert isimli 2adet iğne verdi. Gonalin-f dozunu sizin durumunuza göre ayarlıyor. İlk etapta Gonal-f 900 ve 4adet meriofert aldım. Eczaneler sağolsunlar kısmen indirim yapıyorlar yada yaptıklarını söylüyorlar :)) Gonal-f 'in dozunu günlük 150 olarak kullandığım için bu ilaç bana 6 gün gidecekti ve 4gün kullanacağım meriofer ile birlikte toplamda 8.900TL para verdim. iğnelerimi her akşam kendim yaptım ve 4.gün kontole gittim. Kalan günler için Gonal-f 450lik verdi (150lik dozdan 3gün daha kullanmam için), 4kutu daha meriofer ve çatlama önleyici 4kutu Oxodite 250mg yazdı. Tüm bunlar için 11.900TL ödedim. Son kontrole gittiğimde ise 1 meriofert, 1 oxodite ve çatlatma iğnesi olarak 2adet gonapeptyl ve 1 adet ovitrelle verdi. Tüm bunlar için de 3.400TL ücret ödedim. Eminim hiçbir fikri olmayanlar için karışık olacak bu yazdıklarım ama ben SGK desteği olmaksızın tüm tedavim için ilaçlara TOPLAM 24.200 TL ücret ödedim.
Sizler için bu rakam özellikler Gonal-f dozunuza göre değişecektir. Çünkü en pahalı ilaç bu gibi duruyo araştırdığım kadarıyla. (Tamamen kendi yorumum asla bir dayanağım yok ama bana günlük kullanılan doz adetin 2.günü tedaviye başladığım için ve ayrıca adet döngüm sorunsuz ve yumurtalarım zaten kendi zamanında gelişebiliyor diye düşük tutuldu gibi geliyor. Eminim ki tıbbı açıklaması bambaşkadır, bayılırız kendimizce tıbbi yorumlar yapmaya :)))) ) Bir arkadaşım Gonal-f i günlük 300 doz kullanmıştı bu demek ki süreçte benm 2 katım fazla bu ilacı kullandı ve maliyet artması demek.
24.200TL ilaç+50.000TL merkez+2000TL ilk muayene ve kan tahlili olmak üzere bu iş bize 76.200 TL ye geldi. Sorusu olan varsa cevaplayabilirim. Bu arada daha yumurta toplama yapılmadı, Yapıldıktan sonra da hemen transfer olmayacak bir kaç ay rahmimizi nadasa bırakacağız :)))

İLAVE: transfer dönemi gelince tekrar yaptığım masraflar şu şekilde; muayene ücreti 2250tl verdim, kan tahlili de yaptırdım merkezde istenilen değerler vardı bunun için de 1250tl verdim. Yani toplamda 3500tl. Transfer sürecinde kullanılacak bazı ilaçları aile hekimi yazabiliyor, ben şuana kadar aile hekimine yazdırdıklarımın dışında 2700tl ilaca para verdim, aile hekiminin karşıladıklarına da sgk payı olarak 350tl verdim. İnşallah gebelik olursa ilaçlar devam edecek ama gebelik durumunda kadın doğuma yazdırabiliriz bu ilaçları.
Memnun kaldınız mı Alper beyden cnm hayırlısı olsun bende doktor arayışına girdim

X