• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Irade Günlüğüm

20150814_160505.jpg
Az once cok guzel miss gibi kokan yulaf ezmeli yagsiz pogacalarim fırından çıktı..
Hergun bunlardan gönül rahatlığı ile yiyebilirim un yok denecek kadar az çünkü
Malzemeler
3 yumurta
2 kasik yoğurt
1 su bardağı beyaz peynir
1 su bardagindan az fazla yulaf ezmesi
Yarim su bardagi un
Doğranmış maydanoz
Pul biber,k.biber,nane,kimyon
tarifte yok ama ben yarim paket cesnili kabartma tozu da kullandım..

Butun malzemeleri karistirip kasik yardımı ile yagli tepsiye dizip 165 derece 25 dak pisiriliyor..
hepfit hepfit bu pogacadan hergun bitane yenebiliyor canım ozlemistin aklima geldi:))
Ben tupper kabina koydum bakalim kac gun dayanacak onuda yazarım

Eki Görüntüle 1606369 Az once cok guzel miss gibi kokan yulaf ezmeli yagsiz pogacalarim fırından çıktı..
Hergun bunlardan gönül rahatlığı ile yiyebilirim un yok denecek kadar az çünkü
Malzemeler
3 yumurta
2 kasik yoğurt
1 su bardağı beyaz peynir
1 su bardagindan az fazla yulaf ezmesi
Yarim su bardagi un
Doğranmış maydanoz
Pul biber,k.biber,nane,kimyon
tarifte yok ama ben yarim paket cesnili kabartma tozu da kullandım..

Butun malzemeleri karistirip kasik yardımı ile yagli tepsiye dizip 165 derece 25 dak pisiriliyor..
hepfit hepfit bu pogacadan hergun bitane yenebiliyor canım ozlemistin aklima geldi:))
Ben tupper kabina koydum bakalim kac gun dayanacak onuda yazarım

ay canım fırsat bulur bulmaz deneyeceğim, zaten yulaf ezmesini bi şekilde tüketmeye çalışıyorum poğaça olursa bayıla bayıla yerim. tadını beğendin mi peki? çok merak ettim:KK53:

ay canım fırsat bulur bulmaz deneyeceğim, zaten yulaf ezmesini bi şekilde tüketmeye çalışıyorum poğaça olursa bayıla bayıla yerim. tadını beğendin mi peki? çok merak ettim:KK53:

Yulaf ezmesinin tadini herkes sevmez bende senin gibi severek yiyorum ve kötü olacagini sanmam. ara ogunumu tukettigim icin pogacanin tadina bakmadim. Birazdan aksam yemeğinde ekmek yerine tuketir yazarim canim..

Yulaf ezmesinin tadini herkes sevmez bende senin gibi severek yiyorum ve kötü olacagini sanmam. ara ogunumu tukettigim icin pogacanin tadina bakmadim. Birazdan aksam yemeğinde ekmek yerine tuketir yazarim canim..

canım çok faydalı ama bende süte katıp yemekten sıkıldım, bi ara bu tarifi denemem lazım, hoş içine giren herşey çok sağlıklı ve lezzetli geldi şimdi:kk77:

canım çok faydalı ama bende süte katıp yemekten sıkıldım, bi ara bu tarifi denemem lazım, hoş içine giren herşey çok sağlıklı ve lezzetli geldi şimdi:kk77:

Tadida cok güzel canım baharatlari cok yakışmış..
yulaf ezmesini yogurt ceviz ici siyah kuru üzüm ve tarcinla karıştırıp yemek daha hoş geliyor bana öyle de dene istersen

Gunaydin
Bugun 15 gunluk maraton başlıyor.
Ayin 15 itibariyle Kilom 89.9 ayın 30 unda 85 hedefliyorum elimden geldigince bunun icin cabalayacagim.. cocuklarla anlasma yaptık bu bes kiloyu vermezsem onlara istediklerini almakla cezalandırılıcagim.. zorla istettim gerci ama:)) laf olsun diye istediler. Onlara gore ben zayifmisim:)
Birine grampon digerine saat alacağım kazanirsam da kendime zayifladigimda giyinmek uzere ciciceler alacagim

Kahvaltim
1 haşlanmış yumurta
1 kk suzme peynir
1 yulaf ezmeli poğaça
4 zeytin
3-4dilim seftali

Gec kahvalti yaptim o yuzden oglen yemeği yok bir sonraki ana öğün akşam üstü olacak..

Açlıktan kıvranıyorum.. Çünkü saat 5 ten sonra hicbirsey cignemedim bugün 2 öğün yedim bunye alışık degil tabi.. canim acaip birseyler ceksede dayanacagim..

Bu acliga dayanmazdim aslinda illa kucukte olsa agzima birseyler atardım. eltim katalogtan ürün bakarken bir ürünü inceledi zarif kadınların tercihiymis dedi sonrada bana tam senlikmis yani dedi.. şaka yaptı kendince belkide samimiyetimize binaen yapti bunu ama ben kotu oldum ve aklimdan atamadim bir türlü bu yaşta kendime bunu neden yapıp duruyorum bilmiyorum.. 40 yasindaki zayıf ve bakımlı kadınların ablası gibi dururum heralde..
Zayiflamaliyim hafiflemeliyim incelmeliyim başka türlü kendimi sevemeyecegim.....

Gelelim menüme

Sabah
1 dilim kepek ekmegi
1 küçük haşlanmış yumurta
2 zeytin
Domates salatalik

Ara
Kavun

Öğle
1 kucuk tabak cirisli bulgur pilavi Bol acili

Ara
1 tane kucuk bayram çikolatası

Ara
Az seftali ve mor üzüm

Aksam
1.5 dilim ekmek
Yarim tabak yumurtali cag kavurması
Yarim tabak sebze yemegi

3 lt su
1 fincan yeşil cay
1 fincan yeşil cayida birazdan icip 2 ye tamamlayacagim..

Dun aksam gece yarısı ne oldu bilin mi gunlugum yeme Buhranı yaşadım yine hemde i kadar kararli iken..
Bu sabah kalktım bıktım dedim kendi kendime diyet muhabbetinden yeme korkusundan. Sonra o korkuyu azcik ustumden atınca freni boşalmış gibi yemekten.. tartiya ciktim 92.5 olmuşum lanet ettim..
Ve artik diyet miyet yapmayacağım dedim önüme sevdigim ne gelirse gelsin reddetmeden yiyeceğim.. ne zaman irademr sahip çıkıyorum yemiyorum desem o günün akşamında oturup bogulurcasina yiyorum.. bugun gun boyu da böyle yaptım onume sevdigim ne geldiyse yedim..
Durum degerlendirmesi yapayim sabahtan gelip
Sabah 4-5 zeytin yerdim aman doyayim diye bugün rahat bırakınca ekmegide sebzeyi de zeytinide daha az yedim..

Ogle kayinvalidem bulgur pilavini getirince oturup bi guzel yedim hemide sevdigim gibi bol acili yaptim..eskiden olsa birakirdim bu diyetime uygun degil diye. Gidip gelip ona gozum takıldığı için çocuklara yedirir sonrada o bulgurun tadini bana azcık animsatacak birseyler arayarak krize girmis gibi onume geleni yerdim.

Sonra Misafirlikte cikolata alip açtım ve cay ile bi guzel yedim

Biraz sonra meyve geldi normalde olsa aman cikolata yedim bunuda ustune nasil yerim derdim sonrada karnimin gurultusundan duramazdim eve gelir birseyler yerdim..

Aksamda basta porsiyon sınırlamasi yapmadan yedim. İstesem daha da yerdim ama canim daha fazla istemedi..

Simdide istesem birseyler yerim ama hic ac degilim..
Aksam yemegi de saat 5 te bitti..

Başkalarının kilo verme şekli baska olabilir biri sadece salata yiyerek kilo verebilirken ve bu iradeye sahipken digeri et yemiyordur bir digeride ekmege agzini surmuyordur hamurisinin h sini bilmiyordur falan..
Ama ben benim benim evimin düzeni baska..
Diyet kelimesinden ciddi anlamda sıkıldım tek yapabilecegim yediklerimi biraz biraz azaltmak baska yapabileceğim bir sey yok..

Tadida cok güzel canım baharatlari cok yakışmış..
yulaf ezmesini yogurt ceviz ici siyah kuru üzüm ve tarcinla karıştırıp yemek daha hoş geliyor bana öyle de dene istersen

canım buara yine iştahım açıldı, o poğaçayı yapıpta 1 tane yiyip duramam hepsini yerim. 49 a düşünce yaparım artık (düşebilirsem :D)

Bu acliga dayanmazdim aslinda illa kucukte olsa agzima birseyler atardım. eltim katalogtan ürün bakarken bir ürünü inceledi zarif kadınların tercihiymis dedi sonrada bana tam senlikmis yani dedi.. şaka yaptı kendince belkide samimiyetimize binaen yapti bunu ama ben kotu oldum ve aklimdan atamadim bir türlü bu yaşta kendime bunu neden yapıp duruyorum bilmiyorum.. 40 yasindaki zayıf ve bakımlı kadınların ablası gibi dururum heralde..
Zayiflamaliyim hafiflemeliyim incelmeliyim başka türlü kendimi sevemeyecegim.....

canım kendimizi sevmemek değil aslında bu, içten içe kendimizi seviyoruz fakat istemediğimiz bedene mahkum olmak özellikle aslan burcu kadınına koyuyor :( dış görünüşe düşkünüz sanırım

Başkalarının kilo verme şekli baska olabilir biri sadece salata yiyerek kilo verebilirken ve bu iradeye sahipken digeri et yemiyordur bir digeride ekmege agzini surmuyordur hamurisinin h sini bilmiyordur falan..
Ama ben benim benim evimin düzeni baska..
Diyet kelimesinden ciddi anlamda sıkıldım tek yapabilecegim yediklerimi biraz biraz azaltmak baska yapabileceğim bir sey yok..

ya bende diyet kelimesinden aman yemiyim diye kendimi durdurmaktan sıkıldım ama işin ucunu bırakmamak lazım. ben bırakınca sonu gidiyor (aman kilonda ne var diyeceksin ama ucunu bıraksam direk 10 kilo alırım, öyle bi iştah var ki belki 10 kiloda bile duramam artar giderim :()
o yüzden kendini sıkmadan devam et güzelim, illa hızlı gidecek değil ya. ben 1 senede 6,5 kilo vermişim, şaka gibi dimi? ama buna da şükür vermesem belki de almış olacaktım.

Merhaba miladcım,günlüğün hayırlı olsun.Yeni başlangıçlar her zaman iyidir.Umarım gölünce kilo verirsin.Bende tatilden yine kilo alarak döndüm ama bugün sıfırdan yeni bir başlangıç yaptım.biraz işlerimi toparlayayım yeni bir günlük açacağım kendime.
Görüşmek üzere canım...

canım buara yine iştahım açıldı, o poğaçayı yapıpta 1 tane yiyip duramam hepsini yerim. 49 a düşünce yaparım artık (düşebilirsem :KK70:)

canım kendimizi sevmemek değil aslında bu, içten içe kendimizi seviyoruz fakat istemediğimiz bedene mahkum olmak özellikle aslan burcu kadınına koyuyor :KK43: dış görünüşe düşkünüz sanırım

ya bende diyet kelimesinden aman yemiyim diye kendimi durdurmaktan sıkıldım ama işin ucunu bırakmamak lazım. ben bırakınca sonu gidiyor (aman kilonda ne var diyeceksin ama ucunu bıraksam direk 10 kilo alırım, öyle bi iştah var ki belki 10 kiloda bile duramam artar giderim :KK43:)
o yüzden kendini sıkmadan devam et güzelim, illa hızlı gidecek değil ya. ben 1 senede 6,5 kilo vermişim, şaka gibi dimi? ama buna da şükür vermesem belki de almış olacaktım.

Destegin için teşekkür ederim canım.. sen hırslısın maşallah pesini birakmamakla iyi ediyorsun.. pogaca konusunda haklisin iradesi tam olunca yapmali insan..yüzdün yüzdün kuyruguna geldin isi saglam tutmani anlıyorum..
Merhaba miladcım,günlüğün hayırlı olsun.Yeni başlangıçlar her zaman iyidir.Umarım gölünce kilo verirsin.Bende tatilden yine kilo alarak döndüm ama bugün sıfırdan yeni bir başlangıç yaptım.biraz işlerimi toparlayayım yeni bir günlük açacağım kendime.
Görüşmek üzere canım...

Merhaba canim seni gördüğüme cok mutlu oldum. Tatil iyi gelmistir inşallah. Ac canim daimi ziyaretcilerinden biride ben olacagim on siradan bileti kaptim:)) bence zaman kaybetmeden aç isleri bekleme yediklerini yazsan bile olur..

Merhaba miladcım,günlüğün hayırlı olsun.Yeni başlangıçlar her zaman iyidir.Umarım gölünce kilo verirsin.Bende tatilden yine kilo alarak ama bugün sıfırdan yeni bir başlangıç yaptım.biraz işlerimi toparlayayım yeni bir günlük açacağım kendime.
Görüşmek üzere canım...
Hosgeldin tomurcugum gunlugunu acinca mutlaka ziyaretine gelicem istersen sanada arada yazarim nede olsa aylardir yaziyoruz birbirimize aile gibi olduk o saglam menulerini sabirsizlikla bekliyorum ;)

Back
X