İp atlamak zayıflatrmı yardım kızlar...

y.emine

Guru
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2009
171
0
merhaba bayanlar ben ip atlamanın kılo verdırdgını duymustuım gercekten ıp atlayark kılo veren varmı aranızda nolur yardım cı olun benım basen bolgem de sorunum:):-)gitme:

merhaba bayanlar ben ip atlamanın kılo verdırdgını duymustuım gercekten ıp atlayark kılo veren varmı aranızda nolur yardım cı olun benım basen bolgem de sorunum:):-)gitme:

evet gerçekten verdiriyor . ben ip atlar gibi biara devamlı zıplıyordum işe yarıyordu ama diyette şart tabi yerimseniben

ben tv de ender saractan duydum. hatta bu sene moda ip atlama falan diodu sabah kalkar kalkmaz 300 defa ve aksam yataken de 300 defa 1 ay boyunca yapın(tabi boğazımıza da hakim olcaz mecburen)vücudunuzdaki değişimi farkedersiniz dedi.zamanla arttırılıo tabiki

bende 16 17 yasimda cok kilo almistim sabah ogle aksam olmak uzere yuzer defa durmaksizin ip atlardim uc ay sonunda 10 kilo vermistim tabi cok agir bilincsiz bi diyet de yapmistim ama sonucda kurtulmustum kilolarimdan
siz daha saglikli bi diyetle ve ip atlayarak kurtulursunuz basenlerinizden diye dusunuyrum
ben simdide atlamayi cok istiyorum ama hem yerim musait degil hem varislerim azar diye korkuyorum

Canım ben ip atlıyorum 11-12 gündür.Bazen günde 500 kere atlıyorum bazen ise 250,300 yediklerime de dikkat ediyorum.Çok fazla da olmasa basen problemim olduğunun düşündüğümden her gün ip atlamaya çalışıyorum ve işe yardığını da farkettim.Basenlere elvedaaaakaydirigubbakcemile3:lepi:

evet arkadaşım ben bugün lahana çorbası diyetine başladım.günde 500 ip atlamayı düşünüyorum 1 saatte 600 kalori filan yakıyormuş.birde leg magic ve uzay yürüyüşü yapacağım

yahu kızlar nasıl ip atlıyorsunuz ben bı denedım cevırıp zıplıyom kalıyom oyle ev dar ondanmı acep kaldıkı 300 defa atlıcam varmı bı yontemı bunun ben mı bılmıyom

kızlar gerçekten ip atlamak işe yarıyormu bende basen ve popo da sorun var gerçekten işe yararmı

ip atlamanın yararını bende çok görüyorum sadece basen değil göbek eritmek içinde ideal bir spor zıplarken her yanın oynuyor ve ertesi gün göbeğin bile acıyor.en iyi sonucu alabilmek için set alinde atlamak gerekiyormuş fakat benim bir sorunum var alt bacak kası yapar mı alt bacağı kalınlaştırır mı?

kızlar ara veriyyormusunuz yoksa bir kerede 500 defamıatlıyorsunuzz

Yağ yakmanın, direnci artırmanın, koordinasyon ve denge geliştirmenin etkili bir yoludur, ip atlamak. Aynı zamanda, ip atlamak hızlı kalori yakıcısı bir kardiyo egzersizidir. İp atlama hızınıza bağlı olarak dakikada ortalama 11 kalori yakabilirsiniz. Eğer hızınızı ve kondisyonunuzu arttırarak atlamaya devam ederseniz dakika başına 20 kaloriye kadar yakmanız mümkündür. Yani ne kadar hızlı atladığınıza göre 10 dakikada 111 ila 200 kalori yakabilirsiniz.

İp Atlama

Alet: 3-5 metre ölçülerindeki bir alanda emniyetle yapılabilir. Ayakların altından geçecek koltuk altına kadar uzanan ipin olması yeterlidir. Spor mağazalarından hazır yapılmış atlama ipi rahatlıkla temin edilebilir.

İlk Hafta: İpsiz 50-100 defa sıçrama (her iki ayakla) ve daha sonra 50 ip atlama hangi hızla yapılırsa yapılsın, ilk başlangıç yavaş olmalı ve her gün 10 arttırılarak ip atlama bir hafta sonra 90'a çıkartılabilir.

İkinci Hafta: Isınma amacıyla yavaş olarak 50 sıçrama yapılır. İkinci hafta da ip atlama adımlı sıçrayarak yapılabilir. İlk gün 100 son gün 140'a çıkartılabilir.

Üçüncü Hafta: Genel ısınmayı yaptıktan soma ara vermeksizin 100 defa ip atlanılabilir. 15-30 saniye dinlendikten sonra ikinci 100 defa ip atlama yapılabilir.

Dördüncü Hafta ve Daha Sonra: Şu ana kadar dayanıklılığın gelişimine bağlı olarak daha az enerji ile daha fazla sıçrama gerçekleştirilebilir.

En Son Hedef:İp atlamayı hızlandırarak, günde 5 dakika içerisinde 500 ip atlama oluncaya kadar atlama ve dinlenme işlemi yapılır. Ulaşılan bu seviye ile uzun yıllar fiziksel uygunluk devam ettirilebilir.

Dozaj ve Yapılış Şekli:

*İp atlarken ileriye bakılır.
*Ayağın altından ipin geçmesi için (3-5 cm kadar) yukarı sıçranır.
*Terlik veya küçük ayakkabı giyilir.
*Topuklarla yapılmaz.
*Kollar çok fazla hareket ettirilmez.
*Eller dairelerle döndürülür.
*Sert yüzeyde sıçranmaz. İnce halı üzerinde sıçrama yapılır

kızlar goguslerımızı sarkıtır mı ıp atlamak? ben bugun 20 dk ıp atladım ama korka korka
eskıden lısanslı oyunucuydum hergun 1000 defa ıp atlardık bısey olmazdı ama o zamandar gelısme cagındaydım yanı
sımdı korkuyorum ya sarkarsa falan dıye

alt bacakta kaslanma yapar. sıkı bir kardiyo egzersizidir.ip atlamak bacaklarınızı güçlendirir inceltmekten ziyade.

bende bir günde toplam 400 tane ip atlıyorum 200 tanesini sabah 200 tanesinide akşam yapıyorum faydası oluyor

Yazın bir ara 200le başlamıştım ama uzun sürdüremedim tekrar başlasam bacaklarım kalın inceltmek istiyorum ama kas yapar diye endişeleniyorum açıkçasıı

kızlar iyi akşamlar.siteyi uzun zamandır takip ediyorum ama ilk mesajım :)
ip atlamak zayıflatıyor diyorlar ama ben üst bacaklarımı da inceltsin istiyorum ya inceltmez sadece sıkılaşır kas olursa:KK43:
ip atlayıp deneyen arkadaşlar nasıl sonuç aldığınızı yazar mısın sizinkiler nasıl oldu inceldi mi?

kızlar bende göbek ve basen var. takıntılı bir insan olduğumdan dolayı duyduğum her yöntemi denemeye başladım. ip atlamayı da deneyeceğim. şimdilik basen ve kalça için lahana yağı kullanıyorum. selülitleri de gideriyor :)

X