İp askı ile ilgili gerçekten çok az bilgi var internette, tecrübe de paylaşılmamış doğru düzgün. Ben hiç bilinmeyen taraflarından bahsetmek istiyorum. Cerrahi operasyonları da tatmış biri olarak botox gibi çok kolay bir işlem olmadığını söyleyebilirim. İğnenin girdiği saç dipleri ağrı yapıyor. Sonrasına yapılmaması istenen uzun bir listesi var, bunlardan kimse bahsetmemiş mesela. İşlemden hemen sonra normal hayatınıza çıkamıyorsunuz, insan içine çıkmak için en az 3-4 gün verilmesi lazım. Oluşan asimetri ve çukurlara göre bu süre uzayabilir. En az 1 ay boyunca saç boyamak yasak; yandaki saç dipleri yara ve çok hassas oluyor çünkü. İlk 3 gün yüz yıkama, duş alma yasak. İşlem sonrası 1 kutu antibiyotik kullandırıyorlar. Sonraki 3 ay sauna tarzı çok sıcak ortamlar yasak. İlk 3 ay yan ve yüz üstü yatmamanız; yatarken yüz bandı takmanız isteniyor. Bunlar ipin ömrünü uzatan önlemler. Şevkiniz kırılsın diye değil giderken benim gibi hazırlıksız gitmeyin diye yazıyorum. Sonuçları ve değip değmeyeceği kısmına yorum yapmayacağım, doktora ve kişiye göre değişiyor çünkü.