• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İntihar etmeyi düşünüyorum

bilinmeyenbirey

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2023
51
10
3
24
Geçmişte yaşanılanları yaptığım hataları bana yapılanları aylardır düşünmekten uyuyamıyorum artk yemek.tiyemiyorum.her allahin günü ağlıyorum stresten kalbim sıkışıyor artk.nefesim kesiliyor ya hatalarım.karsima çıkarsa ya kötü.birsey olursa diye düşmekten bir hekimden de yardım alamıyorum intiharın eşiğindeyim artık bu şekilde yaşayamıyorum dayanamıyorum

Geçmişte yaşanılanları yaptığım hataları bana yapılanları aylardır düşünmekten uyuyamıyorum artk yemek.tiyemiyorum.her allahin günü ağlıyorum stresten kalbim sıkışıyor artk.nefesim kesiliyor ya hatalarım.karsima çıkarsa ya kötü.birsey olursa diye düşmekten bir hekimden de yardım alamıyorum intiharın eşiğindeyim artık bu şekilde yaşayamıyorum dayanamıyorum
Intihar asla çozum degil sorunlarinin öyle bitecegini saniyorsan yaniliyorsun zayif insanlar bana gore intihara kalkişiyor guçlu ol sen herşeyin üstesinden gele bilirsin bu hayatada çożulmeyecek hiçbisey yok
Herkes hata yapar korkma hatalarindan ders çikar hic birsey senin canindan kiymetli degil ailenede yazik bunu onlara yapmaya hakkin yok ve sorunun varsa konuş ailenle paylaş bir şekilde hall edersiniz bir bakmişsin sorun filan kalmamiş iyiki soyledim dersin filan
Hatan ne kadar buyuk olur olsun intihar gerektirecek birseyler olamaz

Geçecek güzel arkadaşım aman böyle şeyler düşünmeyin, online psikologlar var aisiri iyi geliyor destek alabilecek maddi gücünüz var mı?
Ben daha önce devlet hastanesindeki psikologdan destek almıştım çok iyi gelmişti.

İnancınızı bilmiyorum ama çok bunalınca ben dua dinlerim iyi gelir denemek ister misiniz belki size de iyi gelir.
Hata ve dert insan için yaşıyoruz görüyoruz çekiyoruz herkesin imtihanı ayrı
Siz yaptığınız bir şey için imtihan geçiriyorsunuz ben mesela yapamadığım şey için imtihan geçiriyorum
Diğeri sağlıktan sorun yaşıyor

Çok düşünmeyin, Allah ayarlıyor kulunu ortada koyar mi hiç Allah affediyor Allah bizi görüyoruz pişmanlığınızı duaya çevirin iç huzurunuz olsun insallah 🥰

E intihar edince de öteki dünyada karşına çıkacak yine, affedilmeyecek bir hata olduğunun fikrine nasıl kapıldınız. İntihar bir akıl tutulması bana göre. Adı üstünde geçmiş. Kimse masum değil ki.

2 sene sonra bu hallerine güleceksin..geçmişe degil gelecegine bakmak zorundasin...hic bir sey hayatini sonlandircak kadar önemli olamaz olmamalı

Hatasız insan var mı ki hele geçmiş hataların yüzünden bugününü de ahiret hayatını da mahvetme derim şu an hayatta olman sana verilmiş bir nimet Allah muhafaza intiharın affı yok Allaha sığın güzel kardeşim Allahın merhameti sonsuz insallah hayırlı kapılar açar sana nefsine yenik düşme şeytana uyma Allaha sığın

Intihar asla çozum degil sorunlarinin öyle bitecegini saniyorsan yaniliyorsun zayif insanlar bana gore intihara kalkişiyor guçlu ol sen herşeyin üstesinden gele bilirsin bu hayatada çożulmeyecek hiçbisey yok
Herkes hata yapar korkma hatalarindan ders çikar hic birsey senin canindan kiymetli degil ailenede yazik bunu onlara yapmaya hakkin yok ve sorunun varsa konuş ailenle paylaş bir şekilde hall edersiniz bir bakmişsin sorun filan kalmamiş iyiki soyledim dersin filan
Düşünmekten delirecek gibi oluyorum sorunlu hata yapan bir insan değilim aslında bir ekre yaptm ve ailemi psikolojimi xok kötü şekilde etkiledi üzerinden xok zaman geçti ama ben hala atlatamiyorum

Hatasız insan var mı ki hele geçmiş hataların yüzünden bugününü de ahiret hayatını da mahvetme derim şu an hayatta olman sana verilmiş bir nimet Allah muhafaza intiharın affı yok Allaha sığın güzel kardeşim Allahın merhameti sonsuz insallah hayırlı kapılar açar sana nefsine yenik düşme şeytana uyma Allaha sığın
İnşallah 😔

Geçecek güzel arkadaşım aman böyle şeyler düşünmeyin, online psikologlar var aisiri iyi geliyor destek alabilecek maddi gücünüz var mı?
Ben daha önce devlet hastanesindeki psikologdan destek almıştım çok iyi gelmişti.

İnancınızı bilmiyorum ama çok bunalınca ben dua dinlerim iyi gelir denemek ister misiniz belki size de iyi gelir.
Hata ve dert insan için yaşıyoruz görüyoruz çekiyoruz herkesin imtihanı ayrı
Siz yaptığınız bir şey için imtihan geçiriyorsunuz ben mesela yapamadığım şey için imtihan geçiriyorum
Diğeri sağlıktan sorun yaşıyor

Çok düşünmeyin, Allah ayarlıyor kulunu ortada koyar mi hiç Allah affediyor Allah bizi görüyoruz pişmanlığınızı duaya çevirin iç huzurunuz olsun insallah 🥰
Aylardır dua ediyorum ama atlatamıyorum psikolojik destek alacak güçte maddiyatta degilim malesef ki düşünmekten delirecek gibi oluyorum ya yine kötü şeyler olursa diye ve elimde olan birsey degil artık xok yorgun düştüm

Ders çıkardım ama çok uzun zaman geçmesine rağmen hala psikolojik olarak toparlanamadım uykusuzluktan düşünmekten hix iyi hissetmiyorum artk elimde değil toparlanamiyorum

2 sene sonra bu hallerine güleceksin..geçmişe degil gelecegine bakmak zorundasin...hic bir sey hayatini sonlandircak kadar önemli olamaz olmamalı
2 sene kadar dayanabilirmiyim bilm
Sığınıyorum ama düşünmekten deliriyorum artk iyi hissedemiyorum

Ders çıkardım ama çok uzun zaman geçmesine rağmen hala psikolojik olarak toparlanamadım uykusuzluktan düşünmekten hix iyi hissetmiyorum artk elimde değil toparlanamiyorum
Bu durumu belkide ailenle paylaşarak atlata bilirsin yanliz degil boyle yanliz olunca insan dahada kotu ola biliyor bence denemelisin sorunlarini paylaşmakta sonucta ailen senin pişmanligini gorunce sana dahada çok kucak açar merak etme buda keçecek toparlanacaksin ilk önce kararli olman lazim boyle yaparsan dahada kotu olursun tabi guçlu ol

Neden psikolojik destek alamıyorsunuz ki en kısa zamanda randevu almalısınız
Ayrıca hatasız kimse yok hepimizin hataları var. Onlarla yaşamayı öğreniyoruz eğer takılıp kalırsanız hayat geçmez

Geçmişte yaşanılanları yaptığım hataları bana yapılanları aylardır düşünmekten uyuyamıyorum artk yemek.tiyemiyorum.her allahin günü ağlıyorum stresten kalbim sıkışıyor artk.nefesim kesiliyor ya hatalarım.karsima çıkarsa ya kötü.birsey olursa diye düşmekten bir hekimden de yardım alamıyorum intiharın eşiğindeyim artık bu şekilde yaşayamıyorum dayanamıyoruen sevdiklerim öldü çocuklarımdan b
Belki şuan kendini çok çaresiz hissediyorsun belki çok umutsuzsun hayattan zevk alamıyorsun seni çok çok iyi anlıyorum. Çünkü inan herkes dönem dönem kendi hayatının en kötü en çaresiz zamanlarını yaşıyor ama bi şekilde atlatılıyor ve unutuluyor ve yaşanan o çok kötü dönemden sonra gzeül günler geliyor sonra yine kötü günler vs

Yani demem o ki

Hayatın bize getirdikleri bunlar bizleri insan yapan bunlar kötülüklerimiz iyiliklerimiz saçmalıklarımız çaresizliklerimiz.

Üzüldüğün her neyse bir süre üzül ve terket o acıyı çünkü sen öldüğünde şuan kinden daha mutlu olmayacaksın

2 sene kadar dayanabilirmiyim bilm

Sığınıyorum ama düşünmekten deliriyorum artk iyi hissedemiyorum
Sizinle bir hadis paylaşmak istiyorum.

“Ebu Hureyre -radıyallahu anh-’dan rivayet edildiğine göre Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem-, Allah Tebâreke ve Teâlâ’dan naklederek şöyle buyurmuştur: «Bir kul bir günah işlediğinde; Allah'ım! Günahımı bağışla! derse, Allah Tebâreke ve Teâlâ: “Kulum bir günah işledi ve günahı bağışlayacak veya bu yüzden kendisini sorgulayacak bir Rabbi olduğunu bildi.” der. Sonra kul tekrar günah işlerse “Rabbim! Günahımı bağışla!” der, Allah Tebâreke ve Teâlâ: “Kulum bir günah işledi ve günahı bağışlayacak veya bu yüzden kendisini sorgulayacak bir Rabbi olduğunu bildi.” der. Ben kulumu affettim, artık dilediğini yapsın.» buyurur.” Buhari-Müslim

Bakın bizi yaratan Rabbimiz biz hatamızı anlayıp tövbe ettiğimizde günahımızı bağışlıyor. Tekrar yapıyoruz,tekrar bağışlıyor. O kadar merhametli, o kadar affedici ki. Şimdi kendinize dönün. Bize ne oluyor ki biz kendimizi affedemeyelim? Ümitsizlik şeytandan gelir.

Zümer suresi 53. ayet

De ki (Allah şöyle buyuruyor): "Ey kendi aleyhlerine olarak günahta haddi aşan kullarım! Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin. Allah (dilerse) bütün günahları bağışlar; doğrusu O çok bağışlayıcı, çok merhametlidir."

Ne yaşadıysanız yaşadınız bitti gitti. Hangimiz türlü zorluklardan geçmedik ki? Her bir uyandığınız sabah güneş yeniden doğuyor, ve siz yeniden gözlerinizi açıyorsunuz bu hayata. Ve her gün yeni bir nimet, değerlendirebileceğiniz, nasıl istiyorsanız şekillendirebileceğiniz, yapmak istediklerinizi yapmak için yeni bir fırsat. Geriye değil, şimdiye bakın, geçmiş gitti bitti, yaşandı geçti. Bu an sizin, her an bir fırsat. Rabbim bu kadar affediciyken oturun beni affet Yarabbi deyin, affettiğine inanın ve de kendinizi de affedin. O kadar rahatlatıcı bir şey ki. Oturun ağlayın ya konuşun ne demek istiyorsanız deyin. Isteyeceğinizi isteyin. O kadar büyük bir nimet ki. Düşünün sizin de her şeyin de sahibi O. Dilediğini verir, dilediğini alır. Af dileyin affedeyim, dua edin vereyim diyor. Allah'ın affını ya da mülkünü kim kısıtlayabilir? Kimse. Kendimize de bu kadar gaddar olmayalım hiçbir zaman. Ne yaşarsak yaşayalım ümitvar olmayı, af dilemeyi, affetmeyi ve affedileceğimizi bilelim. İstemeyi, azmetmeyi bilelim, o azmin sonucundaki lezzeti hissedelim. O kadar güzellikler var ki geçmişte olup giden şeyler ne ki? Her gün yeni bir sayfa. Geçip giden yıpranmış sayfaları tekraaar tekrar okuyup, irdelemeyi bırakın da yepyeni sayfalarınızı da soldurmayın, buruşturup atmayın. Bu nimetin farkına varın ve o sayfaları gönlünüzce yazıp çizin, güzelleştirin.

Back