• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İntestinal metaplazi ve atrofi yardım!!

Fatma124578

Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2016
112
49
18
  1. Merhaba arkadaşlar bende yaklaşık dört yıldır Gastiriti reflü hastasıyım.Geçen ay ikinci endoskopi oldum ve sonucum intestinal metaplazi(2+)ve atrofi pozitif cikti.bu kanser başlangıcı değil ama diğer reflü ve Gastiriti hastalarına göre daha riskli gruptayim.korkum ise 6 yıllık evliyim ve hamilelik düşünüyorum.bagisiklik sistemi ne kadarda olsa çökecek.bu hamilelik sürecinde girersem acaba hastalığı tetiklermi en büyük korkum bu.yasayan var ise paylaşabilirsiniz.herkeze sağlıklı uzun güzel bir ömür diliyorum.yorumlarinizi bekliyorum.

1. Merhaba arkadaşlar bende yaklaşık dört yıldır Gastiriti reflü hastasıyım.Geçen ay ikinci endoskopi oldum ve sonucum intestinal metaplazi(2+)ve atrofi pozitif cikti.bu kanser başlangıcı değil ama diğer reflü ve Gastiriti hastalarına göre daha riskli gruptayim.korkum ise 6 yıllık evliyim ve hamilelik düşünüyorum.bagisiklik sistemi ne kadarda olsa çökecek.bu hamilelik sürecinde girersem acaba hastalığı tetiklermi en büyük korkum bu.yasayan var ise paylaşabilirsiniz.herkeze sağlıklı uzun güzel bir ömür diliyorum.yorumlarinizi bekliyorum.
eh tabi yani önce saglıgına dönsen yada bu reflü tedavisi sürecinde gebe kalmasan ? nasıl olur???? nasıl bir tedavi uygulanacak bilmedigim için belki agır ilaclar alacaksın ?

Once iyilesmen lazim cunku hastaligin ilerlerse bebege bakamazsin canim. Saglikli anneler icin bile zor bebek bakimi. Onceligin sagligin olmali. Ne yiyip ne icersin? Dogru beslenme cok onemli.

gastrit, reflü ve ülseri olan biri olarak söylüyorum. 6 ay dişinizi sıkın tedavinizi olun, beslenmenize dikkat edin.
doktorunuza danışın. sağlıkla birlikte bebeğinizi kucağınıza almak nasip olsun..

Hamilelikte mide ilacı veriyorlarmis.su anda da kullanıyorum 4 yıldır daha faydasını çok görmedim diyebilirim.zaten kronik bir rahatsızlık hiç geçmeyecek.ama ataklari devamlı oluyor.simdi birde intestinal metaplazi çıktı.bu da ileri dönemlerde cogalabilme durumu var.o da ilerleyen dönemlerde kanser e çeviriyor.ama bende c
gastrit, reflü ve ülseri olan biri olarak söylüyorum. 6 ay dişinizi sıkın tedavinizi olun, beslenmenize dikkat edin.
doktorunuza danışın. sağlıkla birlikte bebeğinizi kucağınıza almak nasip olsun..
İnşaallah

Back