İnternetten tanışıp mutlu bir evliliği olan var mı? Veya çevrenizde internetten tanışıp mutlu bir evliliği olan var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence evlen en güzel insanla evlen. Kendimizi bir erkekle var etmeye çalışmıyoruz. O olsada olmasada biz varız. Ama lüks olarak evlenmek istiyoruz :)
Tabi ki.
Inşallah.
Çok teşekkür ederim.
Evet kendimi bir erkekle var etmeye çalışmıyorum.
Zaten tek başıma yaşıyorum.Tek başıma mücadelem var kararlarım var.Ama yanımda bana eşlik edecek birini istiyorum. Çocuk için evlenmek istiyor değilim. Umarım iyi biri karşıma çıkar.

Artık çıkmazsa da kendime amaçlar bulacağım. Insani en çok amaçsızlık mahvediyor.Ondan bu kadar kadın anne oluyor.Çocuk onlara amaç veriyor.

Burada da yalancilar var, dikkatli olun.
Ama pembepanjur a göre falan çok iyi.
Yalnız şunu demeden gecmeyim bu da Tinder ile ayni amaçla kurulmuş.haberiniz olsun
evet - her yerde her türlü insan var sonuçta. Ama burda en azından yüzde ile karşındaki insanla ne kadar uyumlu olduğunu görebiliyorsun. Yine çok dikkatli olmak gerekiyor ama dışarda tanıştığın kişilerde de dikkatli olmak gerekiyor. Tamamen kısmet - nerden olduğu önemli değil.

Evlilik sitesine pek güvenme canım. Oralardan çok dolandırılan biliyorum.
Psikoloji ile ilgili forum sitesi olabilir. Sadece psikologların buluştuğu. Instagram üzerinden gezi grupları olabilir. Çeşitli forum sayfaları var oralar olabilir. Işte mezun olduğun okulun mezunlar derneği klubü olabilir. Sözlük olabilir vs vs.
Ama doğrudan amaç öyle yazan sitelere guvenme derim.
Evet burada yazan üyelerde oldu.
Evlilik siteleri biraz sakat.
Çok temkinli olmak lazım.
Benim eksisozluk kafama yattı.
Ama orada da çaylak olarak çok bekleyecekmişsin..
Hem orası da bozdu diyende var.
Iste herkes duyduğuna ve yaşadığına göre yorum yapıyor.
Ama temkinli olunması lazım.

O kesin. :KK66:

Evet burada yazan üyelerde oldu.
Evlilik siteleri biraz sakat.
Çok temkinli olmak lazım.
Benim eksisozluk kafama yattı.
Ama orada da çaylak olarak çok bekleyecekmişsin..
Hem orası da bozdu diyende var.
Iste herkes duyduğuna ve yaşadığına göre yorum yapıyor.
Ama temkinli olunması lazım.

O kesin. :KK66:
Ekşi sözlükte çok sıra bekliyorsun ben 3 senedir çaylakım :KK43:(
Memurlar net var
Orası olabilir. Orada da çok evlenen var.

• Şaşırdım
Reactions: 000
Benim akrabamın komşusu vesile olmuştu eşimle tanışmama😍başka bir ilde çalışıyordum akrabalar sürekli birileri için aracı oluyodu olumlu olmadı hiçbiri sonra ailemin olduğu ile tayinşe geldim akrabalarla bayagıdır görüşemiyoduk günlerine katıldım derken her ay iyi oluyodu görüşüyoduk bizim aracı bayanın oğlunun arkadasıymış illa olsun vs ilk fotoğrafını gösterdi hiç begenmedim ama görüştüm hiçte öyle değilmiş 2 ay sonra ailesiyle tanıştım 11.ayda evlendik kısmet ya bende geç evlendim ama herşeyi sor karşındakine soru işareti bırakma kafanda
Hayırlı olsun..
En güzeli modern görücü usulü veya arkadaş ortamında tanımak.
Ama benim o imkanım yok.
Olsa da olmuyor.
Ya çocuğu oluyor ya eğitimi lise oluyor, ya dünya görüşü uymuyor ya da anneci oluyor.
Hele birini önerdiler; adam 33 yaşında ve aile apartmanında toplu halde yaşıyorlar ve o da evlenince ona da bir kat vereceklermiş.Kayınvalide üst katta olacak.
Daha ben birşey demeden ( ki bende reddedecektim) annem öyle herkes bir arada olmaz.Cikolataveturkkahvesi bu yaşayışa ayak uyduramaz deyip kesip attı
Ve haklı.Kayinvalidemle dip dibe yaşamak istemiyorum.
Burada o kadar çok konu okudum ki..

Hepsi olumsuzdu hepsi..

Bende 29 yaşındayım. En cok is te digim seylerden birisi evlenmek. O kadar mutlu olan var ki cevremde benim neyim eksik diye düşünüyorum. Bana artk teklif bile gelmiyo. Yasin daha genc di y e elestrenler olacaktir. Ama insani yasadiklari olgunlastrir. Kendimi yalniz hissesiyorum cunku herkes bir hareket halinde evlenip cocuk yapmak baska türlü sorunlar. Artk bende yalniz kendim ile.ilgili degil sorumluluklarım (çocuk, es,.) Olsun istiyorum.olmuyo yapacak bisey yok. Ay cok duygulandim 😊

Yaşınız 29, tabi ki evlenmek isteyebilirsiniz.
Bunda asla utanılacak bir durum yok ki..
Ama size tavsiyem sosyal kiyas yapmayın.
Bu sizi daha da çökertir.
Evet zamanında bende yaptim.Baktim iyi bir yere gitmiyor kendimi engelledim.
Kendinize bireysel bir amaç bulun.Tek yapabileceğiniz.
Ilgiyi bu konudan dağıtın.
Gene isteyin dua edin topluluklarda evlensem iyi olurdu diye arada deyin ama takıntı yapmayın.
Bu arada evlilik biraz kader kısmet.
Her sey bizim elimizde değil.
Başkasının kalbine hükmedemezsin.
Benim çok beğendiğim kişiler oldu.
Ama benimle ilerlemek istemediler.
Bazıları da beni beğendi ben onları beğenmedim.
Yalnız size nacizane tavsiye sırf evlenmek için istemediğiniz bir evlilik yapmayın.
Bu sizi mutsuz eder.
Bir iki yıl sonra bir veya iki çocukla ayrılmak zorunda kalırsınız.

Herşeyin hayırlısı..

İnşallah benimde böyle bir evliliğim olur.:dua:
Sizin adınıza sevindim..
Benim kuzenim modern görücü usulü tanıştı. 6 ayda evlendi. şimdi eşiyle çok mutsuz.Yani süre önemli.

1,1.5 yıl denemek lazım. Acele etmemek lazım.
İnşallah benimde böyle bir evliliğim olur.:dua:
Sizin adınıza sevindim..
Benim kuzenim modern görücü usulü tanıştı. 6 ayda evlendi. şimdi eşiyle çok mutsuz.Yani süre önemli.

1,1.5 yıl denemek lazım. Acele etmemek lazım.
amin. süre kadar süreyi nasıl değerlendirdiğiniz de önemli. sürekli buluşup gülüşüp aktivite yaparak mı? daha derinlemesine gözlemler yapacak fırsat yaratarak mı?
unutmayın, parfümünü sürmüş, takım elbisesini giymiş, restoranda yemeğe gelmiş, gözünüzün içine bakan insanı sevmek kolaydır. fragmanı geçip gerçek hayatta görmeye çalışın.
inşallah sizin de bir an önce 'iyi ki bu olmuş' diyeceğiniz eşiniz karşınıza çıkar. sevgiler.

• Muhteşem
Ben eşimle internetten tanıştım.12 yaşındaydım hatta tanıştığım zaman. 3 sene sevgili olup ayrıldık daha sonra barıştık 3 ay önce Mart'ta da evlendik.Şu an her şey çok iyi gidiyor. Ben asla evlenmem diyen bir insandım, yurtdışı hayallerim vardı ama şu an gözümde kalmadı iyi ki bu tercihi yapmışım diyorum.Okuluma da devam ediyorum.
İnternetten tanışmalarda tek sıkıntı aileleri tanıyamamak ama benim şansıma çok iyi insanlar aile eksikliğini hiç yaşamayacağım gibi. Bu kadar psikolojik,fizyolojik,maddi manevi yoksunluk sorunum olmasına rağmen beni kabul edip destek olan tek insan oldu hayatımdaki. Çok mutluyum.
İnternetten malûm sitelerden tanışılıp evlenmeye inanmıyorum ama oyun,forumvs yerlerden tanışıp evlenen insanlara inanıyorum. Bir de taviz vermemek önemli.
Benim olumsuz olan internet üzerinden bir ilişkim daha olmuştu. Sürekli kendini acındırarak beni derslerimden,sosyal yaşantımdan uzaklaştırmıştı ve onunla asla buluşmadık.Bana hiçbir yararı olmadı aksine zararı oldu. O yüzden zarar veren bir ilişkiyse kaçın bence ama zarar değil mutluluk veren düşününce gülümseten bir ilişkiyse düşünülebilir.

• Muhteşem
bende netten tanısanlardanım. 4 yıldır mutlu bir evliliğim var.
bizim ortak çevremiz fazlaydı.

• Muhteşem
Kesinlikle tavsiye etmiyorum.evet netten tanıştım 1 yıl sevgili oldum evlendim ama ne zaman aynı eve girdik adam psikopat çıktı.2 çocuğum var.surekli aldatiliyorum.dayak yiyorum.bosanma asamasindayim.

Çok ama çok üzüldüm.
Kendini farklı tanıtmış demek ki.
Umarım boşanırsınız.

Nereden tanışmıştınız?

Çok teşekkür ederim. :KK200:
Çok naziksiniz..
Ben çocuk konusunda çok kaygılı değilim.
Çünkü çevremde söz meclisten dışarı iyi anneler yok.
Hepsi ya çocuğunu kontrol etmeye çalışıyor ya çocuğa kendi yapamadıklarını yapması için baskı üstüne baskı yapıyor.
Bir kısmı duygusal şantaj.
Bir kısmı iyice şımartmış. Çocuk ukalanin önde gideni.
Bunları görünce soğudum.
Herkes benim gönderdiğim kreş 20 bin yok benimki 40 bin yok benimki 80 bin...
Yani bunları yarıştırıyorlar.
Kimse maneviyattan bahsetmiyor.
Gidilen alınan herşeyi göze sokmalar
Yok sen çocuğuna sketchers 'dan ayakkabı alamadın mi vah vuh demeler..
Yahu bir durun demek istiyorum.
Benim kuzenlerimde öyle.
Kızının oğlunun fotolarını günde 20 kez paylaşır.
Markalarını göstere göstere.
Ayıp bunlar bence.
O yüzden en bilinçli insan bile anne olunca bu tipleşiyor gözümle gördüm.
O yüzden midem bulanıyor bu gosteristen.
O yüzden hayırlı yetiştirecek isem istiyorm yoksa kalsin

Ama evlilikten alırım bir dal diyesim var yalan yok..
işte herşey o bir dalla başlıyor :KK70:
evlilik mi sigara mı daha zararlı derseniz evlilik derim :))
zira ilk evliliğimde üzüntüden, stresten ölümden döndüm
ama siz bunları değil iyi evlilikleri örnek alın efendim
bu arada sizin çevrenizin gelir durumu baya iyimişte ondan öyle oluyordur
yoksa asgari ücretle yada memur maaşıyla, ancak devletin kreşelerine gönderebiliyoruz marka kıyafetler hak getire
ayrıca çok çabuk büyüyorlar bir giydirdiğin ikinciye zor oluyor filan o kadar para vermeye gerek var mı ya
inşallah hayırlı bir eşiniz ve hayırlı evlatlarınız olur :KK200:

• Muhteşem
Herkese Merhaba,:KK52:
Sizinle merak ettiğim bir sorumu paylaşacağım.
Ben 32 yaşında bekar bir kadınım.Daha önce hiç evlenmedim.Bu zamana kadar, hem kendi çevremden tanıştığım hem de yakın akrabalarım tarafından tanıştırıldığım seviyeli ilişkilerim oldu. Fakat evliliğe gitmedi. Bu zamana kadar itiraf ediyorum ki, hep kesin çevremden biri çıkacak gözüyle baktım. Fakat işler öyle gitmedi. İşim var, mesleğim var. Her gün çoğu kişiyle iletişim kuruyorum. Fakat olmadı ve olmuyor. Yani bu zamana kadar vesile olabilecek tüm parametreleri denedim. Son zamanlarda aklıma bir yol daha geldi. İnternetten biriyle tanışmak. Fakat bu konuda hem burada hem çevremde olumsuz hikayeler duyuyorum. O yüzden emin olamıyorum. Fakat en azından bir kere de denemek istiyorum. Eğer olmazsa nasip değilmiş derim.Gönlüm rahatlar. Elimden geleni yaptım ama olmadı diyebilirim.

Size sorum şu: İnternetten tanışıp mutlu bir evliliği olan var mı? Nasıl tanıştınız? Veya çevrenizde internetten tanışıp mutlu bir evliliği olan var mı? Nasıl tanıştılar?
Var ise yazabilir misiniz?
Veya tam tersi: İnternetten tanışıp olumsuz olan örnekler var mı? Yazabilir misiniz?

Şimdiden teşekkür ediyorum.
İyi forumlar diliyorum.
Not: Lütfen beni mesleğimle vurmayın. Evet psikologum ama bu hiç derdim olmadığı anlamına gelmiyor. Bende insanım. Ayrıca evliliği bir başarı olarak görmüyorum. Bekarlığı da bir başarısızlık olarak görmüyorum. Ama bekarlık sultanlık da bence değil. Gereksiz abartıları hayatta sevmiyorum. Sırf çocuk için evlenmek de istemiyorum. Fakat evlenmek istiyorum. Bir hayat arkadaşım olsun istiyorum. Bunun çok insani bir istek olduğunu göstermek için Maslow İhtiyaçlar Hiyerarşisi Piramidini paylaşıyorum.

Şimdiden bana vakit ayırdığınız için ve cevaplarınız için teşekkür ederim.:KK200:
İnternetten tanışıp evlenen arkadaşlarım var. Ama internette genellikle insanlar gönül eğlendirmek ister. Malum sanal ortamda kendini gizlemek kolaydır.niyetini saklayabilirsin.olmadığın gibi görünebilirsin.evliliğe gidecek bir ilişkiyi internetten bulma olasılığın % 5 gibi sanırım.umarım şanslı azınlığa girersin . Ama sen sen ol. Karşındaki kişiye temkinli yaklaş. Mutlu olmanı dilerim

• Muhteşem
Ben evlendim, msnden tanışmıştık, 9 sene uzak mesafe ilişkisi +1 senelik evlilik :) Ben çok gözlemledim hareketlerini, arkadaş ve aile çevresini hatta okuduğu üniversitenin sınıf mevcuduna, girdiği aldığı derslere kadar :) Güvenince de ailesini alıp geldi biz de evlendik :)))

• Muhteşem
bende evlendim..ki o zaman chat odaları vardı yıl 2001 filan.

6 yıl uzaktan ilişki..

2008 de evlendim.

10 yıldır da evliyiz..

şimdi olsa zor yani .

• Beğen
Ögretmenlerde cok kibirli maalesef tabi hepsi değil😊 size ins mütevazi olan denk gelsin.
Cok teşekkür ederim
Teşekkür ederim.
Kibir her meslek grubunda var.
Ama bazı meslek gruplarında çok fazla var.

Güzel dileğiniz için teşekkür ederim.. :KK200:

Synen oyle sehir ici olmasina ozen gosterin enazindan ve inanin kimlik sorun bisekilde yolunu bulursunuz ya yasindan daha genc gosteriyorsunuz kimlige bakayim gibi espiri sekilde olsada bi yaklasiminiz olsun inanin devir cok kotu insallah karsinizada cok iyi biri cikar oyle yada baska yoldan
Amin teşekkür ederim.
Niyete girdim.
Ama niyet benden takdir Allah'tan.

Ama 20lerde iken evlenmenin bu kadar zor olacağını düşünmemiştim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X