• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Internetten alınan ürünler hakkında

Sunay9876

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2018
1.203
1.479
83
Selamlar herkese, benim merak ettiğin konu şu arkadaşlar.Internetten bir dönem çok alışveriş yapsamda artık corona virüsü yüzünden pek bir şey almamaya çalışıyorum. Aldığım ürünün artık hangi ülkeden, Türkiyeye giriş yaptığına dikkat eder oldum, şöyleki keçeli kalem siparisimin virusun yayildigi ulkelerden birinden alındığını öğrendim örnek verecek olursam.Virüs acaba yurtdışı menşeili ürünlerden geçer mi?

Ne derece doğru bir bilgi bilmiyorum ama metal yüzeylerde 24 saat canlı kaldığına dair bir bilgi okudum.
Bize geçen gün bir doktor seminer verdi, virüs taçlı bir yapıya sahip o yüzden canlı yüzey dışında tutunumu yok diye anlatmıştı. Yanlış hatırlamıyorsam eğer

Market alışverişi yapınca da dikkat etmemiz gereken şeyler

Bugünlerde hepimiz olabildiğince evden çıkmamaya çalışıyoruz. Evden çalışıyoruz, sporumuzu evde yapıyoruz, arkadaşlarımızla görüşmüyoruz, dışarı çıkmıyoruz. Ama evde kendi kendimize yetemeyeceğimiz bir konu var: Yiyecek!

Özellikle de evde bu kadar fazla vakit geçirdiğimiz için evdeki yiyeceklerimiz hızla azalıyor ve yenilerini almak gerekiyor. Bunun için market alışverişine gidebildiğimiz gibi eve de sipariş verebiliyoruz. Yalnızca yiyecek için değil, birçok ihtiyacımızı bu dönemde de internetten alarak kontak kurduğumuz insan sayısını minimuma indirebiliyoruz.

Ancak minimuma indirmek sıfıra indirmekle aynı anlama gelmiyor. Kargolarımızı kuryeden teslim alırken de hijyene dikkat etmemiz gerekiyor. Bu sebeple bu yazımızda ürünleriniz kargo ile teslim edildikten sonra hızla alabileceğiniz hijyen önlemlerini sıraladık.

Sosyal Mesafeyi Unutmayın

Bu dönemde en fazla üzerinde durulan konulardan biri sosyal mesafe, buna kargolarınızı alırken de dikkat etmeniz gerekiyor. Kurye ile aranızdaki mesafeyi korumalısınız ve kargocu ile el temasından kaçınmalısınız. Temassız teslimat uygulaması kullanan kargo firmaları ve yemek sipariş firmaları kullanarak bu konuda alabileceğiniz en kapsamlı önlemleri hayata geçirebilirsiniz.

Kargoyu Temizleyin

Kargoyu aldıktan sonra paketleri dezenfektan veya temizlik malzemeleri içeren bir bezle silebilirsiniz. Eğer dışarıdan meyve ve sebze aldıysanız güzelce yıkamalı ve mümkünse kabuğunu soyarak tüketmelisiniz.

Ellerinizi Yıkayın

Kargoyu teslim aldıktan sonra hiçbir yere dokunmadan önce ellerinizi de yıkamayı unutmayın. 20 saniye kurallarına uyarak, elinizi, bileklerinizi, parmak ve tırnak aralarınızı bol sabunla köpürterek yıkamalısınız.

Kargoları Bekletin

Alabileceğiniz bir diğer önlem ise kargolarınızı balkon ya da sık kullanılmayan bir odada pencere açık şekilde bekletip sonra açmak. Uzmanlar bunun için kargoyu 8 saat bekletebileceğinizi ve virüslerin bu sürede öleceğini, sonrasında temas kurmanızda sakınca olmadığını söylüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X