merhaba hocam
bende ve eşimde insülin direnci çıktı
3 başarısız tüp bebek geçirdim hiçbiri tutmadı pko var bende ve eşimde morfoloji bozukluğu ,rahim filmim temiz tüplerim açık fakat embriyo neden tutunamıyor çözümlenemiyor
bu insülin direncinden tutunamıyor olabilirmi şuan öğlen januvia 100 mg ve dropia met 15mg 850 mg kullanıyoruz eşimle ben
genetik araştırıldı sorun yok
aşağıdaki benim kan sonuçlarım
2 ay sonra 4. deneme yapıcaz
Merhabalar : Öncelikle tüp bebekte merkez secımı önemlidir. Laboratuvar tüp bebek basarısında oldukca önem kazanmaktadır.Gebelık elde etmemız saglıklı tutunma yetenegınde embrıoları , saglıklı rahım ıcı ortam ve kolay transferi gerektırır. . Embrıo kalıtesını %80 oranda yumurta ,%20 oranda sperm kalıtesı belırler. Dolayısı ıle sperm secımı önemlıdır. Morfolojı düşüklüklerınde IMSI denılen bır metot ıle sperm secımı uygun olur.
Ayrıca mikro akıskan sperm ayıklama çipleri ( microchıp metodu) ıle sperm secılebilmekte. Mikro-chip metodu ıle sperm sayı ve kalıtesı cok düşük numunelerde morfolojık ve genetık bakımından en iyi durumda olan spermlerı ayırarak secmeye imkan yakalamaktayız.
Ayrıca yumurtaların hazırlandıgı (ınduksıyon safhası: gunluk ıgne tedavısı ıle yumurta buyutme asaması) aşama da yumurta kalıtesını oldukca etkılemektedır. İnduksıyon ( yumurta buyutme safhası) deneyım gerektıren bır durum oldugu ıcın tecrubelı ellerde yapılmalıdır.
Polıkıstık over sendromunda yumurta büyütme ve ılac doz ayarlaması deneyım gerektıren bır durumdur. Fazla ilac dozu; karında şiŞkinlık ,karında sıvı toplanması, nefes darlıgı .. vs bulgularla ortaya cıkan ohss(aşırı uyarım sendromu) denılen duruma neden olabılır. Yetersız ilac dozunda ise folikul denılen yumurta keselerı ıstenılen duzeyde buyumeyebılır. Bu bağlamda hem gebelık hem emniyet istiyoruz. Ve bu durum dogru, işinde deneyımlı uzman ellerde mümkün olmaktadır.
Kaliteli bır laboratuvarda olgun yumurtaların %75-80 inin döllenmesı ve akabındekı günlerde %75-80 inin bölünmesı gerekır. Ara basamaklarda bu orandan daha fazla kayıp olması verılen embrio sayısını düşüreceginden gebelık oranının düşmesıne sebep olur.Sizin durumunuzda embrıoların embrioskop a konularak izlenmesi ile %60 oranında genetık anomalılı embrıoları ayırt etme fırsatını yakalamaktayız.Ayrıca 5. gune gdılerek blastokıst asamasını gormek faydalı olacaktır. Eğer elımızde yeterlı sayıda embrıo var ıse array CGH ( genetık ayıklama) yapmak gerekır. Bu teknık ıle genetık olarak saglıklı embrıoların bulunup rahım içine verılmesı gerceklesecektır.
Embrıo transferı oncesınde hısteroskopı(rahım içini kamera sistemi ile kontrol etmek ve tutunmayı artırmak rahım ıcıne centıklenme yontemı yapmak: bu prosedürün tutunmayı artırmada faydalı olduguna daır tum dunyadan bılımsel yazılar mevcut. ) ıle gormekte fayda vardır.
Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.