- 28 Aralık 2015
- 91
- 17
- 32
-
- Konu Sahibi csistanbul
benim insulin direnci pko gliforu kullanamadimMerhabalar 7+3 gunluk hamileyim
Polikistik o er hastasıyım.Hastaligimi öğrendiğim ergenlik döneminden beri insülin direnci vardi hep diaformin kullanıyordum gebelikten önce.Gebelik dolayısıyla şeker ilacını bıraktirdi doktorum.Bir kaç gün önce muayeneye gittigimizde temkinli olmak adına insülin diremcim olduğundan dolayı gebelik şekeri cikabilecegini parmaktan yemeklerden 1 saat sonra tokluk şekeri ve sabah açlık şekeri ölçümü istedi.ilk gün iyi çıktı değerlerim yani açlık 91 tokluk 116 en yüksek pazar günü eşim tatlı almış bir dilim baklava yedim yemekten 1 saat sonra ve olcumide aynı şekilde 1 saat sonra yaptım 145 çıktı.Bugunde elektriklerimiz yoktu ocağın elektrikli yemek yapamadım dışardan hamburger patates yedim hepsini bitirmemekle birlikte birinci saat tokluk 137 ikinci saat 127 çıktı.Doktorum ilk saat 140 altı 2.saat 120 altı çıkmasi lazım demişti.Esim abartıyorsun falan diyorda korkuyorum daha şimdiden böyle yükseliyorsa diye.Diyetisyenede başlamıştim 10 gün kadar önce ama ona gebelik şekerim yok ama ihtimal var falan diye liste oluşturmustuk.Yarin tekrar onunlada goresecem.Bebegi etkiler mi diye korkuyorum bugün sekeim ikinci saatte 127 çıkınca çok vicdan azabı çektim.Benzer durumda olanlar yazıp bilgilendirebilir mi?Şimdiden teşekkür ederim.
bebeginiz nasil bir sikinti olmadi insHamileliğimde gebelik şekerim vardı diyetisyenle birlikte bitirdim hamileliğimi 9 ay ..dikkat edin bebeğe çok zararı var ölçüm yapın sağlıklı beslenin hamur işi ve ağır tatlılardan uzak durun ...
aclik kan sekeriniz kactiinsulin direnci varmiydiHamileliğimde gebelik şekerim vardı diyetisyenle birlikte bitirdim hamileliğimi 9 ay ..dikkat edin bebeğe çok zararı var ölçüm yapın sağlıklı beslenin hamur işi ve ağır tatlılardan uzak durun ...
Çok şükür olmadı doğumda önce kontorol altına almıştım şekeribebeginiz nasil bir sikinti olmadi ins
insülin direnciniz varmiydi bebekten onceÇok şükür olmadı doğumda önce kontorol altına almıştım şekeri
Açlık normaldi benim tokluk yüksekti 200 lerdeydi dizindeki var şekerinizaclik kan sekeriniz kactiinsulin direnci varmiydi
Hayır yoktu şaşırdım çıkınca hattainsülin direnciniz varmiydi bebekten once
benim inaulin direnci vardi glifor kullanmiyordum aclik seker hep 100 civariydiAçlık normaldi benim tokluk yüksekti 200 lerdeydi dizindeki var şekeriniz
Merhabalar 7+3 gunluk hamileyim
Polikistik o er hastasıyım.Hastaligimi öğrendiğim ergenlik döneminden beri insülin direnci vardi hep diaformin kullanıyordum gebelikten önce.Gebelik dolayısıyla şeker ilacını bıraktirdi doktorum.Bir kaç gün önce muayeneye gittigimizde temkinli olmak adına insülin diremcim olduğundan dolayı gebelik şekeri cikabilecegini parmaktan yemeklerden 1 saat sonra tokluk şekeri ve sabah açlık şekeri ölçümü istedi.ilk gün iyi çıktı değerlerim yani açlık 91 tokluk 116 en yüksek pazar günü eşim tatlı almış bir dilim baklava yedim yemekten 1 saat sonra ve olcumide aynı şekilde 1 saat sonra yaptım 145 çıktı.Bugunde elektriklerimiz yoktu ocağın elektrikli yemek yapamadım dışardan hamburger patates yedim hepsini bitirmemekle birlikte birinci saat tokluk 137 ikinci saat 127 çıktı.Doktorum ilk saat 140 altı 2.saat 120 altı çıkmasi lazım demişti.Esim abartıyorsun falan diyorda korkuyorum daha şimdiden böyle yükseliyorsa diye.Diyetisyenede başlamıştim 10 gün kadar önce ama ona gebelik şekerim yok ama ihtimal var falan diye liste oluşturmustuk.Yarin tekrar onunlada goresecem.Bebegi etkiler mi diye korkuyorum bugün sekeim ikinci saatte 127 çıkınca çok vicdan azabı çektim.Benzer durumda olanlar yazıp bilgilendirebilir mi?Şimdiden teşekkür ederim.
Benim açlık şekerim şu ana kadar 97 yi geçmedi ama tokluk şekeri kacirdigim günlerde 158 e kadar falan gördüm ama diyet listesine tam anlamıyla uyabilirsem 1. Saat 140 altı çıkıyor Çarşamba günü kadın doğum doktoruma gidicem bakalım gerçekten hamilelikte kendini kısıtlamak iki kat zormuşbenim insulin direnci pko gliforu kullanamadim
beslenmeme dikkat edemedim
gebelik oncesonde de 100 civariydi aclik
1 aylik gebeyim olcturdum 102 cikmis
doktorunuz ne dedi gorustunuz mu
cok moralim bozuldu
kac haftaliksiniz rica etsem diyet listenizi paylasabilirmisinizBenim açlık şekerim şu ana kadar 97 yi geçmedi ama tokluk şekeri kacirdigim günlerde 158 e kadar falan gördüm ama diyet listesine tam anlamıyla uyabilirsem 1. Saat 140 altı çıkıyor Çarşamba günü kadın doğum doktoruma gidicem bakalım gerçekten hamilelikte kendini kısıtlamak iki kat zormuş
Merhaba sizin kacinci haftada cikti benim 7. Haftada çıktı sonrasında saglikli doğum yaptınız mı sizde kalıcı oldu muHamileliğimde gebelik şekerim vardı diyetisyenle birlikte bitirdim hamileliğimi 9 ay ..dikkat edin bebeğe çok zararı var ölçüm yapın sağlıklı beslenin hamur işi ve ağır tatlılardan uzak durun ...