- 21 Kasım 2011
- 283
- 63
- 318
- Konu Sahibi filozofcan
-
selam kızlar..bir kaç yıl önce zayıflayamadığım için doktora gitmiştim insülin direncin düşük demişti.glifor verdi.baya kullandım.verdim aldım verdim aldım derken 11 ay önce evlendim.3 ay önce tekrar gliforu kullanmaya başladım.bi baktım hamile kalmışım betahcg 800 çıktı.ilacı hemen bıraktım yan etkisi olur diye.3 gün sonra kanamam oldu bebeği kaybettim.ama doktor pek bişi anlamadı..önce hamile değilsin zaten dedi sonra kürtaja gerek yok vücut atmış dedi..neyse yani tekrar bebek istiyorum.insülin direnci yüzünden hamile kalamayan var mı?
ben de pcos ve insülin direnci hastasıyım. başta kadın doğumcuların tedavileriyle şiştim şiştim...endokrinolojiye gitmek kurtuluşum oldu. gliforu ilk gebeliğimde bıraktırmıştı dr ve 7. haftanın sonunda bebeğin kalbi durdu,küretaj olmam gerekti. ikinci gebeliğimde gliforu 9 ay kullandım.endokrinoloğum muhtemelen gebelik diabeti çıkacak dedi ve yanılmadı, 3 haftalık gebeyken 100'lük şeker yüklemesinde diabet çıktı. glifor ve insülini aynı anda kullandım. düşüklere yol açan şey kan şekeri seviyesinin ani yükselişi ya da düşüşü olduğu için dr diyetisyene sevk etti ve glisemik indeks diyeti yaptım. bu sayede gebe olduğum halde 7.5 kg verdim. gebeliği kilo almadan aksine kilo vererek tamamladım. gebelik öncesi de diyetisyenden insülin direncini belirterek yardım isteyebilirsin. muhtemelen sende de pcos var çünkü bu lanet hastalıklar ikiz kardeş gibi. bu yüzden klomenin oluşturduğu yumurta çatlamayıp kiste dönüşebilir.
gebelik sonrası emzirme döneminde bile glifor kullanılabilir.ben bıraktım, dr bıraktırdı. insülin direncime baktırmadım daha ama muhtemelen yine yükselmiştir.
bu arada ilk yirmi gün sabah yarım tablet, sonra 10 gün sabah akşam yarım tablet, sonra 10 gün sabah yarım akşam tam ve nihayet 10 gün sonra sabah-akşam tam şeklinde artırıp vücudu alıştırarak yan etkilerin önüne geçti dr. bilirsin glikofaj korkunç bulantı yapar. sormak istediğin bir şey varsa sorabilirsin. yıllardır endokrinolojiye gide gele epey şey öğrendim.
merhabaaa cokkk zaman gecmis amaaa sormak istedim 9ay glifor kullandiniz mi gebelikte ??ben de pcos ve insülin direnci hastasıyım. başta kadın doğumcuların tedavileriyle şiştim şiştim...endokrinolojiye gitmek kurtuluşum oldu. gliforu ilk gebeliğimde bıraktırmıştı dr ve 7. haftanın sonunda bebeğin kalbi durdu,küretaj olmam gerekti. ikinci gebeliğimde gliforu 9 ay kullandım.endokrinoloğum muhtemelen gebelik diabeti çıkacak dedi ve yanılmadı, 3 haftalık gebeyken 100'lük şeker yüklemesinde diabet çıktı. glifor ve insülini aynı anda kullandım. düşüklere yol açan şey kan şekeri seviyesinin ani yükselişi ya da düşüşü olduğu için dr diyetisyene sevk etti ve glisemik indeks diyeti yaptım. bu sayede gebe olduğum halde 7.5 kg verdim. gebeliği kilo almadan aksine kilo vererek tamamladım. gebelik öncesi de diyetisyenden insülin direncini belirterek yardım isteyebilirsin. muhtemelen sende de pcos var çünkü bu lanet hastalıklar ikiz kardeş gibi. bu yüzden klomenin oluşturduğu yumurta çatlamayıp kiste dönüşebilir.
gebelik sonrası emzirme döneminde bile glifor kullanılabilir.ben bıraktım, dr bıraktırdı. insülin direncime baktırmadım daha ama muhtemelen yine yükselmiştir.
bu arada ilk yirmi gün sabah yarım tablet, sonra 10 gün sabah akşam yarım tablet, sonra 10 gün sabah yarım akşam tam ve nihayet 10 gün sonra sabah-akşam tam şeklinde artırıp vücudu alıştırarak yan etkilerin önüne geçti dr. bilirsin glikofaj korkunç bulantı yapar. sormak istediğin bir şey varsa sorabilirsin. yıllardır endokrinolojiye gide gele epey şey öğrendim.
Evet kullandim. Iki gebeligimde de ve cok sukur ikisi de saglikla dogdu.merhabaaa cokkk zaman gecmis amaaa sormak istedim 9ay glifor kullandiniz mi gebelikte ??
cokkkk sevindim Allah bagislasin darisi bize :) 4.ayda birakilacak denildi bana suan 10haftalik olucaz . korkuyorum ben hep insulin direncim vardi birakmak istemiyorumEvet kullandim. Iki gebeligimde de ve cok sukur ikisi de saglikla dogdu.
birakmissin galiba :) yaaa cok tesekkur ederim cevabin icin cok merak ediyorum bakalim napacagim birakmak istemiyorum hicicim diyor ki birakma devam et .ama doktor bulamiyorum bunu diyecekkkk.emzirirken biraktiniz mi peki :)
Rabbim bağışlasın çocuklarını, maşallah. Güzel günlerde büyütmek nasip olsun :)Evet kullandim. Iki gebeligimde de ve cok sukur ikisi de saglikla dogdu.
canimmm bence gitmelisin .ben pco insuln direnci hormonlar falan hepsini 45gunde glifor ile atlatip hamile kaldim .ben de ilk 2yil kullandim sonra evlenince biraktim faydasi yok gibi geldi ama 6ay bebisim olmadi benim adet olamadim bile.hemen endokronljiye devam ettim glifora da . takiple 45 gunde falan duzenlendi hamilr kaldim ve asiri kilo aliyordum resmen ilacla o bile duruyor benim .... insulin ditenci ve pco asla bos birakmaya gelmiyor :)Rabbim bağışlasın çocuklarını, maşallah. Güzel günlerde büyütmek nasip olsun :)
Ben de pcos ve insülin direnci hastasıyım. Sabah akşam birer tane 1000mg Glifor içiyorum 5yıldır. Öncesinde iki yıl içip bir yıl bırakmıştım Gliforu. Endokrin doktoru tanıyı koydu ve ilaca başladım.
İki yıllık evliyim, bebek istemeye başladık. Sadece kadın doğumla başladık şimdi. Fibromiyalji hastasıyım aynı zamanda. Tahlillerim 6 ayda bir tekrarlanıyor ama endokrine gitmiyorum artık. Siz iki hamilelik geçirmişsiniz. Ne tavsiye edersiniz, sizce gitmeli miyim tekrar?
Bir de glisemik endeks diyetini uygularken vereceğiniz tavsiyeler var mı? Ben 20kilo verdim yaklaşık 4yıl filan oluyor. O kiloyu sabitledim ama hala bi 7-8kilo fazlam var, çok zor kilo veriyorum şimdilerde...
yani suan hamilelikte bile kadin dogumdan cok endokronolojiii doktorlarindayim :) takip ve tahlillerini aksatmaa .gerisi gelir insallah sagliklacanimmm bence gitmelisin .ben pco insuln direnci hormonlar falan hepsini 45gunde glifor ile atlatip hamile kaldim .ben de ilk 2yil kullandim sonra evlenince biraktim faydasi yok gibi geldi ama 6ay bebisim olmadi benim adet olamadim bile.hemen endokronljiye devam ettim glifora da . takiple 45 gunde falan duzenlendi hamilr kaldim ve asiri kilo aliyordum resmen ilacla o bile duruyor benim .... insulin ditenci ve pco asla bos birakmaya gelmiyor :)
İlaca devam ediyorum zaten, gliforu içmeyince kötü oluyorum, şekerim düşüyor 55e, 60a... Tahlillerimi fibromiyalji için gittikçe (demir, vitamin eksiklikleri vs sebep oluyor, devamlı gidiyorum) dahiliye doktoru yapıyor, o yazıyor ilacı vs. Ama özellikle endokrine gitmedim birkaç yıldır... Yoksa zaten boş bırakmak mümkün değil bu meretlericanimmm bence gitmelisin .ben pco insuln direnci hormonlar falan hepsini 45gunde glifor ile atlatip hamile kaldim .ben de ilk 2yil kullandim sonra evlenince biraktim faydasi yok gibi geldi ama 6ay bebisim olmadi benim adet olamadim bile.hemen endokronljiye devam ettim glifora da . takiple 45 gunde falan duzenlendi hamilr kaldim ve asiri kilo aliyordum resmen ilacla o bile duruyor benim .... insulin ditenci ve pco asla bos birakmaya gelmiyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?