• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsülin direnci hakkında...

missvixen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2010
60
0
46
İstanbul
İş yerinde bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine bu konu kafama takıldı sizdende fikir almak istedim.
Kilo vermekte sıkıntı yaşıyorum, bel bölgemde yağlanma var hemde oldukça fazla, yemek yedikten 1 saat sonra hemen acıkıyorum, tatlı isteğimin önüne geçemiyorum, sürekli halsizim vs. bunları arkadaşımla konuşurken kendisininde bu belirtilerle doktora gittiğini ve bir takım testlerden sonra insülin direnci olduğu söylenmiş ve verilen ilaçlarla dengelenir hale getirilmiş. o günden sonra kilo vermeye başlamış.
Banada gidip test yaptırmamı söyledi. Bu konu hakkında hiç bir bilgim yok internetten okuduğum şeyler dışında. Ne gibi testler yapılıyor, bu endolrinoloji bölümü sadece özel hastanelerdemi bulunuyor birkaç hastaneye baktım ama bölümü bulamadım. İstanbul Anadolu yakasında bu bölümü olan devlet hastanesi varmdır? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

evet belirtiler tutuyor. sadece kan vereceksin. 12'den sonra bir şey yeme sadece su serbest. ertesi gün kanda insülin düzeyine bakılır

kesinlikle yaptırmanı öneriyorum insülin direnci daha sonra şeker hastalıgına dönüyor ve bu durum bende de var ilaçlar dengeliyor zayıflıyorsun daha sonradan ama şekeri hayatından kesinlikle çıkarmanı öneririm hele ki insüin direncin varsa.

kesinlikle insülin direnci, bende de var ordan biliyorum, açlık krizleri, şekerli şeyler tüketme isteği, çabuk acıkma ve sonrasında halsizlik bitkinlik... umarım bu illetten bi an önce kurtuluruz..

bu belirtiler bende de var
özellikle her yemekten sonra illaki bı parca da olsa ttalı yemeği isteği
nihayet gecen ay tahlil yaptırdım
açlık tokluk kan şekerine baktırdım
tabıkı endokrin doktorumuz yönlendirdi ben(hastanede çalışıyorum zaten)
ve evet insülin direnci çıktı
doktor ilaç verdı
ismini vermıyım şimdı sakıncası olabilir
ama o ilaç bende inanılmaz gaz ve mide bulantısı yaptı
inanılmaz
mutsuz bi insan olabildim
dozunu falan değiştirdik ama yok kullanmıyorum şu anda
hata biliyorum,zamanla alışırsın dedı ama yok yapamadım:(((

bu belirtiler bende de var
özellikle her yemekten sonra illaki bı parca da olsa ttalı yemeği isteği
nihayet gecen ay tahlil yaptırdım
açlık tokluk kan şekerine baktırdım
tabıkı endokrin doktorumuz yönlendirdi ben(hastanede çalışıyorum zaten)
ve evet insülin direnci çıktı
doktor ilaç verdı
ismini vermıyım şimdı sakıncası olabilir
ama o ilaç bende inanılmaz gaz ve mide bulantısı yaptı
inanılmaz
mutsuz bi insan olabildim
dozunu falan değiştirdik ama yok kullanmıyorum şu anda
hata biliyorum,zamanla alışırsın dedı ama yok yapamadım:(((

sağlıklı beslenip spor yaparsan kurtulursun bundan. birde öğün sayını azalt 3 ana 3 ara öğün olsun. belki doktor kontrolğnde dahada düşebilir. gittiğin doktora ilaç kullanmak istemediğini daha doğal yollarla düşürmek istediğini söyle.

Back