instagram gönderilerindeki tavsiyelere güvenebiliyor musunuz?

bingildak85

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2015
20
3
36
39
Selam kızlar yenilerde fark ettim ki instagramda takip ettiğim sayfalarda önerilen ürünleri sanki arkadaşım tavsiye etmiş gibi tercih ediyorum o ürünleri almak istiyorum hep...ama yeni öğrendim ki takipçisi çok olan kişiler bu ürün önerilerinden yüklü miktarda paralar alıyorlarmış, ben de reklam olayını duymuştum hiç bilmiyor değilim ama bu kadar da düşünmüyordum ve saf duygularımla memnun oldular da tavsiye ediyorlar diye bir algım vardı. Siz güvenebiliyor musunuz ve gördüğünüz ürünleri satın almak istiyor musunuz, yoksa bana mahsus bir şey mi bu instagramdan reklam anlamında çok etkilenme olayı merak ettim :)

Alışveriş yapıyorum instagramdan, ama reklamlara güvenmiyorum üstüne bir de reklam yapanları takipten çıkıyorum. Çok gıcık oluyorum, kadını yemek tarifi için takip ediyoruz 7/24 reklam paylaşıyor. Ben de hemen unf.

Reklamlara sinir olanlardanim

Ben internetten alisveris yapmiyorum.
Instagramda yapilan tavsiyeler de bir cesit reklama giriyor.
Dizi aralarinda cikan urunleri de almak istiyor musunuz?Sevdiginiz oyuncu oynuyorsa reklamda mesela.

tabii ünlüler ve bir şekilde ünlü olanlar o ürünleri tanıtmak veya kullanıyormuş gibi göstermek için ciddi paralar alıyorlar.
ben güvenmiyorum açıkçası, ama ürünleri buradaki forumlarda bir araştır kullanan tavsiye eden varsa fikir olur hemen atıyorum hülya avşar kullanıyor diye atlama . Artık TV reklam çağı bitti instagramda reklam çağı başladı ne de olsa

Fiyatı gözden cikarabilecegim birseyse güvenirim kendime soruyorum 100 TL düşürsem üzülür müyüm? 100 TL çöpe attım sayiyorum bir nevi

Bir tür reklam bu da. Biz sana şu kadar para verelim sen bizim ürünümüzün reklamını yap. Veya biz sana şunu şunu bedava verelim sen de nerden aldığını paylaş sayfanda falan diye. Bu şekilde çıkıyor diye hepsi iyi güvenilir veya hepsi kötü diye bir genelleme yapmak doğru olmaz diye düşünüyorum. İyi olanlar da vardır olmayanlar da

haha çok iyi niyetlisiniz. viral reklam dedikleri bu sanırım.

bana ekstra inandırıcı gelmiyor ünlüler önerince aksine bu şekilde reklamı olan ürünler beni itiyor.

Hayir guvenmiyorum. Kendini kanitlamis markalara guveniyorum. Onlarinda zaten tvde instagramda catir catir habire reklami donerken pek gormessiniz. Ben rastlamiyorum.

Hayatta inanıp da almam. Benim de böyle çok takipçisi sayfam olsaydı asla reklam yapmazdım. Büyük vebal olduğunu düşünüyorum. Çünkü zayıflama ilacı bile öneriyorlar sırf 3 kuruş fazla para için! insan canı bu kadar mı değersiz?

Kesinlikle güvenmiyorum ve çoğu fenomenin(!) Adının altında açıkça reklam ve tanıtım için dm yazıyor.

Çok irite edici. Asla takip etmem de güvenmem de

Ben birkaç ürün aldım. Hiç sorun olmadı. Ama mesela arkadaşım zayıflama ile ilgili kür aldı. Ve bağırsakları bozuldu. Yorum yazınca da hemen engellemişler.

ya işte benim de kafamı karıştıran ünlü olmayan ama takipçisi çok olan profiline reklam için mesaj atın falan demeyen doğal gördüğüm insanlar.. Şunu alın kullanın demiyor ama elinde görüyorsunuz üzerinde görüyorsunuz almak iastiyorsunuz. Alttaki yorumlara bakıyorum benim gibi çok nerden aldığını soruyorlar, markası ne diyorlar. Veya bir otele gidiyor tatil resmi paylaşıyor reklam mı yapıyor gerçek mi merak ediyorum. Reklam olduğuna emin olduysam genelde takipten çıkarıyorum zaten..

instagramdaki butiklerde satılan hiçbir şeyi almam
diğer market ürünlerini ise google da aratırım
bir sürü blog okurum
farklı görüşleri değerlendirip öyle karar veririm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…