İnsomnia yaşayanlar

zynbm975

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2017
702
1.100
28
Merhaba arkadaşlar, uykuya dalmada ve uykuyu sürdürmede güçlük çekiyorum. Risperdal adlı ilaç kullanıyorum. Onun sayesinde uyuyabiliyorum biraz. Ama ilaca rağmen uykuya zor dalıyorum. Bu durumda olan ya da önerisi olan var mı?

Bende uykuya zor dalarım kafamda bi ton şeyler döndüğünden o da bi de sabah geç kalktığımdan kitap okuyun

Arkadaşım bipolar, mani döneminde yoğunlukla yaşar bu sıkıntıyı, öncelikle uyku rutini aynı saatte uyuma gibi, uyku öncesi iki saat tüm ekranlardan tv telefon tablet vs uzak durma ve sarı kantaron otundan çok fayda görüyor

Simdi baslik zaten tıbbi bir tanı ve siz de bu taniya göre ilac kullanıyorsanız doktorunuzla istişare etmeniz daha doğru olur diye düşünüyorum.

Hastanelerde uyku bozuklugu bolumleri var. Bildigim kadariyla bir gece orada yatiriyorlar sorunun kaynagini bulmak icin bir gece orada yatmaniz gerekiyor. Uyku bozuklugu bolumune basvurun bencr. Kendi kendinize ilac kullanmayin.

Hastanelerde uyku bozuklugu bolumleri var. Bildigim kadariyla bir gece orada yatiriyorlar sorunun kaynagini bulmak icin bir gece orada yatmaniz gerekiyor. Uyku bozuklugu bolumune basvurun bencr. Kendi kendinize ilac kullanmayin.

Risperdalı kendi kendine alamaz zaten ya doktor reçete ediyor onu da , bana bi hastalığın içinde bunu yaşıyormuş gibi geldi yani eksik anlatıyormuş gibi de düşündüm

Risperdalı kendi kendine alamaz zaten ya doktor reçete ediyor onu da , bana bi hastalığın içinde bunu yaşıyormuş gibi geldi yani eksik anlatıyormuş gibi de düşündüm
Risperdal (risperidon) antipsikotik; psikoz durumunda kullanilir biliyorum da muhtemelen uykusuzlugu bu yasadigi ruhsal rahatsizliga bagli. Doktoruyla gorusmesi gerek bu durumu.

Depresyonum ve kaygı bozukluğum var evet

Simdi baslik zaten tıbbi bir tanı ve siz de bu taniya göre ilac kullanıyorsanız doktorunuzla istişare etmeniz daha doğru olur diye düşünüyorum.
Doktora söyleyince ativan veriyor ki onu alınca da gün içinde bile ayık kalamiyorum. Öyle ki hangi günde olduğumuzu bile bilmiyorum o kadar aklım bulanıyor

Doktora söyleyince ativan veriyor ki onu alınca da gün içinde bile ayık kalamiyorum. Öyle ki hangi günde olduğumuzu bile bilmiyorum o kadar aklım bulanıyor
Simdi ben doktor degilim ve konu da genel gecer bir konu degil, sizin gibi durumu olanlar illa ki vardir ama her insan farklidir ve gerek hastalık teşhisi gerekse tedavi konusunda birinin kullandığı ilac/tedavi digeriyle ayni olmayabilir. Bu tur tıbbi konulari acik bir forumda sormak yerine alaninda uzman bir hekime gitmeniz daha saglikli olur. Geçmiş olsun.

X