Merhaba, çocuğum yok ve çocuk sahibi olma konusunda da tereddütlerim var. Maddi olarak belli bir refah seviyesinde olmadan o çocuğa sahip olmak onu zora sokmak istemiyorum genel düşüncem aslında bu. Ancak son zamanlarda çocuk sahibi olma fikri burda okuduklarım ve çevremde gördüklerim ile çok korkutucu gelmeye başladı. Bunu kime açıklasam; ' e sen yaşlanacaksın yanında yörende kimse kalmadığında o çocuklar olacak başında, yaşlandığında onlar bakacak sana' şeklinde yönlendirmeler duyuyorum. Bu şekilde düşününce işin diğer boyutu belli bir param olursa yaşlandığımda kendi kendime huzurevine gider yerleşirim bakıma kimseyi istemem gibi geliyor ki bu düşüncede eşim de bana katılıyor.Twitterda okuduğum bir yazıda hiç çocuğu olmamış kocası da yakın zamanda ölmüş 80 yaşında bir kadının yalnızlıkla ilgili üzüntülerini okudum. Bu düşünce de aslında çok rahatsız etti ve korkutmadı desem yalan olur.
İnsanların belli bir kesimi ciddi anlamda çocuğu yaşlılıkta kendisine bakması için yapıyor ardından o da yalnız kalmasın diyip ikinci üçüncü çocuk geliyor. Siz ne düşünüyorsunuz çocuk sahibi olmak biraz da annelik duygusunun yanında ilerleyen süreçte yalnız kalmamak için bir çözüm mü ?
İnsanların belli bir kesimi ciddi anlamda çocuğu yaşlılıkta kendisine bakması için yapıyor ardından o da yalnız kalmasın diyip ikinci üçüncü çocuk geliyor. Siz ne düşünüyorsunuz çocuk sahibi olmak biraz da annelik duygusunun yanında ilerleyen süreçte yalnız kalmamak için bir çözüm mü ?