İnsanların sizi yanlış tanımasından çekinir misiniz?

misslonya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2014
124
65
Yeni evliyim. Henüz yeni yeni eşimin ailesi ile birbirimizi, karakterlerimizi tanıyoruz kaynaşıyoruz. Ben insanların beni yanlış anlamasından, yanlış tanımasından çok çekinen bir insanım. Kayınvalidemle zaman zaman aramızda birtakım anlaşmazlıklar oluyor, fikir ayrılıkları vs. Ben mesela bu durumları kızlarına anlatıp acaba onların benimle ilgili önyargıya kapılmalarına neden oluyor mu diye çok kafaya takıyorum. Bana gelip birşey demiyorlar ama çevremde de çok şahidim bazen insanlar olayları hep tek taraflı dinleyince istemsizce o kişiyi belli bir profile oturtuyor bir süre sonra. Ben gidip görümcelerime birşey sormuyorum ki sorsam da çok politik konuşur, orta yollu davranırlar. Onlarda gelip bana bisey demiyor. Ama içimde olayları sürekli tek taraflı dinledikçe zamanla hakkımda yanlış düşüncelere kapılacaklarına dair bir çekince var.

umurumda değil açıkçası, canı nasıl istiyorsa öyle tanısınlar. kayınvalidenin tüm eş dost ve arkadaşları beni onun gözünden tanıyorlar örneğin, yakın olma gibi bir amacım olmadığı için de umursamıyorum. ben ne yaparsam yapayım zaten böyle olacak, çünkü onlar onun arkadaş ve çevresi ona yakın olmaları ve onun gözlerinden görmeleri normal.

Aman yok ya başka işimiz mi 3 günlük dünyada kim ne dedi düşüneceğiz. Banaa bazen sen öylemi dedin böyle mi oldu falan diyor. Bende herkes kendi totosuna baksın diyorum. Zaten ev, eş,iş ,çocuk derken aklına bile gelmiyor böyle şeyler.

Siz saygı çerçevesinde olduğunuz gibi konuştuktan sonra neden yanlış tanısınlar ki? Kılı kırk yarıp konuşsanız da karşınızdaki kötü niyetli biriyse sizi olduğunuz gibi değil istediği gibi anlayacaktır zaten.

Aman yok ya başka işimiz mi 3 günlük dünyada kim ne dedi düşüneceğiz. Banaa bazen sen öylemi dedin böyle mi oldu falan diyor. Bende herkes kendi totosuna baksın diyorum. Zaten ev, eş,iş ,çocuk derken aklına bile gelmiyor böyle şeyler.
Bu ne kız Türkçeyi yeni öğrenmiş gibi yazmışım. Kusura bakmayın çocuğu uyutuyorum ondan

Genelde de takıntılı mısınızdır?

İnsanların ne düşündüğü umrumda olmaz, bütün gün beni mi düşünecekler sanki

Merhabalar yeni üyeyim ilk yorumum.
El alem ne der ne düşünür acaba beni yanlış anlarlar mi diye düşünme zamanla tanisinlar nasıl biri olduğunu sen takacagina kafana birak onlar seni tanımaya çalışsınlar

Merhabalar yeni üyeyim ilk yorumum.
El alem ne der ne düşünür acaba beni yanlış anlarlar mi diye düşünme zamanla tanisinlar nasıl biri olduğunu sen takacagina kafana birak onlar seni tanımaya çalışsınlar
Apla senden bir konu bekliyoz artık ayağının tozuyla. 😁😁

Yeni evliyim. Henüz yeni yeni eşimin ailesi ile birbirimizi, karakterlerimizi tanıyoruz kaynaşıyoruz. Ben insanların beni yanlış anlamasından, yanlış tanımasından çok çekinen bir insanım. Kayınvalidemle zaman zaman aramızda birtakım anlaşmazlıklar oluyor, fikir ayrılıkları vs. Ben mesela bu durumları kızlarına anlatıp acaba onların benimle ilgili önyargıya kapılmalarına neden oluyor mu diye çok kafaya takıyorum. Bana gelip birşey demiyorlar ama çevremde de çok şahidim bazen insanlar olayları hep tek taraflı dinleyince istemsizce o kişiyi belli bir profile oturtuyor bir süre sonra. Ben gidip görümcelerime birşey sormuyorum ki sorsam da çok politik konuşur, orta yollu davranırlar. Onlarda gelip bana bisey demiyor. Ama içimde olayları sürekli tek taraflı dinledikçe zamanla hakkımda yanlış düşüncelere kapılacaklarına dair bir çekince var.
Kayınvalide ve gorumcelerin kendi aralarında gelinleri hakkında konuşmamalari ancak onlar bir melekse mümkün olur😆ben de takıyorum bazen ama takmak bir cözüm değil.Bu bir sorun,sorun değil çözüme odaklanmak gerek.Fikirlerinizi elbette söyleyeceksiniz bazı konular konuşulurken,karşı tarafı memnun etmek amacıyla kendinize ait olmayan düşünceleri soyleseniz o zaman da siizn bir duruşunuz olmaz,siz siz olmaktan çıkarsınız.Bunu da yapmayın.

Başkalarının benim hakkımda ne düşündükleri umrumda bile olmaz.Samimi olduğum insanlar zaten beni bilir, diğerlerinin önyargıları ve yanlış düşünmeye meyili var ise siz ne yaparsanız yapın değişmezler canları biraz da öyle ister.

Eskiden ben de öyleydim, zamanla artık bunun çok yorucu olduğunu anladım ve umursamıyorum. Ayrıca acaba bana ne derler nasıl düşünürler diye kafama taktığım istisnasız herkesin birtakım garip davranış ve düşüncelere sahip olduğunu gözlemlediğimden beri aslında çok kafaya takanın daha sıradan, normal, düzgün davranan insanlar olduğunu anladım.😂 hayat geçrekten kısa, boşver kim ne derse düşünürse düşünsün. Sen kendinden emin oldyktan sonra sorun olmaZz

Evet yanlış tanınmaktsn çrkimitim. Çünkü ilk düşünceler sonradan değişmiyor. İnsanlar da çok önyargılı oldu maalesef. Bunu aşmaya çalışıyorum

Siz kendinizden emin olduktan sonra insanları önemsemeyen.Ezdirirsiniz kendinizi.İnsanlari memnun etmek zordur.

Bunu takıntı haline getirmemek lazım bence nihayetinde ağzınla kuş tutsan seni sevmemek icin çabalayan insanlar olucak heryerde. Oyuzden fırsat verenle fırsatı yakalar tanişir kaynaşirsin ama mesafesini korumak isteyenle ne yapsan zaten çizgi dışına cikamazsin o yüzden kendi cizginde yuru isteyeni beri çek istemeyeni öteye :)

X