İnsanlar çok mu kötü😟

İnsanlar kötü değil. Etrafınıza doğru insanları alırsanız hiçbir kötülük görmezsiniz.
Ayrilsaniz hem okur hem calisir yeni bir hayat kurabilirsiniz. Ama lutfen esinizin maniplaayonuyla hayati yasamaktan korkuyorum demeyin. Lise de yasadiginiz hezeyan cok geride kaldi. Artik yetiskinsiniz. Dogru insalarin oldugu bir hayat kurun kendinize. Korkmayin

Ben de bu soruyu senin yaşlarındayken sorardım. Cevabım ise hayır olurdu.
Sonra farkettim ki tanıdığım insanlar arasında en yavşak olanı boşandığım varlıkmış 😬
Beni korkuturdu manüple ederdi vs.
Tabii bunları 20li yaşların sonunda farkettim. Eğitimimi tamamladım boşandım mesleğimi elime aldım ve atandım.
İnsanlar iyi veya kötü olabilir bunu bilemeyiz. Hayvanın alacası dışında insanınki içindedir. Bu yüzden hayatına fazla insan alma derim.
Az insan çok huzur. Kendine yetebiliyorsan yalnızlığı seviyorsan bu mükemmel bir avantaj olur. Sana çok kaliteli bir hayat kazandırır.
Rabbim sana hayırlı kapılar açsın. İyi insanlarla karşılaştırsın.
Bana yıllar önceki "Ben" i hatırlattın...

Aramızda 9 yaş fark var ve bakış açımız uymuyor, çok öfkeli biri her an herşeyi yapabilecek kapasitede olduğunu düşünüyorum.
Ben evlenerek yaptığım hatayı daha önce fark ettim ve boşanmak istedim ama buna engel oldu ve her seferinde engel oluyor.
Kaç senedir evlisiniz

Kaç senedir evlisiniz
Ok şimdi gördüm uykuluyum hala pardon 🫤

Öncelikle sakin olun bir derin nefes alıp bir kahve için

İnsanlar kötü değil diyemem ama siz yanlış insana denk gelmişsiniz ve yaşınızın toyluguyla sizi dış dünyaya karşı korkutuyor çünkü onu tanıyorsunuz ve bu da o sizin için iyi biri gibi görünüyor ama yanlış kız kardeşim 5 yıllık sevgılısını sonra nişanladılar ayrıldı pırlanta gibi bir adamla tanıştı

Korkmayın sadece küçüksünüz boşanınca hemen birisiyle tanışmayı değil kendimi nasıl kurtarırım ayaklarımın üzerinde nasıl dururum onu planlayın inanin asıl taklaya getiren şu anki eşiniz bu da size büyük bir ders olur ve bir dahaki adımlarınızı daha sağlam atarsınız inşallah ve emin olmadan evlenmezsiniz umarım

Bırakın evliligi ve kariyerinize geleceginize odaklanın yaşınız çok küçük

Engel oluyor derken?
Sizi bir odaya kilitleyip avukata gitmenize engel mi oluyor?
Adam işteyken gidip boşanma davası açacaksınız hepsi bu
Bir diğer tartışmamız da ben gitmek yerine onu evden gönderdim iş yerindeyken bavulunu güvenliğe bırakıp kapının kilidini değiştirdim ve aynı sitede oturduğumuz bir avukatla görüştüm direk. Ama bana asla huzur vermedi 2 gün boyunca kapının önüne yattı kalktı işyerime gelip yalvarmaya başladı, ve gidip avukatımı tehdit etti ve avukat da geri çekildi ve henüz davayı açamamıştım.
O sıralarda kendi ailesine durumu anlatmış ve annesi beni arayıp ağlayarak dil döktü. Babası kanser hastası olduğu için onun kulağına gitmesin diye geçici bir süre erteledim boşanmayı.
Biliyorum kulağa komik geliyor. Ama biraz olsun maddi manevi güçlenmek de istedim. Bu arada birlikte bir ticaret yapıyoruz hakkımı yemesini önlemek için hala ticaretten gelen parayı bekliyorum.

Herkese iyi geceler arkadaşlar.
Hemen konuya geçiyorum. 2 senedir evliyim çocuğum yok, 21 yaşındayım hem okuyor hemde okuduğum bölümün mesleğini icra ediyorum.
Çok erken evlendiğimin farkındayım ama o zamanlar eşimle birlikte yaşıyorduk ve aile baskısından dolayı evlenmeye karar verdik.
Bir imza ile bu baskıyı üstümden kaldırmaya çalıştım bir nevi.

Konu ise bugün eşimle hararetli bir şekilde tartıştık ve bana inceldiği yerden kopsun s...git dedi.
Bende o an bavulum toparlamaya yeltendim ama izin vermedi bu saate hiçbiryere gidemezsin diyerek ve tekrar tartışma başladı. Tartışma esnasında 'sen hayattan tokadı yiyince anlayacaksın benim değerimi, seni taklaya getirsinler de gör gününü' diye bir cümle kullandı, evet beni manipüle etmeye çalıştığını fark ettim ancak gerçekten korktuğumu hissettim o anda ( bu arada boşanma düşüncesi epeydir aklımdaydı ve bir gün biteceğini bilincindeyim ve istiyordum)

Etrafımda pek arkadaşım yok . Lisede yaşadığım tramva nedeniyle hayatıma hiç arkadaş sokmadım nerdeyse. Ve insanlardan da korkuyorum bu sebeple.

Sizce insalar çok mu kötü ? Tek başıma yaşamayı düşünüyorum ama korkuyorum ya gerçekten başıma kötü birşey gelirse diye :KK43:
Bu kavgada siz hiç sesinizi çıkarmadınız sanırım. Yani sizde bence ağır şeyler söylemiş olmalısınız ki durum bu noktaya gelmiş diye düşünüyorum. Burada sadece eşinizin size söylediği kötü cümleleri okuyoruz. Sizin söylediklerinizi bilmeden bu konuya yorum yapamam.

Bu kavgada siz hiç sesinizi çıkarmadınız sanırım. Yani sizde bence ağır şeyler söylemiş olmalısınız ki durum bu noktaya gelmiş diye düşünüyorum. Burada sadece eşinizin size söylediği kötü cümleleri okuyoruz. Sizin söylediklerinizi bilmeden bu konuya yorum yapamam.
İnanın bana herdefasında gerizekalı cümlesini kullanmasına rağmen sensin gerizekalı demekten başka ağzımdan kötü birşey çıkmadı. Zaten bitsin dediğinde bende boşanmak istediğimi söyledim ve çıldırdı.

İnanın bana herdefasında gerizekalı cümlesini kullanmasına rağmen sensin gerizekalı demekten başka ağzımdan kötü birşey çıkmadı. Zaten bitsin dediğinde bende boşanmak istediğimi söyledim ve çıldırdı.
"Gerizekalı" gibi bir kelime kullanması çok yanlış. Sizinde onunla aynı şekilde onun seviyesinde karşılık vermeniz yanlış.
Boşanma konusunda birşey diyemem. Sizin kararınız.
Ama kimsenin kimseye hakaret etmeye hakkı yoktur.
Biz burda oo bu tartışma bence boşanma sebebi diyemeyiz. Her birey farklı ve bu tamamen snein hayatın. Kimseyi değil kendini dinle derim.
Burda boşan diyenler yada boşanma diyenler kendine göre yorum yapıyor. Ben olsam buna dayanamam yada ben olsam bunu sorun etmem gibi düşünceler ile yorum yapıyorlar. Karar sizin ve sonuçlarına da siz katlanacaksınız..
Umarım hakkınızda hayırlısı olur.

"Gerizekalı" gibi bir kelime kullanması çok yanlış. Sizinde onunla aynı şekilde onun seviyesinde karşılık vermeniz yanlış.
Boşanma konusunda birşey diyemem. Sizin kararınız.
Ama kimsenin kimseye hakaret etmeye hakkı yoktur.
Biz burda oo bu tartışma bence boşanma sebebi diyemeyiz. Her birey farklı ve bu tamamen snein hayatın. Kimseyi değil kendini dinle derim.
Burda boşan diyenler yada boşanma diyenler kendine göre yorum yapıyor. Ben olsam buna dayanamam yada ben olsam bunu sorun etmem gibi düşünceler ile yorum yapıyorlar. Karar sizin ve sonuçlarına da siz katlanacaksınız..
Umarım hakkınızda hayırlısı olur.
kavga küfre kadar gitti. benim gerizekalı örneğini sadece hangi yerde argo kullandığımı belirtmek için bahsettim. Ve kavganın genelinde yaptığım şey bağırmamasını ve geri dönüşü olmayan(çünkü her seferinde pişman olup sinirle söyledim diyor) kelimeleri kullanmamasını söylemekle geçti.

Seni taklaya getirsinler ne demek ki 🤔
Ayrıca s.g diyen bir adam zaten kötüdür.
Bunu karısına diyen bir adam ise kötülüğün tescillisidir,onaylisidir.
Hepsi olmasa bile şu zamanda insanlar : fırsatçı,sinsi,riyakar ve hain genellikle.
Allah burdan sonra iyi olanına denk getirsin.
Lisede travma yaşadım diyorsun da bir erkekle ayrı eve çıkıp yaşamakta sıkıntı görmüyorsun.Ki bu yanlış bir şey değil tercih meselesi.
Ancak senin arkadaş edinmek yahut güven ile alakalı bir problemin yok bana kalırsa.
Yani 19 yaşında ayrı evde yaşamak,baskıyı azaltmak için imza atmak cesaret ve aşırı oz guven ister.

21 yaşıma baktığımda kendime çocuk diyebiliyorum ben. O kadar saftım ki. Eminim bi 10 sene sonra aynı şeyi söyleyeceksiniz. O yüzden sizi asla yargılayamam, gerçekten çok küçüksünüz.

Kötü insanlar var, çok şükür ki ben karşılaşmıyorum kötü insanlarla. Biraz şans, biraz tecrübe. Hayatınıza aldığınız, sohbet ettiğiniz kadın ve ya erkek herkesi çok iyi tartmamız gerekiyor. Girdiğiniz ortamları dikkatli seçmeniz gerekiyor. Eğer iyi bir bilinçle ilerlerseniz kötü insanlardan uzak durabileceğinizi düşünüyorum.

Seni taklaya getirsinler ne demek ki 🤔
Ayrıca s.g diyen bir adam zaten kötüdür.
Bunu karısına diyen bir adam ise kötülüğün tescillisidir,onaylisidir.
Hepsi olmasa bile şu zamanda insanlar : fırsatçı,sinsi,riyakar ve hain genellikle.
Allah burdan sonra iyi olanına denk getirsin.
Lisede travma yaşadım diyorsun da bir erkekle ayrı eve çıkıp yaşamakta sıkıntı görmüyorsun.Ki bu yanlış bir şey değil tercih meselesi.
Ancak senin arkadaş edinmek yahut güven ile alakalı bir problemin yok bana kalırsa.
Yani 19 yaşında ayrı evde yaşamak,baskıyı azaltmak için imza atmak cesaret ve aşırı oz guven ister.
Bildiğim kadarıyla ayağını kaydırsınlar da gör demek istiyor.

Aslında özgüveni olan biriyim. Ama insanlar için bana her an her şey yapabileceler gibi hissediyorum.
Bunun sebebi eşimden kaynaklanıyor. Bir diyaloğumuzu anlatayım size.

Bir gün kapı komşum erkek arkadaşıyla buluşacağını ama ne giyeceğine karar veremediği için benden fikir istedi.
Tam evden çıkacakken sana giymeni söylerse sakın deneme dedi bende öyle bir şey olmaz ama nedenini sordum. Belki evinde kamerası vardır, seni taciz edebilir veya yayınlayabilir dedi. Demem o ki yüksek oranda bendeki bu güvensizliği o yarattı.

Hemen konuya geçiyorum. 2 senedir evliyim çocuğum yok, 21 yaşındayım hem okuyor hemde okuduğum bölümün mesleğini icra ediyorum.
Çok erken evlendiğimin farkındayım ama o zamanlar eşimle birlikte yaşıyorduk ve aile baskısından dolayı evlenmeye karar verdik.

Konu ise bugün eşimle hararetli bir şekilde tartıştık ve bana inceldiği yerden kopsun s...git dedi.
Bende o an bavulum toparlamaya yeltendim ama izin vermedi bu saate hiçbiryere gidemezsin diyerek ve tekrar tartışma başladı. Tartışma esnasında 'sen hayattan tokadı yiyince anlayacaksın benim değerimi, seni taklaya getirsinler de gör gününü' diye bir cümle kullandı, evet beni manipüle etmeye çalıştığını fark ettim ancak gerçekten korktuğumu hissettim o anda ( bu arada boşanma düşüncesi epeydir aklımdaydı ve bir gün biteceğini bilincindeyim ve istiyordum)

Etrafımda pek arkadaşım yok . Lisede yaşadığım tramva nedeniyle hayatıma hiç arkadaş sokmadım nerdeyse. Ve insanlardan da korkuyorum bu sebeple.

Sizce insalar çok mu kötü ? Tek başıma yaşamayı düşünüyorum ama korkuyorum ya gerçekten başıma kötü birşey gelirse diye :KK43:
Hayir, herkes kotu degil, siz cahilsiniz.

Sizi küçükten almış kendince eğitiyor. Klasik.

Basiniza kotu sey gelmis zaten. Sizin zaaflarinizi bilip ezmeye calisan esten sonra ne gelecek ki . Hayat zamanla herseyi öğretir birseycik olmaz. Atin kapiya kendini birsey sanan kocanizi. Gorsun bakalim cirkef birine dusup hayat ona ne öğretecek

Evet farkındayım.
Dayatmalarına boyun eğmediğim için anlaşamıyoruz zaten.
Farkında olmanız güzel. Kesinlikle alttan almayın, manipülasyonları özgüveninizi yitirmenize neden olmasın. Vajınanıza kör tıpa vurmak dahil bütün doğum kontrol yöntemlerini uygulayın. En güçlü silahları çocuktur.

Back