Çok teşekkür ederim yorumlar için, biraz daha mantıklı düşünme fırsatım oldu farklı fikirler olunca. Şöyle ki;
Sözlümün ailesinin bana direk olarak beni istemediklerine dair bir imaları hiç olmadı ama dediğim gibi genelde yakın çevreden kız alma taraftarı oldukları için bir gönülsüzlük olduğu da inkar edilemez -ki sözlüm en başta ailelere bu konuyu açmadan beni uyardı, ailemden olumsuz bir şey duyarsan hissedersen yanlış anlama, kimi götürsem aynı şey olacak sana özel bir gönülsüzlükleri olmaz, ben her zaman senin yanındayım dedi-, ama sözlüm 27 yaşında ve biri çıkıp da dememiş sana şu kızı uygun gördük sen ne dersin diye. O yüzden istedikleri kadar gönülsüz olsunlar, sözlüm bu konuda benim yanımda olduktan sonra illa ki kabullenirler zamanla diye düşünüyorum, ben de zaten hiçbir zaman can ciğer kuzu sarması olmak niyetinde değilim ailesiyle, iyi anlaşsak yeter.
Kırıcı tarafları şu ki; kuzenin nişanını zahmet edip haber verebilirlerdi. Ne ben ne sözlüm nişana gidebilecek durumda değiliz zaten, ikimiz de yoğun çalışıyoruz ama taaa askerdeki kardeşten öğrenmek çok koydu. Benden çok sözlüme koydu. Ama yine de evet, kuzenin nişanlanmasına verdiğim tepki fazlaydı o konuda kendimi eleştiriyorum şu anda. Ama ilk duyduğumda şok etkisi yaptı gerçekten elimde değildi. Sanki biz nişanlanmayalım diye amca hasta demişler gibi paranoyaklaştım bir an ister istemez. Annemin de bu konuda etkisi var tabi, iki günde bir arayıp ne olacak bu nişan diye diye beynimi yedi, halbuki insanların yüzüne karşı o kadar olgun ve anlayışlı konuştu ki nişanlım da ailesi de hayran kaldı, ama bana gelince habire dırdır, sağolsun.
Sonuç olarak da sanırım sözlümün etkisiyle oldu bilmiyorum ama babası bugün beni aradı, gayet kendimi doldurmuş ve önyargılı bir şekilde açtım telefonu. Sizin işi gelecek ayın ortalarında yapalım dedi, ben arayıp ailenle de konuşacağım ama işten izin konusu nasıl olacak vs konuştu detayları işte. Kuzenin nişanı falan hiç açmadım o konuları tabi bilmiyormuş gibi davrandım, amcanın durumunu sordum sadece, kötü dedi. Sözlüm birkaç ay sonra askere gidecek, sanırım onun da etkisi var karar verip beni aramalarında ama şu an hem kendimi çok kötü niyetli gibi hissediyorum hem de tamamen haksız olmadığımı düşünüyorum. Yine de artık düşünmeyeceğim, yorum yapan arkadaşlardan bazılarının dediği gibi olmadı maddi durmumuzu biraz toparlayınca kendimiz bir şeyler yapar onlara da söyler işi sonuca vardırırız işte. Ne kendime ne sözlüme bu durumu zorlaştırmanın anlamı yok.
Çok çok teşekkür ederim hepinize yorumlarınız için