Sözlüm başta ailesini öve öve bitiremiyordu açıkçası, toz kondurmuyordu ama süreç boyunca o da ortada bir tuhaflık olduğunu fark etti çok şükür, ondan yana bir sıkıntım yok. Benim anlamadığım bu insanlar daha ilk tanışmalardan itibaren her ne kadar gönülsüz olsalar da beni haftada 3-4 kez arayıp hal hatır sormaya başladılar, ara sıra ailemi bile aradılar hal hatır sormak için. Bu nasıl bir istememek nasıl bir gönülsüzlük ben anlamadım. Kuzenin nişanını büyütüyor olabilirim evet, ama madem onların nişanlanmasında sakınca yok bizim saçma sapan bir söz yapmamız dahi niye amcaya ayıp ilan edildi bunu da anlamadım.
Gerçekten her şeyi abartıyor olma ihtimalimi asla göz ardı etmeyerek söylüyorum; evde yapılacak, birkaç yakın akraba çağırılacak, bir-iki fotoğraf çekilip, insanlara bir şeyler yedirip sonlanacak basit bir nişan saçmalığı için bu kadar engel de normal değil heralde değil mi? Ben mi yanlış düşünüyorum?
Bana kalsa asla takılmam böyle prosedürlere ama ailemin tek çocuğuyum, bunları benden başka yaşatacak kimse yok onlara -ki özellikle annem inanılmaz takar böyle şeylere-. Şu an annem bu iş biraz daha uzarsa insanlar laf etmeye başlayacak modunda, nedeni ailelerimizden ayrı bir şekilde sözlümle aynı şehirde çalışıyor olmamız. Tabi ki saçma bu laf söz meseleleri, ortada ayıp bir şey yok, ben bir öğrenci yurdunda kalıyorum sözlüm de bir arkadaşıyla evde kalıyor, birbirimizi hafta 2-3 kez ancak görebiliyoruz, ama annemin cephesinden her an evlilik dışı çocuk yapacak imajı veriyor gibiyiz, sağolsun abartmak esas annemin işi çünkü.
Her şeye rağmen ikimizin arasında bir sorun olmadığı sürece gayet iyi anlaştığım, kafamın uyuştuğu biriyle ilişkimi böyle saçmalıklara kurban vermek istemiyorum, iki aile birbirine girse yine de ayrılmaya değmez diye düşünüyorum çünkü ortada bizlik bir sorun yok, her şey bizim dışımızda gelişiyor. Ama ne yapacağımı da hiç bilmiyorum. Annem bu durumu illa ki öğrenecek, ama haftaya ama bir ay sonra. Benden ya da sözlümden değil ama öğrenecek. Öğrendiğinde de asla soğukkanlı ya da düşünceli yaklaşamaz biliyorum çünkü karşı tarafın isteksizliğinin o da farkında, patlayacak artık. O zamana kadar fırtına öncesi sessizliği dinleyip huzur mu bulsam ne yapsam?