• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanın Atası Yeni Bir Tür Bulundu: Homo Naledi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
İnsanın atası olan yeni bir tür bulundu

10.09.2015 12:06
insanin-atasi-olan-yeni-bir-tur-bulundu-70078-5.jpg

Güney Amerika'da yapılan kazılarda insanın atası olan yeni bir tür bulundu. Bulunan yeni tür 'Homo naledi' olarak adlandırıldı.

Mağarada bulunan kalıntılarda 15 farklı kişiden 1500 iskelet parçası bulundu. Kalıntılarda bulunan 15 kişinin içinde küçük çocuklar, yetişkin ve yaşlı bireyler olduğu bildirildi.

Bacaklarının ve ayaklarının uzun mesafe yürüyüşü için kullanıldığının açık olduğunu söyleyen araştırmacılar, fosil bulduklarını zannederken iskelet kalıntılarıyla karşılaştıklarını söyledi.

Türün yaşı henüz tespit edilemezken, en az on binlerce yıl öncesinden kalma olduğu düşünülüyor. Bazı bilim insanları ise türün Homo erectus'un bir kolu olabileceğini ve kemiklerin 2 milyon yıllık olduğunu iddia etti.Ancak türün kimi özelliklerinin insansı olması sebebiyle keşfi yapanlar böyle düşünmediklerini bildirdi.

insanin-atasi-olan-yeni-bir-tur-bulundu-70100-1.jpg

Türe dair yapılan rekonstrüksüyon

Türe dair yapılan incelemeler, insansı özelliklerine rağmen beyninin küçük olduğunu gösteriyor. Türün modern insanların kimi özellikleriyle ilkel maymun özelliklerini bir arada bulundurduğu söyleniyor.

2013 yılında Maropeng'de başlayan kazı çalışmaları gerçekleşen keşifle birlikte bilim dünyasını heyecanlandırdı.
http://www.birgun.net/haber-detay/insanin-atasi-olan-yeni-bir-tur-bulundu-89002.html
http://news.nationalgeographic.com/2015/09/150910-human-evolution-change/

national geographic teki linkinide paylaştım ama ingilizçe bilmediğimden okuyamadım:KK53::KK53: belki orda yazıyordur

national geographic teki linkinide paylaştım ama ingilizçe bilmediğimden okuyamadım:KK53::KK53: belki orda yazıyordur
Bende yabancı kaynaklar buldum fakat aynen dil yok o yüzden çeviripte okuyamıyorum:KK14:

Bir gün herkes evrimi kabul etmek zorunda kalacak zaten, şu an bile insanın gözüne soktukları gerçekler var; yeni şeyler bulundukça kaçarı kalmayacak.
Beni çok etkileyen 2 şey oldu.
Biri artık fillerin dişsiz doğması. Dişleri için avlana avlana savunma için olsa gerek dişsiz doğuyorlar artık.
Diğeri de bir balık türünü sadece yarısına kadar gelen su içinde tuttular, bir süre sonra balığın ayakları çıktı, yaşayabilmek için. (su kısmından tam emin değilim, ta kışın okumuştum, görselden aklımda yarı su diye kalmış)

Bir gün herkes evrimi kabul etmek zorunda kalacak zaten, şu an bile insanın gözüne soktukları gerçekler var; yeni şeyler bulundukça kaçarı kalmayacak.
Biri artık fillerin dişsiz doğması. Dişleri için avlana avlana savunma için olsa gerek dişsiz doğuyorlar artık.
Diğeri de bir balık türünü sadece yarısına kadar gelen su içinde tuttular, bir süre sonra balığın ayakları çıktı, yaşayabilmek için. (su kısmından tam emin değilim, ta kışın okumuştum, görselden aklımda yarı su diye kalmış)
Bu kabul kismi hic bir zaman gerçekleşmeyecek ne yazik ki... Net ortaminda evrim ile ilgili yapilan yorumlara bak... Bu konuda daha cooook yolumuz var.

Bende yabancı kaynaklar buldum fakat aynen dil yok o yüzden çeviripte okuyamıyorum:KK14:
Naledi yerel Sotho dilinde yıldız demekmiş.
Homo sapiens bilen adam, homo idaltu "yaşlı", "ilk doğan", homo erectus "dik adam."

Bu kabul kismi hic bir zaman gerçekleşmeyecek ne yazik ki... Net ortaminda evrim ile ilgili yapilan yorumlara bak... Bu konuda daha cooook yolumuz var.
Aslında azıcık mantıkla olurdu bu iş mantıklar tamamen kapalı olmasa. Gerçi o mantık istediğini kabul ediyor, istemediğini reddediyor :D
Maymunun insan olduğunu sananlar var, yani evrimin bu olduğunu. Sabit olarak söyledikleri o zaman şimdiki maymunlar neden insan olmuyor :D
Kuzenimiz onlar, kuzenimiz.
Kabul etmeleri, etmemeleri de bir şeyi değiştirmez aslında ;)

Amaninn son günlerin üstüne bir de evrim tartışması kaldırmaz bu bünye.
Sana şimdiden kolay gelsin.

"Sen maymun olduğunu kabul ediyorsun yani kehkeh" düzeyinde evrim tartışmalarında kolaylıklar dilerim.

Back
X