• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsan Kaynakları Hakkında Bilgisi Olan var mı?

Dersolsun

Baslngc:60.4 Gncl:55 Hedef:55
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2012
3.342
3.030
448
Merhaba ,

Ben üniversite okuyorum ve RABBİM(C.C) nasip ederse 3. sınıf olacağım. Blümüm 'Kamu Yönetimi'..

Mezun olmak nasip olursa 'İnsan Kaynakları' alnında işler yapmayı istiyorum.

bu konuda kendimi nasıl geliştirebilirim? Kendi çabalarımla bir şeyler yapmam lazım..Öğrenmeyi , kitap okumayı çok seviyorum.

Ne tarz kitaplar okumam gerekiyor ve yazar-kitap ismi de verebilirseniz çok sevinirim.

hayırlı akşamlar.

Aslında bence şanslısın çünkü kamu yönetimi, biraz genel kültür eğitimi gibi veriliyor her konudan ufak ufak bilgilenmiş oluyor kamucular, benim insan kaynakları konusunda bir deneyimim yok ama siyasal'In yanına ileride ayakları daha yere basan bir iş yapabilirim belki diyerek Çeko okumaya başladım. Kitle psikolojisini, işletme, iktisat ve sosyolojiyi, insan kaynakları yönetimi de kapsadığı için işe yarar olacağını düşünüyorum İK alanında da. İstersen sende 2.üniversite kapsamında başvur zaten çok kolay oluyor açık öğretim dersleri rahat geçersin.

benim bölümüm insan kaynaklarını da kapsıyor.fakat hocamız kitap adı vermedi.burada daha çok toplum önünde konuşmak önemli olduğu için buna yönelik bişeyler bulabilirsin, bunun yanında diksiyona yönelikte olabilir

İK alanında iyi kurumların sertifika programları var. Onlara katılabilirsiniz.

Bence bir insan kaynakları sertifika eğitimine katılabilirsin canım. Ücretleri biraz yüksek ama. 3. sınıfmışsın, bölümünde zorunlu bir staj süreci var mı bilmiyorum ama bence bir ik danışmanlığı firmasında staj yapabilirsin bu yaz. Bir de insan kaynakları süreçleri de kendi içerisinde, kariyer yönetimi, performans yönetimi, işe alım ve idari işler olarak özelleşiyor, sen daha çok İk nın neresinde olmak istiyorsun buna da karar verebilirsin bu süreçte. Ben de bu alanda kariyer yapmayı çok arzu ettim, sertifika programlarına da katıldım, kitaplar da okudum, staj da yaptım ama asıl istenen maalesef deneyim, deneyim, deneyim. O yüzden okulunu tamamlamadan sabredip şöyle bir en az 7-8 ay staj yapsan bir ik departmanında, iş bulman çok kolaylaşır canım :34:

ik en çok stajda öğreniliyor sanırım. Ben de uluslararası ilişkiler son sınıfım 1 senedir iki farklı ik danışmanlık firmasında çalıştım hala çalışıyorum. Çalıştığım kurumların sektörün en iyilerinden olması da etkiledi tabi. Benim tavsiyem ik danışmanlık firmalarında staj yapman.

Hangi kitapları okuyabilirim demişken,
Tekin Akgeyik, Uğur Dolgun, Birgül Çiftçi, Derya Ergun Özler, Deniz Kağnıcıoğlu, Mehmet Ferhat Özbek, Aytül Çolak ve Celalettin Serinkan'ın hepberaber yazdığı "İnsan Kaynakları Yönetimi" isimli bir kitap var. O kitapta insan kaynaklarına dair aradığın her sorunun yanıtını bulabilirsin. Bu arada ben de seçmeli ders olarak seçmiştim insan kaynaklarını, gerçekten bir şirketteki en önemli, en iyi departmanlardan biri olduğuna karar vermiştim. Çok güzel bir meslek seçimi yapmışsın.

ik en çok stajda öğreniliyor sanırım. Ben de uluslararası ilişkiler son sınıfım 1 senedir iki farklı ik danışmanlık firmasında çalıştım hala çalışıyorum. Çalıştığım kurumların sektörün en iyilerinden olması da etkiledi tabi. Benim tavsiyem ik danışmanlık firmalarında staj yapman.

canım ben de uluslararası mezunuyum, sakıncası yoksa özelden bikaç firma önerebilir misin bana? bir de iş konusunda biraz ayrıntılı bilgi vermen mümkün mü?

hepinize çok teşekür ederim arkadaşlar tavsiyelerinizi uygulamaya çalışacağımdan emin olabilirsiniz.ALLAH(C.C)'ım razı olsun:)

'BİR İNSAN KAYNAKLARI MASALI-ÖZDEN ASLAN'
'İŞTE MÜLAKAT-MEHMET ERKAN&OĞUZ ERDOĞAN' bu tarz kitaplar okursan hem bilgi sahibi olur hemde çok keyifli okursun ,ilk bu tarz kitaplardan başla bence ve insan kaynakları birçok meslekten o kadar ayrı bir yere sahiptir ki umarım istediğini gerçekleştirirsin.3.SINIFMIŞSIN HALA ŞANSIN VAR OKULLARDA BİRÇOK SEMİNER OLUYOR VE BUNLARIN ÜCRETLERİ DAHA DÜŞÜK ONLARDAN YARARLANABİLİRSİN.

Back