• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

insan isterse...

Dante

Her gün birinizi, bir gün hepinizi..
Kayıtlı Üye
9 Mart 2011
11.802
9.204
448
Bir Yükseliş Öyküsü: Hizmetliydi, Öğretmen Oldu

Hasan Fehmi Öztürk, işçi olarak çalışıyordu. Bir gün işten çıkarıldı ve onu ilk yalnız bırakan kişi sevgilisi oldu. İşsiz, parasız birisiydi artık. Bir gün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan hizmetli personel alımı sınavına girdi ve sınavı birincilikle kazandı. Sinop’un Türkeli ilçesindeki yatılı ilköğretim bölge okulunda (YİBO) hizmetli olarak göreve başladı. Burada öğretmenleri, öğrencileri gördükçe içinde öğretmen olma konusunda ateşlerin yükseldiğini hissetti. Bir gün kararını verdi: Öğretmen olacaktı. Ama önünde bazı engeller vardı; lise okumamıştı, hizmetli olarak çalışıyordu, birçok öğrencinin sıfır çektiği ÖSS sınavını kazanmalıydı.

Ama o karar vermişti. Öğretmen olacaktı. Bunun için ilk önce açık lise kaydını yaptırdı. Ancak lise dersleri ona çok yabancıydı, bilgi eksikliği çoktu. Hasan Fehmi Öztürk bilgi eksikliğini gidermek için çalıştığı YİBO’ da liseye hazırlanan öğrenciler için açılan hazırlık kursuna gitmeye başladı. İlköğretim öğrencileriyle aynı sınıfta ders görüyordu. Bu kurslar sayesinde liseyi iki yılda bitirdi. Hangi ortaokuldan, mezun olduğunu soranlara ‘'' Hizmetli olarak çalıştığım ortaokuldan mezunum ‘'diyordu. Artık öğretmenlik önünde büyük set olan ÖSS ile karşı karşıyaydı.

Birçok öğrencinin dershaneye gidemediği için kazanamadım dediği ÖSS’ ye sınav hazırlık dergileriyle hazırlandı. İlk ve tek tercihi olan Kastamonu Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği’ ni kazandı. Okuması da hiç kolay olmadı. Sabahları üniversiteye gidiyor, akşamları ise çalıştığı okulda gece bekçiliği yapıyordu. Ama o dört sene sonra öğretmen olmayı başardı. Başarısının sırrını ise şöyle açıklamaktadır: '' İnsanoğlu istedikten sonra başaramayacağı bir iş yoktur. Bu nedenle önce hedef, ardından hedefe ulaşmak için çalışmak lazım. ''

İnsan İsterse Kitabından Alıntıdır. (Mümin SEKMAN)

bunun doktor versiyonu da vardı
hatta o adam bir de dört çocuk okutmuştu
doktor hakim öğretmen ve avukattı çocukları da

Helal olsun valla. :46::46:
Adam hizmetlilikten öğretmenliğe yükseliyor, bende hâlâ kaldığım 2 dersten nasıl geçebilirim diye düşünüyorum. :17::17:

Back