Bir kısmı tecrübe, bir kısmı gözlem. Bdv de biraz takılın, orda ne tecrubeler var ne tecrübeler....
Yorum yapmayın, size sorulmadan yorum yapmayın.
Olayların görünmeyen yüzünü de düşünün. Misal adam karısını aldatiyor, karışmayın. %90 zaten karısı biliyordur, gidip söylersiniz yuva yıkan olursunuz. Herkes iyi olur siz kötü olursunuz.
İsyerinde asla dedikoduya karışmayın. Kimsenin sizi dolduruşa getirmesine izin vermeyin. Kimsenin hakkını savunmaya çalışmayın, genelde kendileri sorun yaşamamak için olayı size yansıtır ve sizden haklarını savunmanizi isterler. Kavga edip boş yere huzuru kaçan, işten çıkan siz olursunuz.
En büyük tecrübelerim ise, insanlar ve duygular değişiyor. Bıraktığımız gibi kalmıyor, anne baba kardeş sevgili arkadaş..... Hayatımdan birini çıkartmak konusunda çok zorlanirdim. Sanki akrabalarım ne olursa olsun canımdır, sevgilim sonsuza dek benimle olacak, sanki x arkadaşım ölene kadar benimle olacak zannederdim. Ama şimdi öyle değil. İlişkiler doğar, gelişir, ölür döngüsünü kabul ettim. Gelmesi gerekene, gitmesi gerekene , bitmesi gerekene izin veriyorum. Ve bu çok rahatlatiyor.
Ve ben bir sorun olduğunu düşünüyorsam, hissediyorsam bir sorun vardır. Sezgilerime güvenim tam.