İnsan içine çıkamaz oldum!! (Panik atak)

kinderr

Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2014
364
23
18
34
Konya
Sürekli içimde bastırmaktan yoruldum.. Uzun süre panik atak tedavisi gördüm iki yıl önce de tedavim bitmişti. Bu illet yeniden ortaya çıktı. Bir ay kadar önce kendini belli etmişti ufaktan tekrar ilaç tedavisine başlamıştık fakat dün öyle şeyler yaşadım ki resmen dua ettim allahım canımı al ölüyüm diye. Hiç bukadar ağır atlatmamıştım.. Dün uçakta önce hafif bir iç sıkıntısı ile başladı sonrada titreme kalp çarpıntısıyla devam etti, uçak pistten tekar döndü uçuşumu iptal etmek için sonra sakinleştim devam ettik butün yol boyu fenalaştım, damarlarım patlayacak sandım. Resmen damarımdaki kan ters akıyordu, nefesim kesildi.. Uçaktaki herkese rezil oldum, milleti korktum ama inanın elimde olan birşey değil. Çok anlayışlı yaklaştı herkes yardımcı olmaya çalıştı ama nafile en son pilot kabinine aldılar orda biraz sakinleştim. Ardından otobüs yolculuğum vardı, ordada aynı şeyleri yaşadım ne sabah oldu ne de saatler geçmek bilmedi..Kalabalık, sıcak ve bunaltıcı ortamlara giremiyorum. Kafada bitiyor biliyorum daha önce atlattım ama bu sefer bukadar güçlümüyüm bilmiyorum..

cok gecmis olsun canim. Bundan yillar once gittigim bir psikolog bana cok farkli bir tavsiye vermisti. sana onu soyleyeyim. Biliyorsun genelde psikologlar, panik atak geldigi zaman, oyalanacak birseyler bulun, dusunmemeye calisin derler. Ama maalesef bu herkesde ise yaramiyor. Mesela ben dusunmemeye calistikca daha fazla aklima geliyor, dalga dalga.

Bu psikolog bana soyle demisti: gecirilen her panik atak aslinda bir firsattir. Vucudun "panik atak" tepkisini kendini tehlike altinda hissettigi icin verir. Bu sirada insan olecegini zanneder. Ama panik bittiginde olmedigini gorursun ve kendi kendine ben neden boyle tepki verdim diye kizarsin. Fakat gecirilen her panik atak, bize panik atagin bizi oldurmedigini gosterir. Bu sebeple, aslinda panik ataklar birer tecrubedir. Eger dogru yaklasimda bulunursan, gecirilen her panik atak, bir sonraki panik atagin daha hafif gecmesini saglar.

Yani bebegim yapman gereken su: baktin panik atak mi geliyor. Diyeceksin ki: bu beni oldurmeyecek, bunu benim aklim biliyor ama vucudum bilmedigi icin boyle tepki gosteriyor. Oyleyse, panik gelirse gelsin. en kotu ihtimal, bu gecirecegim atak cok kotu bile olsa, bu tecrube benim bir sonraki panik atagimi daha az siddetli yapar.

Bu yaklasim bende ise yaramisti. Cunku ben panik geldigi zaman soyle bir ruh haline burunuyordum "panik geliyor, dusunmemeye calis dusunmemeye calis, dusunmemeye calis" Ee tamam da boyle olunca daha cok dusunuyordum.

Tekrardan cok cok gecmis olsun canim. Bunu yenebilirsin, bu zamana kadar tedavi olan, bunu yenmis insanlari dusun. onlar yapabildiyse sen de yapabilirsin.

Agorafobi konusunda da maalesef kendini zorlaman gerekiyor canim. Baska turlu ustesinden gelinmiyor.

Çok teşekkür ederim.. Dediğiniz gibi düşünmemeliyim dedikçe daha yoğun oluyor düşünceler. Sizin anlattığınızı uygulamaya çalışacam elimden geldiğince en güzeli bu sanırım.Zaten ilaç tedavisi görüyordum (L..ral), bugün doktorumla görüştüm ilaç değiştirip Pax... Dönüş yaptık. Umarım tekrar kurtulurum birdaha aynı şeyleri yaşamak istemiyorum.. Çok yorgum düştüm toparlanamadım daha öyle çabalamışımki kollarım bacaklarım morarmış.

Kesinlikle kafa da bitiyor canım.. Bence farklı doktorlara görünebilirsin..

İşinin ehli olan bir doktor illaki vardır..

Sizi öyle iyi anlıyorum ki..Kaba bir tabir olacak ama Nasreddin Hoca misali eşekten düşenin halini eşekten düşen biliyor gerçekten..Hayatımın son 3 yılı panik atak ile kayıp zaman..Çok ağır ilaçlar kullandım ama her seferinde başa döndüm..Size tavsiyem ilaçla birlikte mutlaka psikolog desteği alın, yalnızca psikiyatırlar ve ilaçla çözülmüyor çünkü...Ben 3 yılın ardından İlk kez 1 aydır psikolog desteği alıyorum ve ilk kez uzun zamandır bu kadar iyi hissediyorum..Lütfen ve lütfen acilen bir psikologa başvurun..Allah hepimize şifa versin..

Kesinlikle kafa da bitiyor canım.. Bence farklı doktorlara görünebilirsin..

İşinin ehli olan bir doktor illaki vardır..

Kafada bitiyor canım ama işte elimde olmuyor.. Doktorum Türkiye de ün yapmış bir prof. alanında çok başarı, ilgili biri çok memnunum..

namaz kılın Allah'ın izniyle bir daha olmaz ve birçok iç sıkıntınız da geçer üstelik
tecrübeyle sabit

(müslüman oldugunuzu varsayarak söyledim tabi değilseniz kusura bakmayın)

Son düzenleme:

Tabiriniz çok doğru, yaşamadan bilinmiyor.. Dışarıdan çok basit ne var bunda gibi söyleniyor hatta insanlar garipsiyorlar, allah yaşatmasın kimseye,başa gelince bilinmez...

Psikiyatırdan destek alıyorum fakat doktorum bu alanda işinin ehli, seanslar bir saat sürüyor psikolog ile görüşür gibi konuşuyoruz, çok rahatlıyorum kendime geliyorum fakat bu sefer anlamadım çok ağır yaşadım.. Sınavların stresi bazı problemler kısacası herşey üst üste geldi.

Panik atak olay anında değilde sonradan çıkan birşey olduğu için herşey birikti kaldıramadım ilacıda bünyem kaldırmadığı için böyle ağır atlattım sanırım..

namaz kılın Allah'ın izniyle bir daha olmaz ve birçok iç sıkıntınız da geçer üstelik
tecrübeyle sabit

(müslüman oldugunuzu varsayarak söyledim tabi değilseniz kusura bakmayın)

İlginiz için teşekkür ederim.. Manevi açıdan eminim rahatlatıyordur namaz, bazı şeylerde tıbbın yeri ayrıdır... Bu hastalık uzun bir tedavi sürecine girmedikçe kolay kolay atlatılabilcek birşey değil.

ben böyle atlattım o yüzden önerme gereği duydum

Allah şifa versin

geçmiş olsun. panik atak var bende. bu illeti bilmeyen insanlar genelde ah canım kafanda bütün bunlar düşünme rahatlarsın derler ama ben öyle olduğuna inanmıyorum maalesef. yani uzun süreden beri bu illetle uğraşıyorum insanlar ufak bir can sikintisi zannediyor. bence bu tipki diger hastaliklar gibi fizyolojik bir problemle alakali ve ilac tedavlsl sart. psikoterapiyle beraber elbetteki. senin ucaga binmen zaten büyük bir cesaret panik atakli biri olarak o yuzden seni tebrik ediyorum. yalniz aldigin ilac zaten depresyon ilaciymis o bir ise yaramazdi. panik atak icin alinan ilaclar baska oluyor ki doktor uygun görüp vermiş. inşallah atlatırsın.

ben böyle atlattım o yüzden önerme gereği duydum

Allah şifa versin

Çok teşekkür ederim düşüncelerinizi paylaştığınız için,elbette bende sürekli dua ediyorum içim rahatlıyor ama o an işte hiçbirşey fayda etmiyor, bu günlerde geçer inşallah..allah hepimize şifa versin..

Kesinlikle insanlar hissettiklerimizi gözleri ile görebilme gibi birşey bekliyor ama bu ruhsal bir çöküntü olduğu için anlayamıyorlar. Çocukluğumdan beri uçağa biniyorum ve 6 yıldırda zorunlu olarak binmekteyim, olduğum yere başka birşeyle gitme şansım yok,hiç korkmadım paniğim tutarmı diye, aklıma bile gelmedi,anlayamadım ne olup bittiğini hayatımın en zor anıydı..Bir ay sonra yine yolculuğum var şimdiden korkmaya başladım.

L..ral depresyon ve panik atak içindi,içinde bulunduğum duruma en uygunu olarak kararlaştırmıştı doktor ama ağır bir ilaç olduğu için bünyem kaldırmadığı için Pax..l'e döndüm. Sizede acil şifalar dilerim..

tskler. ben x...kullanıyordum panik olucağımı düşünüdüğüm ortamlarda, kısa sürede etkili olduğu için panik şalterini kapatıyordu. sen yine iyisin benim 12 saat uçmam gerekiyor türkiyeye gelmek için ve şu an ilaç alamıyorum bebeği emzirdiğim için:s o yüzden hep erteliyorum geliş işini. o yüzden yaşadıklarını çok iyi anlıyorum. Allah sana da şifa versin arkadaşım.

Ben de panik atak hastasıyım. Benim ataklarım mide bulantısı-kusma ve bayılma şeklinde olur..

Arkadaşım bu hastalık, "tedavisi biten" bir hastalık değildir..Bunu doktorun sana nasıl söylemez anlam veremedim. Ömür boyu taşıyacağın, en ufak bir sıkıntıda ya da büyük travmalarda baş gösteren bir rahatsızlıktır. İlaçlarına devam edeceksin ömür boyu..
Troid gibi düşün..
İlaçlar+atak zamanında telkin ve nefes egzersizleriyle hafifletebilirsin.

Panik atak asla, ama asla psikolojik bir hastalık değildir. Öyle "kafada bitiyor" türünden bir şey değildir yani. İnsanlar bu konuda fazlasıyla yanılgıya düşüyor. Bildiğin patolojik bir hastalık..

Senin başına, kalbine, midene çatır çatır vuran, atak geldiği anda sonuçlarını patolojik olarak yaşadığın bir hastalık..
Tıpkı migren gibi, tıpkı ülser gibi, tıpkı kalp hastalıkları gibi.

Önce bunu kabul et, bu hastalıkla bir ömür geçireceğini unutma.

mrb arkadaslar bu hastalıgı hanı derlerya Allah dusmanıma vermesın dıe aynen ole fakat ınsan yalnız olmadıgını gorunce rahatlıor:) herkee gecmıs olsun bende uc yıldır savasıorum fakat bendekı bedensel sorunlar fazla bole olanlar varmı paylasımlar bırbırımıze desteklerımız cok onemlı bence

mrb arkadasım oncelık bu hastalık psıkolojının uzerınden yuruyen bı hastalıktır benımde tek sıkayetım bulantı karın agrısı tıtreme baygınlık hıssı olur fakat bu yınede vucudun beynı uyarıp hormonları harekete gecırmesıyle olur ama sıze su konuda katılıorumkı sanırım gecmıcek hayat boyu

arkadaş yaşadığı panik evrelerini çok iyi tanımlamış, benim de aynen öyle oluyor. önce iç sıkıntısı geliyor sonra düşünmeye başlıyorum, işte şimdi geliyor diye sonra vucudum uyuşmaya titremeye başlıyor, kalbim çarpıyor bide en kötüsü karnıma dayanılmaz kramplar geliyor benim, millete rezil olucam diye düşünmeye başlıyorum, başka insanlarla yolculuğa çıkmak tamamen bir işkence benim için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…