- Konu Sahibi zeytinyaglipirasa
Ah arkadaşlar! çocuk sahibi olmak ile olmamak arasında gidip geliyorum! Lütfen zıt düşüncede olanlarla yazışalım mı?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bu soruyu yazdığına göre seninde içinde çocuk özlemi var kısıtlamalardan korkuyosun. yani çocuk düşünmeyen kişi bunu hiç bir şekilde dile getirmez bence :)) benim eşimde cesaret edemiyordu çocuk için. ben çok istiyordum. şimdi 7 aylık bebeğimiz var bu 2 yaşına gelince tekrar yapalım diyor. bu arada 2 yıllık evliyken bebek yapmaya karar verdik. zorlukları yok değil yani herşeyi zor kısaca:) dünyaya geldi biz bebek severiz diyoruz oo paşa kendini sevdirmeyi geç ağlamalardan vakit bulup popomuzun üzerine oturamadık. ya uyurken susuyor ya mama yerken. yani çok çektirdi bize. ne uyku ne yemek ne evlilik düzeni herşeyi karıştırdı. sırayla yemek yiyorduk bu anlattıklarım ilk 2 ay. herşeyi zordu ama düşünüyordum evet bütün huzurumuzu kaçırdı e ozaman olmasaydı keşke diyebilirmiyim. Aslaaaa nasıl onsuz hayat Allah ım sen koru evladımı flan cümleleriyle devamı geliyor. o olsun da hiç uyumasın yemek yedirmesin hiç rahat vermesin ama o hep olsun hep sağlıklı yanımızda olsun. zaten ilk zamanlar çok sevimli oldukları için içinde bi sevgi oluyor biraz büyüyor ve size gülmeye başlıyor tanıyor flan yani sonra sonra zaten o kendini sevdirmeye başlıyor. Allah isteyen herkese versin. İnsallah benden önceki yorum yazan arkadaşada Allah ım süpriz gibi bi evlat hediye etsin.Ah arkadaşlar! çocuk sahibi olmak ile olma mak arasında gidip geliyorum! Lütfen zıt düşüncede olanlarla yazışalım mı?
bu soruyu yazdığına göre seninde içinde çocuk özlemi var kısıtlamalardan korkuyosun. yani çocuk düşünmeyen kişi bunu hiç bir şekilde dile getirmez bence :)) benim eşimde cesaret edemiyordu çocuk için. ben çok istiyordum. şimdi 7 aylık bebeğimiz var bu 2 yaşına gelince tekrar yapalım diyor. bu arada 2 yıllık evliyken bebek yapmaya karar verdik. zorlukları yok değil yani herşeyi zor kısaca:) dünyaya geldi biz bebek severiz diyoruz oo paşa kendini sevdirmeyi geç ağlamalardan vakit bulup popomuzun üzerine oturamadık. ya uyurken susuyor ya mama yerken. yani çok çektirdi bize. ne uyku ne yemek ne evlilik düzeni herşeyi karıştırdı. sırayla yemek yiyorduk bu anlattıklarım ilk 2 ay. herşeyi zordu ama düşünüyordum evet bütün huzurumuzu kaçırdı e ozaman olmasaydı keşke diyebilirmiyim. Aslaaaa nasıl onsuz hayat Allah ım sen koru evladımı flan cümleleriyle devamı geliyor. o olsun da hiç uyumasın yemek yedirmesin hiç rahat vermesin ama o hep olsun hep sağlıklı yanımızda olsun. zaten ilk zamanlar çok sevimli oldukları için içinde bi sevgi oluyor biraz büyüyor ve size gülmeye başlıyor tanıyor flan yani sonra sonra zaten o kendini sevdirmeye başlıyor. Allah isteyen herkese versin. İnsallah benden önceki yorum yazan arkadaşada Allah ım süpriz gibi bi evlat hediye etsin.
Hayattan tüm beklentileriniz karşılayın, gezin, tozun, yiyin, için, çalışın, kazanın, tatil yapın... eğer doyuma ulaşırsanız çocuğunuz olduğunda çok fazla zorlanmazsınız, çünkü bir şekilde hayatınız kısıtlanacak. Bir çok insan gece çıkamadığı, tatile gidemediği için hayıflanıp duruyor. Hayatınızı bir süre ona adamak zorundasınız bu bir gerçek çünkü size her hali ile muhtaç bir canlıya sahip olacaksınız.
Buna karar vermek pek bencillik sayılmaz aslında. Hayattan ne istediğimize göre karar verilebilecekbir durum. Genel söyleyişle kumar işte. Bi şeyleri seçiyor diğerlerini seçmiyoruz.Bende sorumluluk almamak ve rahatça gezip tozmak derdinden dolayı istemiyorum
ve bencil olduğumu düşünüyorum artık..
O benciliğin nedenini araştırırsak belki de bencillik olmaktan çıkabilir evet..Buna karar vermek pek bencillik sayılmaz aslında. Hayattan ne istediğimize göre karar verilebilecekbir durum. Genel söyleyişle kumar işte. Bi şeyleri seçiyor diğerlerini seçmiyoruz.
Evliliğimizin ilk senesi istemedik gezdik tozduk tadını çıkardık sonra istedik bebişi gelsin dedik iki kişiyle hayatta bi yere kadar evde bi neşe arıyosun çünkü. İlk Evlilik yıldönümü haftasında öğrendim anne olacağımı bizi bekletmemişti kızım şimdi 7.5 aylık. Zorlandım ev hanımı olmama rağmen ev bebek eş sorumluluğu derken bunaldım bazen ama onun bi gülüşü herşeye deyiyo. Bazen annem der gibi oluyo yada baba diyo ve bilinçli ama istediğinde söylüyo farkediyorum. Bu mutluluk ya iyiki var kızım bence anne olmak kariyerden çok daha önemli senden bi parça sende büyüyo senle büyüyo