bizimkiler tapulu ev aldi senin dedigin gibi 10 yildir yapilmadiKızlar merhaba, uzuuuun zamandır gelemiyorum buralara. Ama yine ocağınıza düştüm
Aranızda inşaat hali tamamen bitmemiş/ bitmesine az kalmış olan evi alan varmı ?
İskan sorunu yüzünden begendiğim evi almakta tereddüt ediyorum. Emlakcı ve müteahhit 2 ay sonunda
iskanının olacağına garanti veriyorlar. Güvenilir değiller ama acaba diyorum yinede.
İskan için inşaatın tamamen bitmiş olması gerekir öyle değilmi. İnsaattan ev alanlar oluyor ve iskanı bırakın ev olmuyo ortada. onlar nasıl güveniyorlar ?
İşin aslı ben tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. Bilmediğim şeyler ve araştırıp okumakla da çözemedim.
İskan işi başıma nasıl dertler açabilir, vazgeçip yeni bir ev mi bakayım, ki baktıgım evlerin çoğu inşaatı yeni bitmiş binalar yine bu sorunla karşılaşmama garantim yok.
Ne yapmalıyım yarına kadar karar vermem gerekiyor, yardım edermisiniz.
aman sakın iskanı alınmamış bir evi satın almayı aklınızın ucundan bile geçirmeyin sakın emlakçının sözüne filan da güvenmeyin bitmemiş inşaatın iki ay içinde iskanını nasıl alacaklar sakın almayın o evi bir mimar olarak söylüyorum buu sizeKızlar merhaba, uzuuuun zamandır gelemiyorum buralara. Ama yine ocağınıza düştüm
Aranızda inşaat hali tamamen bitmemiş/ bitmesine az kalmış olan evi alan varmı ?
İskan sorunu yüzünden begendiğim evi almakta tereddüt ediyorum. Emlakcı ve müteahhit 2 ay sonunda
iskanının olacağına garanti veriyorlar. Güvenilir değiller ama acaba diyorum yinede.
İskan için inşaatın tamamen bitmiş olması gerekir öyle değilmi. İnsaattan ev alanlar oluyor ve iskanı bırakın ev olmuyo ortada. onlar nasıl güveniyorlar ?
İşin aslı ben tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. Bilmediğim şeyler ve araştırıp okumakla da çözemedim.
İskan işi başıma nasıl dertler açabilir, vazgeçip yeni bir ev mi bakayım, ki baktıgım evlerin çoğu inşaatı yeni bitmiş binalar yine bu sorunla karşılaşmama garantim yok.
Ne yapmalıyım yarına kadar karar vermem gerekiyor, yardım edermisiniz.
aman sakın iskanı alınmamış bir evi satın almayı aklınızın ucundan bile geçirmeyin sakın emlakçının sözüne filan da güvenmeyin bitmemiş inşaatın iki ay içinde iskanını nasıl alacaklar sakın almayın o evi bir mimar olarak söylüyorum buu size
Bu işler öyle olucak böyle olucak iskan kesin demekle olmaz belge lazım .
Bu ev nerede ? İnşaat firması bilindik bi firma mı ? İnternet sitesi ve referansları var mı ?
Kaç daire yapmış kaçı satılmış ? İmar durumunu kurcalayın bağlı olduğu belediye ile irtibata geçin orada proje olması gerekir gidin bakın
Fiyatı natamam evi almaya değer mi birde onuda düşünün
Enson tavsiyem ise alıcaksanız bu saydıklarıma göre gidin bi avukata sözleşme maddeleri hazırlatın iskan için süre vs söz verilen sürede olmazsa teminat mektubu isteyin bankadan
Ev 100 mü 100 bin liralık teminat mektubu versin
İskan olmaz tamamlamaz kaçarsa bankadan alırsınız paranızı iskan çıkarsa iptal edersiniz
bizimkiler tapulu ev aldi senin dedigin gibi 10 yildir yapilmadi
rica ederim, kesinlikle kurtarmaz inşaatın tamamlanmış olması o binanın iskan alabileceği anlamına gelmez, belediye iskan öncesi binaya, gider kontrollerini yapar ve belki binada imar kanuna aykırı bir yer görür ve iskan belgesi vermeyebilir kısa ve net olarak şöyle söyleyeyim iskanı alınmamış ev almak uçaktan paraşütsüz atlamaya benzerteşekkkür ederim yanıtınız için.
bina inşaati bitmiş küçük işler kalmış durumda.
parkelerin süpürgelikleri, son boya işleri gibi. iskan içinde 2 ay süre verdiler. diğer evler içinde aynı durum söz konusu. satışları bu şekilde yapıyorlar. ama daha önce bi tecrübem yok.
sözleşme maddelerini oluşturup güvence sağlamaya çalışıyorlar. yinede aklım çok karışık.
yeni yapısı biten sıfır binalarda durum hep böyle...
yani bu şekilde inşaatı bitmek üzere olan ve iskan için başvuru yapılcak olması durumu kurtarmaz mı.
otururlar ama satmak istedikleri zaman satamazlar10 yıldır iskan verilmedi mi yani. nasıl oturuyorlar bu şekilde
anladım .. bu işlerle uğraşmaya gelmez hiç..rica ederim, kesinlikle kurtarmaz inşaatın tamamlanmış olması o binanın iskan alabileceği anlamına gelmez, belediye iskan öncesi binaya, gider kontrollerini yapar ve belki binada imar kanuna aykırı bir yer görür ve iskan belgesi vermeyebilir kısa ve net olarak şöyle söyleyeyim iskanı alınmamış ev almak uçaktan paraşütsüz atlamaya benzer
paranızla başınıza dert almayın iskanı tamamlanmış bütçenize göre bir ev illa ki bulursunuzbelediye ile nasıl irtibata geçebilirim. aramalımı gitmeli miyim.
teminat mektubu için avukatlar ücret isterler mi gidip görüşürken ona göre gideyim.
evi begendim ve durum genel olarak yeni binalarda aynı olunca sıkışıp kaldım.
Oturamiyorlar10 yıldır iskan verilmedi mi yani. nasıl oturuyorlar bu şekilde
Kötü örnekler olabilir
Kendim maketten ev aldım allahıma şükürler olsun tam istediğim gibi
Sizin ev alacağınız kişi ile aranızda güven olmalı bitirdiği projeler olması önemli bizimkiler askerdi mesela bu benim için önemli kriter bunlar önemli çünkü bu adamlar ev yapıyor kariyerleri mahvolur
paranızla başınıza dert almayın iskanı tamamlanmış bütçenize göre bir ev illa ki bulursunuz
rica ederimteşekkür ederim sanırım öyle yapacağım..
inşallah diyorum güzel dilekleriniz de çok teşekkür ederim. öyle zor ki her aşaması begenip bulmak almak ...rica ederimgönlünüze göre bir ev bulup mutlulukla, huzurla oturmanızı temenni ederim
zor ama güzel bir şeyinşallah diyorum güzel dilekleriniz de çok teşekkür ederim. öyle zor ki her aşaması begenip bulmak almak ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?