Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları İngilizceyle başım dertte sizce ne yapmalıyım ?

Can_Duru

Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2015
21
10
Merhaba.Bu sene anaokuluna başlayan bir kızım var.Kızım geçen seneden beri harfleri tanıyor.Hem alfabeyi sayıyor hem de tek tek harfleri okuyor.Ama malesef ingilizce.Telefonla oynarken öğrenmiş ve Türkçesi bu desem de kabul etmiyor :) Şaşkınım.Bu iyi birşey mi kötü birşey mi bilemedim.Acaba unutturmaya mı çalışsam , Türkçelerini mi öğretsem , hiç umursamasam mı yoksa ingilizce kursuna mı göndersem ? 1. sınıfa başladığında kafasının karışmasından ve zorlanmasından korkuyorum.Oyuncaklarıyla oynarken sayıları ingilizce söylüyor ve çizgi filmleri bile yabancı dil (dil farketmiyor) izliyor.Müdehale etmeli miyim ?

Hahahah çok ilginçmiş hiç böylesini de duymamıştım, milletin zorla öğretmeye çalıştığını kendi kendine öğrenmiş işte. Okula başlayınca nasılsa toparlar çok kasmayın bence =)

Cocuga mudahale edip dogal gelisimini engellemeyin. Turkcelerini nasilsa ogrenicek. Belli ki yabanci dile ilgisi var. Bu yonde gelisimini destekleyici seyler yapmanizi oneririm.

Yabancı dil gelişimi desteklemek için okulunu değiştirip her gün ingilizce ile iç içe bir koleje verdim.Daha ilk gün öğretmenimiz kızımın yabancı dile yoğun ilgisinin olup olmadığını sordu :) Okula başladıktan iki hafta sonra da ingilizce şarkılar eşliğindeki bir sunuma katıldı.Her şarkının nakarat kısmı ezberlenmiş bile :) Çok mutlu oldum.Sanırım İngilizce bizim için sorun olmaktan çıktı :rolleyes: Topu okula attım her iki dili de öğretsinler :KK48:

X