Doğuma Hazırlık İngilizcede de kulağa hoş gelen türkçe isimler

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

maxih

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2009
32
0
86
- Yurtdışı
Herkese merhaba,

eşi yabancı olanlar çocuklarına ne isim koydunuz..benim eşimde yabancı ama bebeğimiz olduğunda türkçe isim koyacağız ama bir türlü onun hoşuna da giden bir isim bulamadık..onun hoşuna gidenler benim hoşuma gitmiyor..

Eşimin kulağına hoş gelenler kız için Merve erkek için Arda

ben kız için Su,Asya,Masal,Beste,Defne,Aylin isimlerini beğeniyorum ama hiçbirini beğenmedi sağolsun.

İsimlerin içinde ç,ı,ş,ö,ü ğ gibi sadece türkçede bulunan harfleri maalesef koyamıyorum...benim ismim yurtdışında baya sorun oluyor çünkü.

Erkek ismine gelince çok daha zor bulmak uygun bir isim Arda koyarım diyodum ama kuzenim benden hızlı çıktı ondan buseçenekte gitmiş oldu :sinifsinif:

Herkese merhaba,

eşi yabancı olanlar çocuklarına ne isim koydunuz..benim eşimde yabancı ama bebeğimiz olduğunda türkçe isim koyacağız ama bir türlü onun hoşuna da giden bir isim bulamadık..onun hoşuna gidenler benim hoşuma gitmiyor..

ben kız için Su,Asya,Masal,Beste,Defne,Aylin isimlerini beğeniyorum ama hiçbirini beğenmedi sağolsun.

İsimlerin içinde ç,ı,ş,ö,ü ğ gibi sadece türkçede bulunan harfleri maalesef koyamıyorum...benim ismim yurtdışında baya sorun oluyor çünkü.

Erkek ismine gelince çok daha zor bulmak uygun bir isim Arda koyarım diyodum ama kuzenim benden hızlı çıktı ondan buseçenekte gitmiş oldu :sinifsinif:

ayla, leyla, eda, lina, ...

Letisya (Leticia)
Selin (Celine)
Delfin (Dolphin)
Defne (Daphne)

a.s.

Erkek için;
Deniz (Denise)

a.s.

ayni dertten muzdaribim bende.valla oyle bir hale geldimki isim ariycam diye,duzgun okusunlar okumasinlar hic onemli degil.ilk kizimin ismi CEREN.kimse soyleyemiyor tam olarak.bizim isimlerimizide soyleyemiyorlar onun icinde cok onemli degil bizim soyledigimiz gibi soylemeleri.sadece ingilizcede abuk sabuk bir anlami olmasin yeter.ikinci kizima BERFIN ismini dusunduk esimle(artik karar verdik,10 gun sonra dogum).birara MELIS demistim,burayada cok uygun diye.ama sadece buraya uygun diye isim koyamayacagimi dusundum.

Herkese merhaba,

pardon canim yaa.esininn yabanci oldugunu atlamisim.senin isin biraz daha zor kolay gelsin.ama yukarida bir arkadasin onerisi hosuma gitti benimde .LAURA..

evet yurtdisinda yasadigimiz icin isim konusunda 100 defa daha dikkatli olmaliyiz. bende bilmiyorum ne koyacaz. erkek olursa mert kiz olursa kardelen dusunuyorum ama insallah cardinal diye okumazlar:):)ondan korkuyorum

benimde esim yabanci, iki es turk olup baska ulkede yasayinca yine iyi ama eslerden biri yabanci olunca daha da zor ben ne desem guluyor adam!!
gerci artik hamile degilim, ama yine istiyoruz diye simdiden konusuyoruz cunku anladimki kolay olmayacak bulmasi, selin melis hoslaniyor da, erkek icin hicbir sey bulamadim can diyorum johnu hic begenmiyorum diyor bana!!! cocuklar burda okula gidecekse onemli bir konu.fransiz esi olanlar yine sansli e onlarda da è bu sekilde olsa da e ama ingilizce konusan ulkelerde tam duzgun soylenecek isim cok zorr.

evet yurtdisinda yasadigimiz icin isim konusunda 100 defa daha dikkatli olmaliyiz. bende bilmiyorum ne koyacaz. erkek olursa mert kiz olursa kardelen dusunuyorum ama insallah cardinal diye okumazlar:):)ondan korkuyorum

kardeneli esimin ustunde denedim kaydirigubbakcemile2 biraz turkce bildigi icin kardenel okudu ama "bu ne yaaa" diye turkce bir tepki verdi kaydirigubbakcemile3 ama hepsi verir ayni tepkiyi bazi yabanci isimlere bende oyle tepki veriyorum.

aylini de denedim adami deneme tahtasi yaptim yari amerikan oldugu icin turkce bilmiyormus gb oku dedim, a ve y yan yana cok zor ingilizcede diyor, eylin die cikardi, defne yi difne dese de , e vurgulanabilir diye en normal defneyi cikardi ingilizce.

Kiz icin Esra olabilir. Bende yurtdisinda dogdum (ve hala yurtdisindayim) ve ismim burda cok kullanisli.
Erkek cocuk icin isim bulmak daha zor gibi..

Kız için Mira güzel bir isim bence...
Hem bir sürü de anlamı var:

* bir kuyrukluyıldız adı.
* geceleri denizde yunuslara yol gösteren yıldızın adı.
* mitolojide kızıl saçlı yeşil gözlü kahkahalar atarak yaramazlık yapan tapılası varlık.
* bir Likya şehrinin adı.

her dilde de farklı manada:

latince: harika
gürcüce: prenses
rusça: barış, dünya
lazca: yüz, çehre
osmanlıca: başkasının sözüne itiraz edip mücâdele etme.
arnavutça: iyi
galiçyaca: bakmak
ispanyolca: görünmek
italyanca: amaç
malta dili: hedef
sırpça: huzur
kırgız türkçesi: dünya
ingilizce miracle kelimesinin kökü + Miranda isminin kısaltılmış hali (+ Mira olarak da başlı başına bir isim zaten ingilizcede de - kurukluyıldız adı olaraktan)

Ben bu ismi koymak istiyordum ama eşim istemiyor :((

Haa bir de Nil ismi çok hoşuma gidiyor, ama bunu da beğendiremedim eşime :( ıngilizce olarak da anlaşılır bir isim bence...

Allahtan burda ingilizce konusulmuyor.ne kadarda zormus isim bulmak.erkeklerde en kolay söyleye bildikleri isim Ali,kizlardada Selin,Aylin.

sevi ismi nasıl... hem bebeğe hem bi çifte mutluluk verecek bi anlam taşıyo sonuçta AŞK

Back
X