İngilizce Öğretmeni Olan veya İngilizcesi Çok İyi Olanlar Bakabilir mi?

Gizemlikiz90

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2016
271
98
28
Merhaba, ben şuan son sınıfa geçtim lise son yani. Kimya okuyorum ve meslek lisesiyim sağlık değil. Ben dil istiyorum. İngilizce işte normal dört saatlik bi dersin verebildiği faydası kadar iyi ingilizcem. Süper değil ama çokta kötü değil. Gramerde sıkıntım var. Els kitabını sipariş etmeyi düşünüyorum. Gramer olarak herkes ondan memnun. Dil biraz riskli evet bayada bi okuduğunu anlamaya yönelik. Mezun kalırsam ki kalırım yüksek ihtimalle gene hazırlanmayı düşünüyorum. İlk sene baya zor kazanmam. Maddi durum olarak kursa yazılamadım. Zaten bu bölümü istesem bile pek arkamda duran yok meslek olduğum için rehberlik hocalarımda vazgeçmemi söyledi. Ama dilci arkadaslarlada görüştüm bana inanılmaz bi destek verdiler. En kötü bi eğitim fakültesi olmasa bile fen edebiyata gidiyim gene formasyon alır öğretmen olurum. Seviyeli okuma hikayeleri var elimde Els in dergileri var pdf olarak. Ordan çalışırım diye düşünüyorum. Aramizda ingilizce oğretmeni veya benim durumumda olan falan varsa lütfen yorum bırakın. Okuduğunuz için teşekkürler.

Çok çalışman gerek cok diyorum oncelikle ingilizce öğretmenliği bölümünde zamanında ogretim elemani olarak çalışmış biri olarak :) istekli olman cok guzel yeterki emek sarfet. Yapılamayacak birsey yok bu hayatta. O olmazsa şu olur diye birsey yok. Bakalim sen mezun olana kadar formasyon olayi devam edecek mi. Hedefin olsun. Ingilızce ogretmeni olacağım de ve odaklan. Bol bol kelime ezberle. Gramer konularının online anlatımları da var gucun yoksa kursa gidecek. Els dergileri cok etkili olur. Bol bol test çözmeye devam et konulari oturttukca. Bol sans diliyorym. Yolun açık olsun

G Gizemlikiz90
Anladığım kadarıyla üniversiteyi Ingilizce bölümü istiyorsun doğru mu? Yabanci dil cok büyük avantaj ama artık Ingilizce'yi çok kişi biliyor. Tavsiyem dil okuyacaksan Japonca Çince Rusça gibi ticaretin ağırlıklı yapıldığı ülkelerin dilini okuman. Zaten dilden gireceğin icin İngilizceyi de ögrenmiş olacaksın. Bir de öğretmenlik olarak kısıtlama kendini. Uluslararası şirketlerde farkli departmanlarda (insan kaynakları, ithalat ihracat gibi) iş bulma sansin olur. Rehberlik yapabilirsin. Turizm sektorunde çalışabilirsin. Dildeki tek dezavantaj dili ögrenip egitimin boyunca meslek öğrenememek. Meslek icin de boş zamanlarinda paraya bakmadan iş ögrenmeye çalışabilirsin. Veya yuksek lisans doktora yapıp üniversitelerde egitmenliğe devam edebilirsin. Dil bölümü için acayip çalışman lazım. Els'ten ziyade TOFEL sınavlarına çalışır gibi çalışman gerekebilir. Umarım dilediğin gibi olur herşey.

Ben de 12. Sınıfım bu sene,ingilizcem epey iyi ama dil istemiyorum. Yardımcı olabileceğim bir konu olursa olmaya çalışırım uygun oldukça.

Çoook çalışman gerekecek. Cd li anlatımlı bir dil seti al ve tüm yaz çalış, her gün cd ve kitaplar paralel git. Altyazılı film izle, bu yazı kaliteli geçir ve sonra bir deneme yap örn 2015 sınavı. 45-50 çıkarsa devam yok 20de kalırsan kalkışma derim.

Hepinizden allah razı olsun cevaplarınız için. Temel yok birşey yok. Hani mantıklı harekt edeyim dedim hemşirelik olsun dedim ama mf de çok zor yahu. 400 puan alsam bile yeter. Dilde 400 de az değil farkındayım. Ben öğretmenlik istedim hep. Hemsirelik benim yapabilecegim bi bölüm değil. Sırf mecbur kaldığım için. Ben acayip kararsızlık yaşadım. İngilizce öğretmenlerim sınıf öğretmenlerim çok destek verdi. Allah razı olsun hepsinden. Ekmeği bile çiğnemeden yutamıyoruz. Allaha hep dua ediyorum eğer sonucu guzel olacaksa girişiyim bu işe diyorum her zaman. Bu kararın cezasınıda ödülünüde ben ödeyeceğim. Az önce bi yazıya denk geldim ve inanılmaz şaşırdım. Adamın biri tıp mezunu ama içinde ingilizce öğretmenliği geçtiği için dilden girecekmiş tekrar. İnanamadım ya. Çok önemli birşey işini sevmek. Zaten evde internet imkanım var. Youtubedada var videolar. Bu yol kolay değil. Hemen bi anda süperlestiremem bununda farkındayım. Ama şöyle bi 65 net çıkarmak isterim güzel bi derece yapmal istiyorum.

Son düzenleme:
Canım merhaba
Ben yds den iyi bir puan almış biri olarak remzihoca.com u tavsiye ederim. Gramerini vocabulary ve reading kısmını buradan çok iyi dereceye getirebilirsin.
Hayat boyu başarılar. Azmin daim olsun

Canım merhaba
Ben yds den iyi bir puan almış biri olarak remzihoca.com u tavsiye ederim. Gramerini vocabulary ve reading kısmını buradan çok iyi dereceye getirebilirsin.
Hayat boyu başarılar. Azmin daim olsun
Evet remzi hocayı öğretmenlerimde söyledi. Kaç aldın acaba?

Çok zor.. Düşün ki dil bölümü mezunu olarak haftada 16 saatle başlamıştık. Şu an bir meslek lisesinde İngilizce öğretmeniyim. Müfredatı biliyorum. Dil bölümü öğrencileriyle mücadele etmen için en az 3-4 sene sadece İngilizce çalışmalısın.

sana tavsiyem lys'de mesleğinle alakalı ama ingilizce hazırlığı olan bir bölüm okuman. hazırlıkta ingilizcen daha iyi olur hem de gerçekten dil isteyip istemediğine karar verirsin, yaşın çok küçük henüz. ben de zamanında hukuk okumak istediğimi zannederek eşit ağırlığa geçtim kendimi de hukuk fakültesine atmayı başardım ama bugün geri dönüp baktığımda tam bir sayısalcı olduğumu aslında mühendislik yapsam çok daha mutlu ve başarılı olacağımı görüyorum ama o zamanlar öngöremedim

Offff Ufakta olsa yıkıldım şuan gerçekler bunlar tabi kabulumdur.

Selam
İngilizce öğretmeniyim. Seviyenin ne olduğunu öğrenerek başlayabilirsin. Böylece ne kadar çalışacağını da kestirmiş olursun. Konuşmak/telaffuz çalışmak yerine kelime ve dil bilgisi ağırlıklı çalışman lazım. Hayallerinden sakın vazgeçme. İmkansız diye bir şey yoktur

Offff Ufakta olsa yıkıldım şuan gerçekler bunlar tabi kabulumdur.
Dilciler çok iyi netler çıkarıyorlar. Benim zamanımın üzerinden bayağı geçti. Üniversiteden 2005'te mezun oldum. Ama iyi kötü bir üniversite için bile en az 80 İngilizce neti gerekir. İmkansız diye birşey YÖK. Gerçekten istiyorsan başarırsın.

Ah ah. Ben çalışırken hiç sıkıldığımı hatırlamıyorum. Hocada iyi olursa valla notlarim 97 92 den aşağı değildi sadece orta ikide berbatti ve aldığım en düşük notumu orda almıştım. Yani bunu kendi hocalarım da söyledi. Senin daha ayrı bi ilgin var dedi. Herkes seviyo sınıfta ama senin ilgin daha çok dedi. Olmadı mezun kalır çalışırım gene iki senemi yakmak zorundayım. Gene kazanamazsam artık en kötü kpss ye girer memur olurum

Sınavı full çekmek lazım 80 net için. . Denemeleri kastediyosan birşey demem ama lys beş zaten 80 soru.

Lys deki İngilizce soruları keşke sınavlardaki gibi olsa ama malesef değil fakat özel ilgin olması iyi bir şey. Özellikle çalışırken ilgini kaybetmemen de. Yukarıda bir meslektaşım da bahsetmiş, dilciler deli gibi çalışıyorlar. Onlarla yarışman için çok çaba harcamalısın

Zaten 80 soru var hocam. Çevirileri full yapıp üstüne cümle tamamlamaları falan da hatasız yapması gerekir. Gerçi 3 tane de açık uçlu soruyorlar artık. Kelime haznesini müthiş zorlamalı

O zaman benim dili seçmem hata dediklerinize göre. Vazgeçmemi öneriyor musunuz peki?

O zaman benim dili seçmem hata dediklerinize göre. Vazgeçmemi öneriyor musunuz peki?
Hayır kesinlikle önermiyorum. Yapabileceğini düşünüp çok sıkı asılman lazım çünkü imkansız değil. Öncelikle otur düşün. İngilizce öğretmeni mi olmak istiyorsun yoksa İngilizceyi mi seviyorsun. Eğer seviyorsan eğitimi İngilizce olan başka bir bölüm okursun ama öğretmenlik istiyorsan ona yönelik çalışırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…