ingilizce konusabilmek icin yardim

bordelaise

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2013
261
9
38
İzmir
Arkadaslar merhaba. En basindan baslayayim lise zamaninda donemime gore epey iyi ingilizce grammer bilgim vardi. Fkaat o zamanlarda da hazirliksiz bir ingilizce konusma yapmam gerektiginde elim ayagima dolaniyordu. Speaking ve listeningde hep yetersizdim. Universitede agir bir bolum sectim ve bolumde hazirligi da grammer sinavinda gecince hic ingilizce gormedim. O 3 senede ise ne grammer kaldi ne bisey. Suan seviyemi dahi bilmiyorum. Eski arkadaslarim kendilerini o kadar gelistirmisler ki dil konusunda acikcasi kendim adina uzuluyorum. Erkek arkadasim okul disi hic dil egitimi almamis ama o kadar iyi konusuyor ki yaninda bi turist gelse hemen ona birakiyotum cok cekiniyorum. Bana hep kurallarla gunluk konusmaya cok zorlarsan kendini engellersin diyor ama yapamiyorum.
Simdi cok istiyorum grammeri hatirlayip akici konusabilmeyi. Onumuzdeki 2 sene icinde yurtdisina egitime gitmek istiyorum ama once kendimi ifade edebilecek duzeye gelmeliyim. Sizce nasil bir yol izleyeyim? Turkiyede kursa gitmek sart mi? Gercekten cok istiyorum ogrenmeyi.
Yardimlarinizi, omerilerinizi bekliyorum.

internet üzerinden arkadaş edin.Random chat siteleri var online konuşmaya çalış.Anlık duşunup cevap vermek zorunda olduğun için faydası oluyor bence.Benim 5,6 senedir konuştuğum insanlar var bu şekilde.Yurt dışına çıktığında başta bocalar gibi olursun ama alışılıyor 1,2 gün sonrasında.Evde kendi kendine bir konu hakkında ingilizce düşün , kendinle münakaşa et İlk acaba ben deli miyim diye düşünüyorsun ama inan çok faydası oluyor

Yurt disina gitmek istiyorsaniz eger vize almak icin sizin Turkiyede kursa gitmeniz vize almaniza yardimci olucakdir. Ben Turkiye de Ingilizce ogrenemeyecegimi bildigim icin hic zaman kaybetmeden yurt disina gittim ve Ingilizceyi kendi dilimi nasil ogrendiysem oyle ogrendim. Gramere takilmayin oyle cok derim.

Ben de sizin gibi konuşma sıkıntısı çekiyorum. İşim gereği ingilizceyle içli dışlıyım. okuyabiliyorum, yazabiliyorum ama konuşamıyorum. Benim ki özgüvenden kaynaklanan bir sorun. İnternetten chat işe yaramıyo, konuşma atölyelerini denemeni tavsiye ederim. En azından ben öyle yapmayı düşünüyorum. Konuşurken hata yapmaktan korktuğum için konuşamıyorum. Erkek arkadaşınla konuşabilrisin mesela, o biraz pratik olu senin için.

:) Benim ingilizcem bir Ingiliz kadar iyi artik. Ingiliz aksanim da var. ingilterede 10 yil yasadim 7-8 yilinda hic Turk arkadasim olmadi. Hep Ingilizce konusan insanlarla hasir nesir oldum. E tabi buda hem ingilizceme hemde aksanima cok faydasi oldu. Erkek arkadas edin pratik yaparsinlar bahane. Benim ogrendigim donemde hic erkek arkadasim olmadi fakat hep arkadaslarimla bulusurdum bunun konusmam da cok etkisi oldu. Arti cok tv seyretmisdim ogrenirken. Sozluk cebimde dolasirdim hep:)

İngilizce ana dili olan biriyle sürekli muhabbet etmek ve skype yapmak mevcut gramere yüzde yüz katkı sağlar ve dili geliştirir. Ayrıca dilin olayı öğrenilenleri pratiğe dökmekten geçer. 2 sene yabancı dil sınıfı, 3 sene fakülte sonrasında Amerika'ya gitmiştim, sudan çıkmış balığa dönmüştüm doğrusu.

Etrafında navite speaker yoksa internet üzerinden GÜVENİLİR ve SABIRLI biri ile skype üzerinden konuşursan çok faydalı olur.Hatta bu işi yapan insanlar bile var araştırmanı öneririm...

Ingilizce alt yazisiz filmler diziler izle hem eğlenceli. Ilk başta anlamasan bile zamanla anlarsın. zamanla evde falan bile ingilizce konusasin gelir. Bi de sikilmazsan kitap oku ingilizce onunda çok faydası olur. Bunlar hep bence tabi

Bu skype gibi bir ortamda muhabbet meselesini onceden de duymustum. Nasil ulasabilirim ama bunun icin kisilere hic bir fikrim yok. Tesekkur ederim fikirler icin.

5 yil kursta Ingilizce Ogretmenligi yapmis biri olarak asla kursa gitmenizi tavsiye etmem. Kusrlarda 3 ayda bir kur atlatarak Ingilizce ogrettiklerini iddia ediyorlar. Ancak boyle bir sure Ingilizce ya da baska bir dil icin saglikli bir surec degil. Haftada 3 gun olacak sekilde ozel ders alip orta seviyeye (Intermediate) geldikten sonra yurtdisina cikabilirsiniz. Ondan sonrasi bol pratik ile kendiliginden olacaktir. Kurslarin Conversation Club dedigimiz sadece konusmaya yonelik saatleri oluyor. Onlara da katilabilirsiniz.

Ayrica Livemocha ya da Busuu.com siteleriden de faydalanabilirsiniz. Livemocha baska ulkelerden insanlarla chat yapabileceginiz bir ortam. Busuu ise yabanci dil ogrenime buyuk katkisi olan bir site. Girip incelemenizi tavsiye ederim.

Bakırköy Dilko İngilizce Kursu Devri 3.400 TL

Derslere yabancı ve türk hocalar giriyor speaking sınıfları var etütler (grammar tekrarları) var ve gelmediğiniz eksik olduğunuz konular için hocalardan birebir ders alabiliyorsunuz size uygun saat ve günde birebir yapılıyor hepsi ücretsiz istediğiniz seviyeden başlayabiliyorsunuz 4 kur hakkınızı istediğiniz seviyelerde kullanabilirsiniz 2.400 TL peşin 1.000 TL taksit yapılabilir toplamda 3.400 TL kursu başka kursumun saatleriyle çakıştığı için dondurdum devam edicektim ama planlarımda değişiklikler oldu satmaya karar verdim 2kur aldım ve hocaları çok sevmiştim çok sıcak kanlılar yardımcı oluyorlar sınıfça whatsapp grubu açmıştık hocalarımızla ingilizce sohbetler ediyorduk düşünen varsa sorularını cevaplayabilirim

İngilizce grameri öğrenmek istiyorsanız size daylight İngilizce derslerini ve Özkan Celen İngilizce derslerini önerebilirim. Ayrıca pratik yapmanız için bolca İngilizce içerikli belgesel , film ve çizgi filmleri izlemenizi, İngilizce kitap okumanızı ve en son günlük diyaloglardan ileri günlük olayları sorgulamak, tartışmak safalarına doğru ileri gitmek için skype gibi konuşmalara geçebilirsiniz diye düşünüyorum ben aksi takdirde konu sapabilir bayansınız ve bilginiz sınırlı.

Yurt Dışına çıkmak en iyi çözüm olacaktır ama vize alabilmen ve orda kendini anlatabilmen için belli bir seviyeye gelmiş olman gerekiyor bu yüzden Türkiyedeyken bi kursa git daha çok konuşma ağırlıklı bi kurs olsun ,

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhabalar, ingilizce ile ilgili hepimizin sanıyorum sıkıntıları var. 199 TL'ye düşen benim 1.290 TL ödediğim kursumu önermek istedim. Fırsattır sizde yararlanın isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…