• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İngilizce Fransızca hakkında ki sorularınızı yanıtlayabilirim

1907fb

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2011
160
26
98
İngilizce Fransızca Öğretmeniyim. Sorularınızı yanıtlayabilirim.

Bende ingilizce öğretmenliği 3.sınıftayım benim sorum nasıl hem ingilizce hem de fransızca öğretmeni oldunuz?

bana dil değince afakanlar basıyo.nasıl öğrenilicek birşey bu ya.ben özel ders alıyorum en temelden ve bir gıdım hala birşey anlamıyorum konuşamıyorum bendemi sorun var dildemi dünyadaki insanlardamı imdaat!

bana dil değince afakanlar basıyo.nasıl öğrenilicek birşey bu ya.ben özel ders alıyorum en temelden ve bir gıdım hala birşey anlamıyorum konuşamıyorum bendemi sorun var dildemi dünyadaki insanlardamı imdaat!

Dili konuşmak zaman gerektiren bir şey öncelikle dilbilgisi konularını en üst seviye kadar öğrenmeniz gerekmekte ve kelime hazinenizi geliştirmelisiniz ben yıllardır ingilizceyle uğraşmama rağmen 4-5 senedir yabancılarla rahat bir şekilde konuşuyorum öncelikle dil öğrenmek için mecburiyetiniz olmalı ve o dili sevmeliniz mesela ben dil öğrenmeyi sevdiğim halde almanca'dan nefret ediyorum...

Merhaba
Ben özel ders veriyorum ingilizce ve fransızca
Bugün biri ulaştı bana, İstanbuldan 21-22 yaşlarında bir üniv öğrencisi(bayan), fr dersi almak istiyor ama bizim malesef hiç ortak gün-saat bulma şansımız olmadı
ders veren biri varsa ve ilgilenirse kendisine yönlendirebilirim, işi biraz acele sanırım, tanıdığınız biri var mı olursa numaramı iletir misiniz dedi.

İngilizce Fransızca Öğretmeniyim. Sorularınızı yanıtlayabilirim.

önerebileceğiniz bir fransızca kursu var mı fransız kültür dışında öğretmenleri türk olan bir yerde başlamak istiyorum yabancılar türkçe bilmediği için gramerleri çok güzel veremiyorlar bence

Bende ingilizce öğretmenliği 3.sınıftayım benim sorum nasıl hem ingilizce hem de fransızca öğretmeni oldunuz?
Ben daha yeni görüyorum bu mesajları bildirimler gelmiyormuş meğer :(
Dokuz Eylül üniversitesi Fransızca öğretmenliği mezunuyum. 2000 senesinde sınava girdiğimde lisede yabancı dil bölümünde oldugumdan ingilizceden sınava girdim. Fransızcayı hazırlık okuyup üniversitede öğrendim sonra o sene ingilizce öğretmenliğinde açık çıktı diye kurs açtılar üniversitede. Katıldım devam ettim. İng. Öğr. Sertifikası aldım. Bölümden mezun olunca 2 branşıda seçebiliyorsun mezun olmadan ingilizce öğretmenliğide yapamıyorsun. zaten öğretmenliklerin ortak derslerini ölçme değerlendirme, psikoloji vs.. Fransızca öğretmenliğinde alıyorsun. İngilizcedende sertifikayı alınca birleşmiş oldular.Önce yetişkinlerle çışıyordum bir dil kursunda. 8 senedir bir anaokulu nda çalışıyorum. Geçen sene kolej açtık artık bu sene koleje geçtim ilköğretim2. Sınıflara ing derslerine giriyorum. Özel derslerimin hepsi fransızca 4 -5 senedir aynı öğrencilerimle devam ediyorum. Böylece 2 yabancı dilimde körelmemiş oluyor..

önerebileceğiniz bir fransızca kursu var mı fransız kültür dışında öğretmenleri türk olan bir yerde başlamak istiyorum yabancılar türkçe bilmediği için gramerleri çok güzel veremiyorlar bence
Çok geç kalmışım yanıtmalamakta maalesef.. Fransızca çok çalışmak isteyen bir dil. Çok emek istiyor. Fransız kültürdeki bütün öğretmenler çaktırmadan türkçe biliyorlar aslında. :)
Ben daha önce gönüllü staj yaptım orda, ordan biliyorum.
Her ne kadar dil kursularında türk öğretmenlerle çalışılsada inan bana Fransız Kültürün üstüne yok biz kendimizide parçalasak onlardaki aksana sahip olup öğretemeyiz. Kaldı ki öğretmenler için fransızca çok kaynak yok fransız kültürün imkanları öğretmenler için cok guzel dolayısıyla öğrencileri de ona göre yetiştiriyorlar. Öğretmen alımında cok seçiciler, cok fr ogretmeni olmadıgından ve dil kursları ders saatine göre para verdiğinden öğretmenler calısmayı tercih etmiyor yeni mezunlar deneyimsizler veya geçici olarak calısan iyi bir okula gecmek isteyen kadrosuz öğretmenler çalışıyor. Kurs önermiyorum maalesef.

Sabır istiyor. Acı yoksa cici yok maalesef :p yabancı dil 4 yeti. Okuma konusma yazma anlama bunlardan biri eksik olursa olmuyor. Başın sıkışsa ihtiyacın artsa eminim çözülür dilin onun dışında zamana ihtiyaç var ben de takılıyorum bazenn cıkmıyor kelimeler olabiliyor, pes etmek yok!

merhaba. konu ile ilginiz devam ediyormu bilmiyorum. ben fransizca ogrenmek istiyorum. fransada yasiyorum buraya yeni geldim. tabi fransizlarla vakit geciremiyorum. bu dili ogrenmenin en kolay yolu nedir daha dogrusu mantigi nedir sadece ezber yaptigimda 2 gun sonra unutuyorum

Hayırlı olsun ne güzel :) Size yardımcı olacak birileri de yok herhalde. Kelime kelime değil kalıp olarak ezber yapmak belki biraz daha fazla işe yarayabilir. Çünkü fransızca cok zor bir dil. Örneğin renkleri ezberliyorsunuz ; Kırmızı ev demiyoruz da, la maison rouge diyoruz, bize göre ters. Sadece renk değil yanına bir obje koyarak ezberleyebilirsiniz.
Kullanmazsanız unutmanızda çok doğal. İngilizceniz varsa ingilizce fransızca karşılaştırmalı öğreten web siteleri var.
Bir önerim daha olacak aksanlara takılmayın onlar gibi telafuz edebilmemiz çok zor. Sadece ezberlemeye çalışmayın hem yazın hem ezberleyin biraz sabırlı olun. Okuma anlama konuşma yazma 4 ü bir arada calısılırsa basarılı olursunuz. Biz senelerimizi verdik öğrenmek için siz bir de orda yasıyorsunuz orda cevre edindikçe kısa sürede açılır diliniz. Konuları bölebilirsiniz günlere mesela sadece 1 hafta selamlaşma tanışma çalışın. Aceleci olmayın 1 günde hemen selamlaşma ertesi gün sayılar sonra renkler vs öyle ezberlenmez fransızca zor olur. Dilerseniz internet üzerinden yardımcı olunabilir ben ve benim gibi öğretmeneler ders veriyorlar veya program hazırlıyorlar koçluk yapıyorlar.

merhaba. konu ile ilginiz devam ediyormu bilmiyorum. ben fransizca ogrenmek istiyorum. fransada yasiyorum buraya yeni geldim. tabi fransizlarla vakit geciremiyorum. bu dili ogrenmenin en kolay yolu nedir daha dogrusu mantigi nedir sadece ezber yaptigimda 2 gun sonra unutuyorum

Hayırlı olsun ne güzel :) Size yardımcı olacak birileri de yok herhalde. Kelime kelime değil kalıp olarak ezber yapmak belki biraz daha fazla işe yarayabilir. Çünkü fransızca cok zor bir dil. Örneğin renkleri ezberliyorsunuz ; Kırmızı ev demiyoruz da, la maison rouge diyoruz, bize göre ters. Sadece renk değil yanına bir obje koyarak ezberleyebilirsiniz.
Kullanmazsanız unutmanızda çok doğal. İngilizceniz varsa ingilizce fransızca karşılaştırmalı öğreten web siteleri var.
Bir önerim daha olacak aksanlara takılmayın onlar gibi telafuz edebilmemiz çok zor. Sadece ezberlemeye çalışmayın hem yazın hem ezberleyin biraz sabırlı olun. Okuma anlama konuşma yazma 4 ü bir arada calısılırsa basarılı olursunuz. Biz senelerimizi verdik öğrenmek için siz bir de orda yasıyorsunuz orda cevre edindikçe kısa sürede açılır diliniz. Konuları bölebilirsiniz günlere mesela sadece 1 hafta selamlaşma tanışma çalışın. Aceleci olmayın 1 günde hemen selamlaşma ertesi gün sayılar sonra renkler vs öyle ezberlenmez fransızca zor olur. Dilerseniz internet üzerinden yardımcı olunabilir ben ve benim gibi öğretmeneler ders veriyorlar veya program hazırlıyorlar koçluk yapıyorlar.

cok tesekkur ederim bi program indirdim orasi ezber yaptirma konusunda cok iyi ama ne nereye neden gelmis gostermiyor tabi. ben neyin nereye neden geldiginide anlamak istiyorum

Back