• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İngiliz dilenci 'yılda 130 bin sterlin para topluyor'

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
İngiliz dilenci 'yılda 130 bin sterlin para topluyor'
160301033626_uk_homeless_beggar_624x351_getty_nocredit.jpg
Image copyrightGetty
İngiltere'nin Wolverhampton şehrinde 'profesyonel bir dilencinin' yılda 130 bin sterline (yaklaşık 537 bin TL) yakın para topladığı ortaya çıktı.

Dilenci olarak bölge halkından para isteyen kişinin, ev sahibi olduğu halde kendisini 'evsiz' olarak tanıttığı belirtildi.

The Daily Telegraph gazetesinde yer alan habere göre Wolverhampton'da yerel toplum konseyinin çevreden sorumlu yetkilisi Steve Evans, bu kişinin bölge halkından bir günde 500 sterlin (2.066 TL) son beş günde de 2.500 sterlin (10.326 TL) topladığını söyledi.

Yılda 130 bin sterline denk gelen bu meblağ, İngiltere Başbakanı David Cameron'un maaşından yalnızca 12 bin sterlin eksik.

Gazeteye konuşan İşçi Partisi üyesi Evans, şehirdeki dilencilerin çoğunun evsiz olmadığını ve yalnızca alkol parası için dilendiklerini söyledi.

Evans, günde 500 sterlin toplayan kişiyle ilgili "Evsiz olmadığını biliyorduk. Kayıtlı bir adresi var ve nispeten iyi bir evde yaşıyor. Yoğun saatlerde şehir merkezinde bütün gün öyle oturmaktan memnun görünüyor" dedi.

Gazetenin haberine göre aynı şehirde ismini vermek istemeyen bir dilenci de mağdur olmaktan korktuğunu söyledi:

"İnsanların bu tip olaylar nedeniyle bana para vermemelerinden kaygılanıyorum. Aramızdan bazıları gerçekten evsiz ve paraya ihtiyaçları var. Alkol için değil, geceleri başımızı bir yere sokabilmek ve yemek alabilmek için. Bazılarının bizim adımızı kötüye çıkarmaları çok üzücü. Bazıları ise yalnızca dolandırıcı."
http://www.bbc.com/turkce/haberler/2016/03/160229_ingiliz_dilenci

Bi keresinde kadının biri birşey sorabilirmiyim diye yaklaştı.Sonra o klasik hastam var param yok edebiyatı..
İşin ilginç tarafı dişleri komple altındı
:KK57:

Bi keresinde kadının biri birşey sorabilirmiyim diye yaklaştı.Sonra o klasik hastam var param yok edebiyatı..
İşin ilginç tarafı dişleri komple altındı
:KK57:
Bana teyzenin biri kızım şu eczaneden çıktım şimdi cüzdanımı almamışım cebimdeki para da 2 lira eksik çıktı ilacı vermediler, sen verir misin dedi. Gayet temiz giyimli sevimli de bir kadındı. Neyse verdim ben gitti teyze. Sonra başka bir kadın geldi yanıma o teyze sizden 2 lira mı istedi benden de istedi verdim dedi. Böyle böyle para topluyorMuş meğer :KK57:

Dilense kimse vermeyecek veren de 1 lira verip geçecek belki de. Insanlar bulmuşlar yollarını valla..

Bana teyzenin biri kızım şu eczaneden çıktım şimdi cüzdanımı almamışım cebimdeki para da 2 lira eksik çıktı ilacı vermediler, sen verir misin dedi. Gayet temiz giyimli sevimli de bir kadındı. Neyse verdim ben gitti teyze. Sonra başka bir kadın geldi yanıma o teyze sizden 2 lira mı istedi benden de istedi verdim dedi. Böyle böyle para topluyorMuş meğer :KK57:

Dilense kimse vermeyecek veren de 1 lira verip geçecek belki de. Insanlar bulmuşlar yollarını valla..
Artık kimse Allah rızası diyerek dilenmiyor.Yeni trendleri bu..
Herkes cin olmuş arkadaş :)

İstanbul'da Anadolu yakasındaki bir ilçede sadece tek bir durağı mesken tutmuş biri vardı, ne zaman gidersen git, yolda kaldım yol parası verir misiniz diye para topluyordu, ne yol parasıymış, toplaya toplaya bitirememişti, hala orada mı bilmiyorum, bir ay kadar önce de yine İstanbul'a gittiğimde genç bir kadın dileniyordu, benim enişte kızım bu böyle olmaz gel bizim eve temizliğe dedi, hatun hızlı adımlarla uzaklaştı.

Ne güzel valla, insanların vicdanlarını sömürerek dilen cukka cebe, vergisi yok, fişi faturası yok.

Yıldız Teknik'teki (yıldız kampüsü) üst geçitteki amcaya para falan vermeyin.Amca her gün farklı bir ayakkabı çeşidi giyiyor. Ben yanında salaş kalıyorum. ):
Hemen ilerisinde soğuk havaya rağmen; incik boncuk, yara bandı, kalem , selpak vs. satan emekçi teyzeden bir şeyler alın.

Yıldız Teknik'teki (yıldız kampüsü) üst geçitteki amcaya para falan vermeyin.Amca her gün farklı bir ayakkabı çeşidi giyiyor. Ben yanında salaş kalıyorum. ):
Hemen ilerisinde soğuk havaya rağmen; incik boncuk, yara bandı, kalem , selpak vs. satan emekçi teyzeden bir şeyler alın.
Ben birşeyler satanları tercih ediyorum, en azından elinde satmak için birşeyler oluyor, gerçi elinde tek bir kağıt mendil paketiyle gezenlerde var, parasını verip mendil kalsın diyeceğini kestirecek kadar uyanıklar:KK12:

bizim eskiden küçük bi dükkanımız vardı, aynı anlattığın gibi düzgün bi kadın ben ev alcam 40 kapıdan 40 para toplamam lazım diyerek dualar mualarla o zamanın parasıyla bi lira mı ne bozuk para istedi, baktım teyze 2 sene daha dolanıyo 40 para için, bi türlü denkleştiremedi herhal
bi de hemşireyim şu hastanedeyim diye güven verdiydi:KK53:

Ben birşeyler satanları tercih ediyorum, en azından elinde satmak için birşeyler oluyor, gerçi elinde tek bir kağıt mendil paketiyle gezenlerde var, parasını verip mendil kalsın diyeceğini kestirecek kadar uyanıklar:KK12:

Ahaha aklıma geldi; bir ara derse gidecektim burnum akıyordu selpak almam lazım acele hemen önümdeki elinde iki paket mendil olan teyzeden alayım dedim , parayı verdim teyze selpağı vermedi asdfgh. İstememi bile yadırgadı cidden.
Ama bu yukarıda anlattığım teyzenin tezgahı da var, minnoş sesiyle birkaç kuruş kazanmaya çalışıyor. Öğrencilerle sürekli sohbet de ediyor. Sömürmeye de kalkmıyor şeker biri.

Ahaha aklıma geldi; bir ara derse gidecektim burnum akıyordu selpak almam lazım acele hemen önümdeki elinde iki paket mendil olan teyzeden alayım dedim , parayı verdim teyze selpağı vermedi asdfgh. İstememi bile yadırgadı cidden.
Ama bu yukarıda anlattığım teyzenin tezgahı da var, minnoş sesiyle birkaç kuruş kazanmaya çalışıyor. Öğrencilerle sürekli sohbet de ediyor. Sömürmeye de kalkmıyor şeker biri.

Senin teyze emekçi en azından, çalışıyor, benim söylediğim uyanık tayfasından:-)
Bazen takılıyorum dilencilere, önünden geçerken para istiyor, hadi diyorum vereyim bari dönüşte bakıyorum yine istiyor, el insaf hatun para aldığın müşterilerin yüzüne bak bari hem giderken hem dönerken haraca mı bağladın beni diyorum :KK70::KK70:

Bu ara çoğaldılar yine, zabıta topluyor ama bir yaptırımı yok, salıyorlar yine gelip dileniyorlar, devlet vergi alsın bari, fiş verme, yazar kasa zorunluluğu getirsin, yeminle bir tane dilenci kalmaz:KK14:

Senin teyze emekçi en azından, çalışıyor, benim söylediğim uyanık tayfasından:-)
Bazen takılıyorum dilencilere, önünden geçerken para istiyor, hadi diyorum vereyim bari dönüşte bakıyorum yine istiyor, el insaf hatun para aldığın müşterilerin yüzüne bak bari hem giderken hem dönerken haraca mı bağladın beni diyorum :KK70::KK70:

Bu ara çoğaldılar yine, zabıta topluyor ama bir yaptırımı yok, salıyorlar yine gelip dileniyorlar, devlet vergi alsın bari, fiş verme, yazar kasa zorunluluğu getirsin, yeminle bir tane dilenci kalmaz:KK14:
Belediyeler her kaldırımdan sorumlu eleman alıp parkeden araçlara fiş kesiyor otopark ücreti olarak.
Bence dilencilere de bu uygulamayı yapsınlar :KK53:

Belediyeler her kaldırımdan sorumlu eleman alıp parkeden araçlara fiş kesiyor otopark ücreti olarak.
Bence dilencilere de bu uygulamayı yapsınlar :KK53:
Mantıklı aslında, yer işgaliye parası alsınlar, aha süper fikir, bunu bizim belediyeye teklif etsem kapıdan kovarlar mı acaba :confused:

Dilenciye "beni tanımadın mı allahsız " diye trip atmak .. :KK70:
İnsanlar kötü hissettiklerinde iyi hissetmek için iyilik yapmak ister, iyi hissettiklerinde de bunu uzun süreli tutmak için de iyilik yapmak ister. Bu açıdan dilencilik feci karlı bir iş. İş diyorum çünkü gerçekten artık muhtaç olan insanların çok azı dilencilik yapıyor bence. Bu muhtaç insanlar için de aslında hayırseverlik, para verme gibi durumlarla değil de sistemi yoksul insanlar için elverişli hale getirmek gerekiyor. Sadaka kültürü ile de olmaz bu.

Mantıklı aslında, yer işgaliye parası alsınlar, aha süper fikir, bunu bizim belediyeye teklif etsem kapıdan kovarlar mı acaba :confused:
Akılları varsa sizi danışman olarak bile alabilirler zira dilencilerden kazandıkları para kendi kasalarına girecek :KK59:

Back