İngiliz çevreci: Haftada bir kez duş alın

Hhaftada 1 az hergun de çok olyo hakket.. Benm tercihim gun aşırı.

ama sizin durumunuz tam temizlik gibi değil bence.
bir kadın da vardıi şampuanı bırakmıştı o haberi hatırlıyor musunuz, sadece su ile yıkanıyordu, haftada bir de doğal yöntemlerle saçını temizliyordu, ve kesinlikle fotolardan da belli idi, saçı daha sağlıklıydı.
hatta bir çok ünlü de saçını şampuanla yıkamama kararı aldı yabancı basında yazana göre.

"no-poo" akımı olarak geçiyor sanırımi istersen bir bak.
bana çok doğru gelmedi senin bu kadar kimyasal kullanman.
No poo biliyorum, çoook zaman önce araştırmıştım. Benimki alışkanlık, takıklık. Ama temiz gezdiğimden eminim :)

banyo yapma süresi min. 30 dk olan arkadaşlarım var. haftada defalarca litrelerce su...
yaz aylarında neredeyse her gün duş alıyorum. ama 2-3 dk sürmez günlük aldığım duş sürem. evet haftada bi iki defa daha iyi temizlik için banyo yapıyorum. 8-10 dk yı geçmez. bu kadar uzun uzun anlatmamın sebebi, gerçekten temizlenmek isteyen insanın o kadar süre banyoda kalmasına gerek yok. sırf banyoda suyun altında keyifli saatler geçirmek için torunlarımızı susuz bırakacağımızı unutmayalım.

Sıcaklığın 45 dereceleri geçtiği şu günlerde üstelik benim gibi uykudan su içinde kalkıyorsanız sabah akşam duş almanız şart oluyor, günde 2 kere duş almazsam rahatsız oluyorum.
Kendi ülkesinin iklimine göre değerlendiriyor, burada yaşasın ve haftada bir duş desin bakalım, kendi bile bu dediğine uyamaz, kimse çevreyi kirletmek istemez ama toplum içine çıkarkende insanların sağlığıyla oynamaya hakkımız yok, ter ve ağır kokular yüzünden burnumuzun direği de kırılmasın rica ediyorum.

sağlık açısından doğru olabilir...
köylerde toprakta kir pas içinde büyüyen çocuklar daha sağlıklılar benim gözümde....özellikle yalın ayak gezen şopar diye tarif edilen kara kara çocuklar..sokaklarda ana babalarıyla kağıt karton toplayanlar da...onların hareketlerindeki esneklik çeviklik çoğumuzun çocuğunda yok.

hijyen açısından doğru bulmuyorum....kendine kirli koktun mu yıkanacaksın..yıkanmak temizlenmek insana kendini iyi hissettirir....yalnız şampuan vs mümkün olduğunca az olsun....lütfen.

Haftada 1 :olamaz::olamaz::kusmuk: ev klimalı genede nerdeyse her gün duş alıyorum ama hergün saçımı şampuanlamıyorum bide hergün duş almama rağmen cildim çok iyidir biraz kuru o kadar ;)
Otobüste ölüm tehlikesi geçiriyoruz sen haftada 1 diyorsun ya :mapus:

Burada (Antalya) haftada yikanirsam topa tutarlar beni, bende zaten 3. Gün beyin kanaması geçiririm :kusmuk:

Fazla duş zaten zararlı hem eski zamanlarda bayağı eski zamanlarda bir pazar günü duş alınırdı :) şimdi devir değişti tabi daha kolay pisleniyoruz

Fazla duş zaten zararlı hem eski zamanlarda bayağı eski zamanlarda bir pazar günü duş alınırdı :) şimdi devir değişti tabi daha kolay pisleniyoruz
Ama şimdi duş almak daha kolay.Eskilerden şofben,doğalgaz kullanımı yokmuş.Yıkanmak isteyen ya tüpte ısıtarak,ya sobada ısıtarak yıkanırmış:eek:,şimdi uğraşacak bir durum yok, musluğu açmak yeterli şimdi.:KK45:

Ama şimdi duş almak daha kolay.Eskilerden şofben,doğalgaz kullanımı yokmuş.Yıkanmak isteyen ya tüpte ısıtarak,ya sobada ısıtarak yıkanırmış:eek:,şimdi uğraşacak bir durum yok, musluğu açmak yeterli şimdi.:KK45:
Eskiden sobanın yanında duş almak ayrı güzeldi :=)) tv karşısında hehehe

Eskiden sobanın yanında duş almak ayrı güzeldi :=)) tv karşısında hehehe
Yapan için güzel de ,bir de yaptırana sor sen onu:KK53:Oğlum bebekken ben de odada yaptırıyordum,suyu taşı,dökmemeye dikkat et,halıyı geriye katla ,leğendeki suyu boşalt ,ayyyy yazarken bile yoruldum:KK45:

Bizim millet zaten haftada bir yıkanmıyor mu ? Eğer her gün duş alıyorlarsa bu kadar kötü kokan ne ?

Dun bir avm de isim vardi.. yemin ederim bazi insanlarin yanindan gecerken bayilacaktim.. haftada bir falan da degil belli ki dogduklarinda ebe yikamis olduklerinde imam yikayacak.. tiksiniyorum artik yazlardan bu ne yahu.. kadini ayri erkegi ayri kokuyor..

Dun bir avm de isim vardi.. yemin ederim bazi insanlarin yanindan gecerken bayilacaktim.. haftada bir falan da degil belli ki dogduklarinda ebe yikamis olduklerinde imam yikayacak.. tiksiniyorum artik yazlardan bu ne yahu.. kadini ayri erkegi ayri kokuyor..

Ben onları saf ter hücresi olarak görüyorum. Eşime yürüyen ter hücresi geçti diyorum. Vampirler gibi işlerimi sabahtan halledip eve kapanıyorum zira çekilecek gibi değil.

Ben onları saf ter hücresi olarak görüyorum. Eşime yürüyen ter hücresi geçti diyorum. Vampirler gibi işlerimi sabahtan halledip eve kapanıyorum zira çekilecek gibi değil.

Aynen.. hele bir toplu tasimaya binme hatasi yap o koku siniyor uzerine resmen, korkunc.. bir yabanci "Turkler kokuyor" dedigi icin taslanmisti zamaninda, adam bir hafta kaldi gitti biz kokuyu cekiyoruz..

Back