İngiliz çevreci: Haftada bir kez duş alın

Ben onları saf ter hücresi olarak görüyorum. Eşime yürüyen ter hücresi geçti diyorum. Vampirler gibi işlerimi sabahtan halledip eve kapanıyorum zira çekilecek gibi değil.
Birde bunların terin üstüne ağır parfümleri, deodorantları sıkan versiyonları var:KK43:

Sıcaklığın 45 dereceleri geçtiği şu günlerde üstelik benim gibi uykudan su içinde kalkıyorsanız sabah akşam duş almanız şart oluyor, günde 2 kere duş almazsam rahatsız oluyorum.
Kendi ülkesinin iklimine göre değerlendiriyor, burada yaşasın ve haftada bir duş desin bakalım, kendi bile bu dediğine uyamaz, kimse çevreyi kirletmek istemez ama toplum içine çıkarkende insanların sağlığıyla oynamaya hakkımız yok, ter ve ağır kokular yüzünden burnumuzun direği de kırılmasın rica ediyorum.

evet gerçekten sıcak geçiyo insanın vücuduna o suyun altına girmezse rahatlayamıyor da zaten.

evet gerçekten sıcak geçiyo insanın vücuduna o suyun altına girmezse rahatlayamıyor da zaten.
Duş yapmanın temizlemesi yanında birde rahatlatıcı bir yanı var, ben duş yapmazsam saçım başım yağlanırsa sinirli bir ruh haline bürünüyorum, alışkanlıktantır belki bilemiyorum.

Duş yapmanın temizlemesi yanında birde rahatlatıcı bir yanı var, ben duş yapmazsam saçım başım yağlanırsa sinirli bir ruh haline bürünüyorum, alışkanlıktantır belki bilemiyorum.

bende aynı şekilde sevmiyorum pis dolaşmayı. huzursuz oluyorum. ama banyoda saatlerini geçirenleri 30-40 dk su akıtanları onaylamıyorum. israf etmeden her gün de duş alabilir insan.

Hergun girip su dokunup cikarim sac bas banyo yapmasam bile:) haftada bir imkani yok depresyonda falan olmam.lazim bir hafta yikanmamak icin

Duştan çıkınca siz de ohhh be dünya varmış mı diyorsunuz yoksa benim gibi:KK53:

Diyorum gerçekten :-)

bende aynı şekilde sevmiyorum pis dolaşmayı. huzursuz oluyorum. ama banyoda saatlerini geçirenleri 30-40 dk su akıtanları onaylamıyorum. israf etmeden her gün de duş alabilir insan.
Suyu çok severim ama israfta etmem asla, zaten hergün düzenli duş alınca banyo yaparken saatler harcamanıza gerek kalmıyorHoppa

Betonlaşma,fabrikalar vs. çevreye zarar vermiyor (!),banyo yapmamız zarar veriyor öyle mi?Yesinler banyo yapmanın zararını.Çevreye çok daha fazla zarar veren şeyleri engellemiyorlar,halka bu konuda akıl vermeye çalışıyorlar.Pöhh!

Tamam su tasarrufu yapalım da, bir yandan da su kaynaklarını kurutmasak!

Yalnız şu şampuan meselesi beni düşündürüyor, şampuansız yapamam, sadece suyla o şaçlar kazık gibi ve yağlı yağlı olur, kokarda ayrıca ama belgesellerde falan görüyorum mesela Hintlileri, Ganj nehrinin pimpis suyunda yıkanıyorlar ama o saçlar sırım gibi, öyle gür.
Benim içime sinmez yine de şampuansız, sabunsuz temizlik.

Tamam su tasarrufu yapalım da, bir yandan da su kaynaklarını kurutmasak!

Yalnız şu şampuan meselesi beni düşündürüyor, şampuansız yapamam, sadece suyla o şaçlar kazık gibi ve yağlı yağlı olur, kokarda ayrıca ama belgesellerde falan görüyorum mesela Hintlileri, Ganj nehrinin pimpis suyunda yıkanıyorlar ama o saçlar sırım gibi, öyle gür.
Benim içime sinmez yine de şampuansız, sabunsuz temizlik.

ben şampuan, saç kremi ve duş jelsiz yaşayamam herhalde.. yani ıssız bir adaya düşsem sınırsız bu üçünü alırım yanıma :27: temizlendiğimi hissetmem, uykularım kaçar, panik atak olurum :70:

Hintlilerin ırktan kaynaklanıyor sanıyorum, yada ülkede ki köri kokusundan emin değilim :27:

ben şampuan, saç kremi ve duş jelsiz yaşayamam herhalde.. yani ıssız bir adaya düşsem sınırsız bu üçünü alırım yanıma :KK53: temizlendiğimi hissetmem, uykularım kaçar, panik atak olurum :KK70:

Hintlilerin ırktan kaynaklanıyor sanıyorum, yada ülkede ki köri kokusundan emin değilim :KK53:

Bende şampuan ve sabunsuz yapamam. Duş jeli yapış yapış bir tabaka gibi kalıyor vücudumda sanki, rahatsız oluyorum ama kokusu çok güzel tabi sabuna benzemiyor. Benim için temizliğin yolu köpükten geçiyor kim ne derse desin :)

Şampuandan kim kel kalmış ki :)))

Dogru söylüyor ama haftada 1 değilde en azından her gün yikanmasak daha iyi. Zaten vücut buna alisinca çabuk pisleniyor saçlar çabuk yaglaniyor. Kışın 3 gün 4 gun olabilir yikanma süresi.
Benim doktorum da her gün yıkama bebegini demişti demek aynı sebeple demiş.

sağlık açısından doğru olabilir...
köylerde toprakta kir pas içinde büyüyen çocuklar daha sağlıklılar benim gözümde....özellikle yalın ayak gezen şopar diye tarif edilen kara kara çocuklar..sokaklarda ana babalarıyla kağıt karton toplayanlar da...onların hareketlerindeki esneklik çeviklik çoğumuzun çocuğunda yok.

hijyen açısından doğru bulmuyorum....kendine kirli koktun mu yıkanacaksın..yıkanmak temizlenmek insana kendini iyi hissettirir....yalnız şampuan vs mümkün olduğunca az olsun....lütfen.

kendimden düzeltme........
eleştirilecek konu her gün duş almanın pahalı, gereksiz , çevreyi kirletme ve tıbben sakıncalı olduğu.
yeniden yorumluyorum...
su doğal kaynak..suyu bize pazarlayan pahalı hale getiren ticari anlayış...

gereksiz değil...sağlıklı,temiz olmak için en gerekli şey.çevreyi kirletmek demiş çevreci.yanlış kullanım ya da yine ticari anlayış ile yapılan hatalardan kaynaklı kirlenme olabilir.(fabrika atıkları vs.)

tıbben sakıncalı olduğu;
cilt tipine göre suyu az ya da çok kullanmanın sakınca ya da faydaları farklılıklar gösterebilir.

ne yapacağımız konusunda haftada bir kere yıkanmaya dönülmesini koltuk altı ve genital bölgenin her gün yıkanmasını böylece bize daha fazla zaman kalacağını söylemiş.!

eleştirim.....zaman yönetimi adına temizlikten bir şekilde ödün vermemiz isteniyor.e bu da tica rii bi anlayış.(sağlık sektörü)

yukarıdaki hijyen açısından yaptığım eleştirimi de eleştiriyorum düzeltiyorum ...
hijyen açısından doğru bulmuyorum demişim...bu tespitim doğru.ancak kendine kirli koktun mu yıkanacaksın demişim...hem emri vaki bir cümle olmuş hem de yanlı...insan sadece kendinden sorumlu değil.sosyal bir varlık...kendine kötü kokmayabilirsin ya da koku alma konusunda hassasiyetin farklıdır.

temizlenmek insana kendini iyi hissettirir demişim...bu da kişiye göre değişir.

temizlik ürünlerini mümkün olduğunca az kullanmada kendimle hem fikirim :)

bazen söyleyecek çok sözünüz oluyor dünyaya...o kadar çok ki....anlatımda sıralamayı şaşırabiliyorsunuz...hatalar yapabiliyorsunuz..sonlarda ya da ortalarda söylenebilecek sözler faklı bakış açıları başta söylendi mi...olmuyor....

sevgi ile.

Back