sağlık açısından doğru olabilir...
köylerde toprakta kir pas içinde büyüyen çocuklar daha sağlıklılar benim gözümde....özellikle yalın ayak gezen şopar diye tarif edilen kara kara çocuklar..sokaklarda ana babalarıyla kağıt karton toplayanlar da...onların hareketlerindeki esneklik çeviklik çoğumuzun çocuğunda yok.
hijyen açısından doğru bulmuyorum....kendine kirli koktun mu yıkanacaksın..yıkanmak temizlenmek insana kendini iyi hissettirir....yalnız şampuan vs mümkün olduğunca az olsun....lütfen.
kendimden düzeltme........
eleştirilecek konu her gün duş almanın pahalı, gereksiz , çevreyi kirletme ve tıbben sakıncalı olduğu.
yeniden yorumluyorum...
su doğal kaynak..suyu bize pazarlayan pahalı hale getiren ticari anlayış...
gereksiz değil...sağlıklı,temiz olmak için en gerekli şey.çevreyi kirletmek demiş çevreci.yanlış kullanım ya da yine ticari anlayış ile yapılan hatalardan kaynaklı kirlenme olabilir.(fabrika atıkları vs.)
tıbben sakıncalı olduğu;
cilt tipine göre suyu az ya da çok kullanmanın sakınca ya da faydaları farklılıklar gösterebilir.
ne yapacağımız konusunda haftada bir kere yıkanmaya dönülmesini koltuk altı ve genital bölgenin her gün yıkanmasını böylece bize daha fazla zaman kalacağını söylemiş.!
eleştirim.....zaman yönetimi adına temizlikten bir şekilde ödün vermemiz isteniyor.e bu da tica rii bi anlayış.(sağlık sektörü)
yukarıdaki hijyen açısından yaptığım eleştirimi de eleştiriyorum düzeltiyorum ...
hijyen açısından doğru bulmuyorum demişim...bu tespitim doğru.ancak kendine kirli koktun mu yıkanacaksın demişim...hem emri vaki bir cümle olmuş hem de yanlı...insan sadece kendinden sorumlu değil.sosyal bir varlık...kendine kötü kokmayabilirsin ya da koku alma konusunda hassasiyetin farklıdır.
temizlenmek insana kendini iyi hissettirir demişim...bu da kişiye göre değişir.
temizlik ürünlerini mümkün olduğunca az kullanmada kendimle hem fikirim :)
bazen söyleyecek çok sözünüz oluyor dünyaya...o kadar çok ki....anlatımda sıralamayı şaşırabiliyorsunuz...hatalar yapabiliyorsunuz..sonlarda ya da ortalarda söylenebilecek sözler faklı bakış açıları başta söylendi mi...olmuyor....
sevgi ile.