Infertilite .. Kilolar..pkos..

E

EU2

Ziyaretçi
kızlar genç kızlık dönemim hariç(buda 18/22 yaşlarım oluyo) hep kilo problemim ve ADET DÜZENSİZLİĞİ PROBLEMİM VARDI..
EVLENDİM KİLOLAR DAHADA KALIPLAŞMAYA BAŞLADI.
10 KİLO VERİP 15 ALIR OLDUM.
HELE PKOS LUYKEN NEKADAR ZOR BİLİRSİNİZ KİLO VERMEK.
ÇOCUK İSTEME SÜRECİNDE İĞNELER İLAÇLAR DERKEN BEN 115 LERİ BULDUM. BOYUMDA KISA ÜSTELİK..
HEPSİ ZİNCİR GİBİ..
KİLOLUYUM ÇOCUĞUM OLMUYOR..
ADET OLAMIYORUM...
YUMURTA OLUŞTURUCU İĞNELER DIŞINDA YUMURTAM OLUŞMUYOR VE ADET OLAMIYORUM.
ŞUANA KADAR 2 AŞILAMA GEÇİRDİM.
MALESEF İKİSİDE NEGATİF.
1 AŞILAMA DAHA GEÇİRİP TÜPE GEÖMEYİ DÜŞÜNÜYORUM.
AMA BU KİLOLARLA ODA NEKADAR TUTAR BİLMİYORUM..

ŞİMDİ BİR DÖNÜM NOKTASI OLSUN ARTIK İSTİYORUM..

YAPILACAKLAR:
1 SIKI BİR DİYET
2 GLİKOFENİ KULLANMAYA DEVAM
3 ADETLERİMİ DÜZENE KOYMAK(BİTKİSEL TEDAVİLERDE YARDIMIN IZI BEKLİYORUM)

UMUTSUZUM MUTSUZUM ARKADAŞLAR..
3 BUÇUK YILDIR UĞRAŞIYORUM..NOLUR BANA YARDIM EDİN..BENİMLE AYNI SORUNLARI YAŞAYANLARDAN DESTEK BEKLİYORUM..
SEVGİLER.....:emir_bebek:

canım allah kolaylık versin işallah.bende 6 yıllık evliyim pkoluyum ne yazıkki 5 yıldır tedavi görüyorum aralıklı olarak son 15 aydır aralıksız görüyorum..klomen kullanıyorum günde 1 taneden 4 e çıkardı doktor 5 aydır 2 yumurtam büyüdü ama gebelik olmadı..2 ay ara verdim martta aşılamaya geçeriz büyük bi ihtimalle..ilaçsız yumurtalar büyümüyor.kilo sorunum yok çok şükür 50 lerdeyim sürekli alamıyorum kilo..allah yardımcımız olsun işallah pko zor bi hastalık..işallah bebişlerimiz gelir bir an önce.sende kiloları vermeye çalış elinden geleni yap bebişin gelsin...

canım allah kolaylık versin işallah.bende 6 yıllık evliyim pkoluyum ne yazıkki 5 yıldır tedavi görüyorum aralıklı olarak son 15 aydır aralıksız görüyorum..klomen kullanıyorum günde 1 taneden 4 e çıkardı doktor 5 aydır 2 yumurtam büyüdü ama gebelik olmadı..2 ay ara verdim martta aşılamaya geçeriz büyük bi ihtimalle..ilaçsız yumurtalar büyümüyor.kilo sorunum yok çok şükür 50 lerdeyim sürekli alamıyorum kilo..allah yardımcımız olsun işallah pko zor bi hastalık..işallah bebişlerimiz gelir bir an önce.sende kiloları vermeye çalış elinden geleni yap bebişin gelsin...

amin canım inşallah..inşallah daha fazla beklemeyiz.
Sen iğnelere geçmiyecekmisin. Genelde 3*1 klomene cevap vermezse vucut iğne tedavisine geçiliyor.

Evet canım kesinlikle kilo vermeliyim.
Yarın endokrinolojiye gidecem birden ordan diyetisyene sevk yaptıracam.
Allah yardımcımız olsun.
5 sene öncesi 65 kiloydum ben şimdi iki katına çıktım..çok moralim bozuluyor..

amin canım inşallah..inşallah daha fazla beklemeyiz.
Sen iğnelere geçmiyecekmisin. Genelde 3*1 klomene cevap vermezse vucut iğne tedavisine geçiliyor.

Evet canım kesinlikle kilo vermeliyim.
Yarın endokrinolojiye gidecem birden ordan diyetisyene sevk yaptıracam.
Allah yardımcımız olsun.
5 sene öncesi 65 kiloydum ben şimdi iki katına çıktım..çok moralim bozuluyor..

canım benim doktorum klomen tedavisini devam ettirmeyi düşünüyor ama bilmiyorum ne kadar devam eder.ama bana söylediği iyikide klomeni artırarak inat etmişiz dedi.iğneler pkolu hastalarda çok fazla yumurta elde ediliyor oda bizim işimize yaramıyor böyle devam edecez dedi..bak klomen günde 4 tane bende işe yaradı sendede yarar işallah..sen diyetisyene kesinlikle git..çünkü kilo çok büyük bi engel.bana doktorum zayıf pkolusun dedi.bende 1-2 kilo alayımmı dedim sakın dedi..artık hayırlsı ya önce sağlık o yerinde oldumu gelir bebişlerimiz..allah cümlemizin yardımcısı olsun...

canimmm cok iyi anliyorum seni bitanem..
öncelikle moraller tavan yapmali,sabirda cabasi...
bende senin gibiyim,2 seneye yaklasti bebek özlemim,asilamam baslayacak,glukofen kullaniyorum,zaten yapim geregi kilo aliyorum,5 veriyorum 10 aliyorum ve özellikle bel bölgemden:KK43:adetlerim berbat,1 ay oluyo 4 ay olmuyo..
bende diyete basladim yine,3 kilo verdim,asiri fazlaligim yok ama asilamada alicam biliyorum..
glukofene devam ediyorum bu cok önemli cünkü..yaninda folik asit aliyorum(tablet)
ve hayit tohumu cayi iciyorum 4 gündür..bakalim neler olucak...
her zaman destek olurum bende sana,ama sende farkindasin ki kilo vermemiz gerekiyor..

canım aynı sorunlar bendede mevcut..bu yüzden seni çok iyi anlıyorum....
bende 7 yıllık evliyim....evlendiğimde 60 yoktum bile ama şimdi 85 dim en son ama aldım inan tartılmıyorum bile...
pko böyle bir rahatsızlık işte ne yaparsam sanki olmuyor ve olmıyacakmış gibide geliyor...
sağlık ve bebiş olsun inan takmıyacağım ama bebekte olmuyor offf.
2 aşılama 2 tüp ama sonuç koca bir negatff...
ama umutluyum olucak inşallah....

canım aynı sorunlar bendede mevcut..bu yüzden seni çok iyi anlıyorum....
bende 7 yıllık evliyim....evlendiğimde 60 yoktum bile ama şimdi 85 dim en son ama aldım inan tartılmıyorum bile...
pko böyle bir rahatsızlık işte ne yaparsam sanki olmuyor ve olmıyacakmış gibide geliyor...
sağlık ve bebiş olsun inan takmıyacağım ama bebekte olmuyor offf.
2 aşılama 2 tüp ama sonuç koca bir negatff...
ama umutluyum olucak inşallah....

canım benim umudunu kaybetme hiç rabbim nasip eder işallah beklemediğin bi anda...canım allah nasip etmedimi olmuyor işte.inan 5 aydır 2 yumurtam oluyordu ama gebelik olmadı.2 ay ara verdim sonra aşılamaya geçeriz...eşime diyorumki maddi olarak durum müsait olsa tüp bebk yaptırırız o zaman hamile kalırım diyorum ama olmadımı olmuyor işte.allah cümlemizin yardımcısı olsun..gözümüzde koymasın işallah...:Saruboceq::Saruboceq:

yabangulum ..arkadasım malatyanın neresındensın canım.senınle sık sık karsılasıyoruz farklı konularda ama bende malatyalıyım.ama kocaelıde yasıyorum ve su an malatyadayım

bende pcos luyum 3 yıllık evlıyım ve saydıgınız problemlerın hemen hepsı bendede var malesef ocekı gun rahım fılmı cekıldı hersey normalmıs cok sukur.bakalım bundan sonra neler olacak

yabangulum ..arkadasım malatyanın neresındensın canım.senınle sık sık karsılasıyoruz farklı konularda ama bende malatyalıyım.ama kocaelıde yasıyorum ve su an malatyadayım

canım ben malatya merkez temellideyim....ya sen?

Slm herkese..Allah hepimizin yardımcısı olsun.Ben öncelikle şunu söylemek istiyorum pko da olsa,kg da olsa ne olursa olsun bence Allah ol derse olur bebişlerimiz ne muciler duyduk neler gördük kg lusunuda ,pkolusunuda,en ümitsizlileride gördük bence Allahm nasip ettikten sonra olur ama tabii bizler tedbiride elden bırakmayalım.
Bende 15 aylık evliyim pkoluyum bende cok üzülüyorum çok zor birşeymiş bebek bekleyipde olmaması ama yapıcak bişey yok. Bu ay klomen tedavime başladım şuan yumurtamın büyümesine bakıyoruz sonra iğnem vurulcak.Kg problemi bendede yok ama adet düzensizliğim var 2 ayda bir oluyorum genelde.
Bakalım neler olcak buda bir sınav işte sabırla bekleyelim :KK43:

kızlar bana kılo demeyın bır aşılamam var igneler ilaçlar bıde laparoskobıden sonra bır haylı kılo aldım evlendıgımde 58 dım şuan 70 kıloyum kafayı yemek uzereyım gobek çıktı goren hamılemısın dıyo buda benı delı edıyor egzersızde yapamıyorum ya hamıle kalırsam bebegıme etkısı olur dıye yapamıyorum ocakta ikincı aşılamam yapılacak kılo almamaya gayret gostercem bakalım morelımı bozuyor kıloları ya offfffffffff:bbo::bbo:

canım çok güzel bir konuya deginmişsinkaydirigubbakcemile5malesef aynı sorunu bende yaşıyorum.evlenmeden öncede adet düzensizligim vardı kiloluydum ama en fazla 63 dün yani.genelde 60 falan...ama şimdi 70 den-69 dan asagı düşemiyorum.incelemeler pkos oldugumu gösterdi birkeçgün önce doktora gittim tedavime adam akıllı başladık inş.glifor kilo vermeye çok yardımcı oluyo ama bilgin olsun.pkos hastalarının çoguna zaten veriyor.
ilk doktora gttigimde erken menapoz olabilirsin dedi,endokrinelojiye yönlendirdi,
ikinci gittigim doktor pkos GİBİ BİŞEYSİN dedi (o da ne demekse),dayadı klomeni,
üçüncü gittigim durumu biraz daha geliştirdi prolaktinimin yükseldigini söyledi dostinex verdi ama bi daha gel demedi vede ovulasyon takibi yapılacagını söyledi yapıldı durum çok iyi dedi çatlama ignesi verdi yine olmadı geçtigimiz ay...
en son bir arkadasımın tavsiyesiyle bir doktora gittim ve çok memnunum.kilo vermem için de yardımcı olacak gliforu kesme sürekli kullan dedi.
canım arkadaslarım bu pkosun bizde yarattıgı etkilerden kurtulacagız inşallah üzülmeyin.
konuyu acan arkadasım çok iyi bir adım atmış inş en yakın zamanda bebişlerimize kavusuruz.a.s.

merhabalar ahh ah diyeyim rabbim yardımcımız olsun bende aynıyım sizin yazılarınızı okuyunca yanlız olmadıgımı anlıyorum 5 yıl oldu ben bu yola cıkalı kilo var ama BEBEK YOK 58 kiloyla evlendim sindi 75 kiloyum şuan hiç bişey yapmıyorum ne hap ne tedavi allahım büyük maddiyatımızı toplamaya çalışıyoz olunca cabuk bıkıcam ama onu sevmedigimden veya istemedigimden degil rahata fazlaca alıştıgımdan .yinede cok istiyorum allahım ne olur en kısa zamanda bütün isteyenlere hayırlı huzurlu saglıklı hediye edildigi evi mutluluga bogan bebeklar nasip et amin canlarım birbirimizden dualarımızı esirgemeyelim

merhabalar ahh ah diyeyim rabbim yardımcımız olsun bende aynıyım sizin yazılarınızı okuyunca yanlız olmadıgımı anlıyorum 5 yıl oldu ben bu yola cıkalı kilo var ama BEBEK YOK 58 kiloyla evlendim sindi 75 kiloyum şuan hiç bişey yapmıyorum ne hap ne tedavi allahım büyük maddiyatımızı toplamaya çalışıyoz olunca cabuk bıkıcam ama onu sevmedigimden veya istemedigimden degil rahata fazlaca alıştıgımdan .yinede cok istiyorum allahım ne olur en kısa zamanda bütün isteyenlere hayırlı huzurlu saglıklı hediye edildigi evi mutluluga bogan bebeklar nasip et amin canlarım birbirimizden dualarımızı esirgemeyelim
AMİN canım.inşşş hayırlısıyla bizde birer evlat sahibi oluruz.
üzülme sakın ALLAHIM hepimize birer yol çizmiştir buna eminim.
o herşeyin en iyisini bilir.
bize düşen elimizden geleni yapmak ve dua etmek.
evet dedigin gibi bende 3 yıllık evliyim ve rahatlıga alıştık oldugunda belki daha da sorumluluk sahibi olacagız gecelri uyutmayacak...vs.
ama ben yegenlerimden biliyorum ablam bizde kaldıgında bende kalkar bakardım bebişlere o kadar zevkli ki.
o anda onun uyumasından ve rahat etmesinden başka ibşey düşünmüyorsun.
onun keyfi ayrı yani,hele anne olmak kimbilir nasıldırr.dşünsene bir yavrun var cicili cicili giydiriyosun gezmeye çıkıyorsunuz ayyy ne güzel yaa.babişi geliyo elinde çikolatayla falan oooyyy kıyamam yaaa.çok istiyorumm hayatıma artık bebişimle birlikte degişik bir tat ve yön gelsin istiyorum...

bende ayni sorundan muzdaribim ama kimyasal ilaclari kestim icmicem artik cunku ben bitkilerle adetimi duzene sokmustum ozellikle adacayi bana cok iyi gelmisti denemeni tavsiye ederim bak hergun iki bardak adacayi hayit cayi aslan pencesi civan percemi otunu kaynat bunlardan olan cayi ic ben adetlenmistim cok bakim isteyen bir hastalik kizlar ama sadece kimyasal ilaclar degil bunlarin ilaci bunuda bilin diger bitkilerede bakin adet duzenini saglayinca bebekde gelir Allah in izniyle sizleri anliyorum benimde kilolarim fazla adetim cok duzensiz
:KK43:

bende ayni sorundan muzdaribim ama kimyasal ilaclari kestim icmicem artik cunku ben bitkilerle adetimi duzene sokmustum ozellikle adacayi bana cok iyi gelmisti denemeni tavsiye ederim bak hergun iki bardak adacayi hayit cayi aslan pencesi civan percemi otunu kaynat bunlardan olan cayi ic ben adetlenmistim cok bakim isteyen bir hastalik kizlar ama sadece kimyasal ilaclar degil bunlarin ilaci bunuda bilin diger bitkilerede bakin adet duzenini saglayinca bebekde gelir Allah in izniyle sizleri anliyorum benimde kilolarim fazla adetim cok duzensiz
:KK43:

kızlar bitkisel kur ve cayların kaslarda rahatlama yaptıgı bununda adet duzenleyici etkisi adet agrısını gecirdigi bir gercek
fakat herhangi bir sekilde hamile kaldıgınızdada bugun bolca ictiginiz bitkisel cayların dusuk ihtimalini arttıracagını unutmayın
lutfen daha dikkatli olun
alternatif tıp sadece asıl tıbbın yardımcısı olabilir
binbir caba ve dualarla bekliyoruz o bebişleri
allah hepimizin yardımcısı olsun:1hug:

:emir_bebek:kızlaaaar hiç üzülmeyin bende pkosluyum evlendiğimde 49 kilo idim 12.5 yıllık evliyim bende bebiş istiyorum dr. 5.ci ayda teşhis koydu kilo vereceksin dedi 69 kiloydum şu anda 58 kiloyum ve vermeye devam ediyorum hayatımdan bebiş için 4 maddeyi çıkardım un,tuz,şeker ve yağ ciddiyim spor yapıyordum 2 aydır onuda bıraktım çiğ sebze yemekten meyve yemekten zevk almaya çalışıyorum ama bebiş için can feda birde pko sonradan olan birşey değilmiş ki dr.um bana goğduğun andan itibaren vardır sonradan olmaz dedi
birde moral arkadaşlar birde eylül ve ekim aylarında lahana suyu dieti de yaptım inanılmaz iyi geldi şimdi yemek için yaşamıyorum yaşamak için yiyorum saat 6 dan sonra yemiyorum çünki tüp bebek tedavisi sonucum negatif dondurulmuşları deniyeceğim o yüzden 2 kilo daha vermeye çalışıyorum
önce sabır sonra biz tedbirimizi alalım takdiri Allaha bırakalım elbet bizde anne olacağız inşallah Allahın izniyle olacak umudumuzu kaybetmeyelim yeter hepinizi öpüyorum:nazar:

X