tabi seve seve anlatirim :) 5 yillik evliyim lise doneminde PCOS tanisi konuldu bana, uzun yillarca dogum kontrol hapi kullandim. Gecen sene cocuk sahibi olmaya karar verdik, yaklasik 12-13 yildan sonra haplari biraktim. vucudun uzun sure yumurtlamadigi icin hormonlarinin takrar normale donmesi zaman alicak dedi doktor. Kan testlerim daha yeni normale dondu. ama lekelenme sorunu yasiyorum. gecenlerde yapilan ultrasonda polikistige hic rastlanmadi ama sag yumurtaligimda buyuk bir kist buldular. turunu saptayamadilar o nedenle MRI icin gun verdiler. Simdi MRI i bekliyorum. Bu arada doktorum hamile kalsan bile kist icinde yer kapliyor, rahim duvarinin yapisini bozmus olabilir, hep dusuk yapacaksin dedi. Baska bir doktora gittim, siz denemeye devam edin, umudunuzu kesmeyin, eger hamile kalirsan dogum zamani gelince sezeryan yapilir o arada kist cikartilir buyuk bir olay degil dedi. Son derece stresli bir durum, bekleyip gorucez. O arada bir tek sol yumurtaligim calistigi icin bitkisel cozumlerle yumurtlamami arttirma yollari arastirirken soya izoya denk geldim. Bir kez denedim, o ay yumurtladim-ovulasyon testine gore- ama hamilelik gerceklesmedi
Birkac ay daha soyayi deniycem olmazsa asilama deniycez. Bizde de durumlar boyle Hilkacim, Allah hepimize hayirlisiyla gonlumuzdekini versin