Bebek Beslenmesi inek sütümü keçi sütümü günlük sütmü devam sütümü ayy hangisiiii

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gokyuzuu

DeLiLeRDe SeVeR....
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2009
2.320
6
156
benim kafam cok karısdı bebeğim 7 aylık olacak hangi sütü versem
sabah kahvaltıda organik yulaf yediyorum onu ıslatmak için ne koysam cok sasırdım
günlük sütmü devam sütümü keçi sütümü yoksa acık inek sütümü
ya su devam sütlerine cok güvenmıyorum kullananlar biraz aydınlata bilirmi ...

anne sütü yada devam sütü ,keçi sütü öneririm..1 yaş öncesi normal süt kullanma hele açık süt hiç bebeğin mikrop felan kapar..

1 yaşından sonra çocuğun devam sütü denilen hazır mamayı tüketmesi için hiçbir neden yok! 1 yaşına kadar anne sütü mümkün değilse formül mama, sonrasında ise keçi sütü tercih edilmeli. Süt şart mı? Asla değil. Onun yerine kefir ya da yoğurt tercih sebebi olabilir. Aşağıda bebekler için tercih edilmesi gereken sırayı yazıyorum. Aynı sırayı yetişkinlerin de takip etmesi isabetli olur elbette...

1-Keçi sütünden kefir
2-Keçi sütü yoğurdu
3-keçi sütü
4-İnek sütünden kefir
5-İnek sütünden yoğurt
6-İnek sütü

İnek sütü son seçenek olmalı. Yani sadece mecbur kalırsanız...

Ben de 6,5 ay kadar emzirdim sonrasında doktorumuzun da tavsiyesiyle keçi sütüne geçtik. Ama inek sütünü asla önermedi.

Öncelikle şunu söyleyim, her dr başka şey öneriyor. Tavsiyem sadece dr unu dinle yoksa kafan çok karışır.

Bizim dr, keçi sütünde folik asit yok. Yoğrdu günlük pastörize sütten yap dedi. Eğer birşeyi yumuşatmak için soruyorsan, anne sütü eğer emzirmiyorsan mama ile vermen gerekir. Direk süt vermek bence uygun olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…