Bebek Beslenmesi Inek sütü proteini alerjisi mi?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Harpy

Today is a gift, thats why they call it PRESENT
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2009
6.924
13.305
42
Merhaba arkadaşlar, bebeğim 3 aylık olmak üzere, ilk günden beri kolik Tarzı ağlamaları oluyordu aşırı gaz, uykuya dalamama, Reflü, emerken çırpınma, yeterince emememe, günde bir kere Gazlı köpüklü kaka.. 3 ayrı gaz damlasını tam doz kullanmama ramen çok bi fark olmayınca doktor inek sütü alerjisi olabileceğini diyet yapmamı söyledi.. 2 hafta boyunca (ufak tefek kazalar Hariç) diyetimi Yaptım sonuç olarak 2. Haftasında uykuya dalamama ve ağlama krizleri büyük ölçüde kaybolmuştu. Deneme Amaçlı diyeti 1 haftadır açtım ilk birkaç gün iyi hali devam etti ve gittikçe kötüleşmeye başladı önce uykuya dalamama geri döndü sonrada akşam ağlamaları geldi

Biiz ilk haftasında bu bebeğe mama takviyesi dahi yapıyorduk durumunda bir değişiklik olmuyordu sadece hergün aynı saatlerde ağlama oluyordu 4-11 saatleri Arasında kucağımdan indirmiyordum bile.. Devamlı gezdir salla hoplat..

Bugün tekrar diyetine başlicam bu haline dayanamıyorum resmen..

Tecrübeli anneler ne diyorsunuz bu alerji olabilir mi gerçekten?
Peki bunun kesin anlayabileceğimiz bir yolu yok mu?
Alerji testi bu kadar küçük bir bebeğe uyglanabiliniyor mu?

Merhaba arkadaşlar kimse cevap vermemiş ama ben zaten sorumun cevabını bilip bebeğine konduramayan biri olarak sonucu hazmedip tekrar yazmaya karar verdim.. Malesef diyet hem Teşhis hem tedavi için kullanılıyor ve 2 haftalık diyet sonucu iyileşme gözlenip diyet bırakılınca geri dönen yakınmalar bire bir bunun teşhisini koymaya yarıyor.. Evet 2 hafta sonra çok özlediğim süt ürünlerine döndüm ve şikayetlerimiz gittikçe artarak geri döndü.. Dahası diyete başladıktan bir hafta sonra özellikle yeterince beslenememesine sebep olan emerken çırpınma büyük ölçüde ortadan kalktı.. Tabi bir haftadır doğrudüzgün emmediği için bende sütün s'si kalmamış o ayrı, umarım bir kaç güne düzelir yoksa takviye yapmamız gerekecek.. Malum geçtiğimiz 1 ay emmediği için sadece 500 gr almış ki bu da iyi giden kilomuzu malesef sınıra çekti kısaca kaybedecek zaman yok...

Siz siz olun bebeğinizin emmesini engelleyecek kadar gazı varsa süt diyetini bir deneyin 2 hafta sonunda iyileşme olursa sadece 1 gün bol süt tüketin ve takibeden 3 gün gözlemleyin eğer geri dönüş varsa muhetemelen alerji belirtisidir..

Dahası teşhisin başka bir yolu yok.. Kan testi diyorlar ama kan testinin negatif çıkması alerji olmadığını göstermiyor. Bu yüzden yaptırmayı reddettim.. Deri testine gelince 3 yaşından önce yapılamıyor, bu da demek oluyorki kalıcı alerjilerin dışında deri testi yapılamıyor.. Kısacası teşhisin diyetten başka yolu yok..

Diyete gelince; Süt diyince insanın aklına sadece süt yoğurt peynir geliyor ama tereyağı kaymak ve kremanında süt ürünğ olduğunu unutmamak gerek.. Yani bisküvi, kek,börek, şerbetli tatlılar, pasta, kremalı, sütlü kahveler, iskender, dışarıda yediğiniz tüm ev yemekleri, ızgaralar (sütte marine ediliyorlar) hamburger ekmeği, dondurma çikolata vs vs... E sonuçta biz ne yicez derseniz evde tereyağsız yapılan tüm yemekler, yoğurtsuz çorbalar, dışarıda şimdilik kızatma ve salatanın dışına çıkamadım, ama deneyimledikçe listeye eklerim :) tatlı olarak; malesef çok birşey kalmıyor tahin helvası hala yenebileceklerden sanırsam, ayrıca hoşaf hem sütü arttırması hem de sindirimi kolaylaştırması açısından gayet faydalı :) bunun dışında peynir ve tereyağsız kemal paşa ve meyve tatlıları örneğin kabak ya da ayva tatlısı kaymak eklenmedikten sonra rahatça tüketilebilir...

Ne kadar uzun yazdığımı farkederek hemen burada kesmek istiyorum ve Tüm bebişlere sağlıklı alerjisiz gazsız bol sütlü günler diliyorum :)
Sevgiler

mrb yazınızı okudumde 3gündür bu diyete bende başladım bebeğim normalde günde 4 kez falan sıvı şekilde kakasını yaparken şimdi günde 1 kere katı kaka yapmaya basladı aglamalara gelince her gün aynı saatte aglıyordu bebeğim yine çok bir değişme yok ama doktor bizede sizin gibi 10 gün bu diyeti önerdi bende acaba değişiklik olmuyo bıraksammı diyeti diye düşünüyordum, değişiklikleri ne zaman yaşamaya başladınız uykusunu falan etkiledimi diyetiniz ?

bu arada bebeğimde emmeyi reddediyor uyanıkken emmiyor emzik almıyor çarşaftan başka bir yerde uyutmanın imkanı yok gazı deseniz tavan acaba bu şikayetler alerjiden olabilirmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…